Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

viral mi bakteriyel mi anlayamadım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56715
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 04:52

Konu: viral mi bakteriyel mi anlayamadım
Mesajı Yazan: benay
Konu: viral mi bakteriyel mi anlayamadım
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 09:26
30 aylık 16 kg 98 cm kızım Ağustos ayından beri kreşe gidiyor ve çok sık hasta oluyor.
Bu güne kadarki hastalıklarını bakteriyel-viral kolayca ayırt ettim sayenizde ancak bu sefer ayırt edemiyorum.
2 hafta evvel ateş, ağızda pis koku, beyazlaşmış dil ve yoğun yeşil sarı göz akıntısı ile doktora götürdüm.
Klamoks başladık 1 hafta devam ettik, çocuk klamoksun 2. gününe ateşi düştü ve düzeldi.
Antibiyotik bittikten  4-5 gün geçmeden şu anda yine cumadan beri ateşli, 37,5-38,5  civarı seyrediyor, ağzı kokuyor, gözleri hafif akıntılı.
 Sadece gece ateşliyken kabus gördüğü için calpol veriyorum. Yine doktora götürdüm dün, doktor viral dedi ama boğazı kızarmış diyip macrol yazdı vermedim size sormadan.
Ateş hiç düşmüyor, ağız kokusu ve hafif göz akıntısı bir de geniz akıntısı var sanırım çünkü kocaman adam gibi horluyor ve hırıldıyor.
 Nasıl bir yol izleyelim? Antibiyotiğe başlasam mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benay
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 11:41
şimdi oyunla karışık zorla baktım yine, dilinin üstünde beyazlıklar var ortası ve dibine doğru, parça parça beyaz-açık sarı bölgeler var. tamamen kaplanmış değil.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 14:13
Pas tabakasi; SILME olacak.. O kadarlik "pas", ac kalince veya ishal olunca da olur.
Bu son ateslenmesi; VIRAL...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat