Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sunnet sonrasi grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56716
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 00:14

Konu: sunnet sonrasi grip
Mesajı Yazan: barbaros430
Konu: sunnet sonrasi grip
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 13:04
Hocam merhaba
5 aylik oglum persembe gunu sunnet oldu.cok sukur bir sikintisi yok.her altini actigimizda furacin krem suruyoruz.abisi gripti malesef kucuge bulastirmis bugun sabah gozleri capakli ve tikali burunla uyandi bir az oksuruk var.illiadin tek basina yeterli olurmu hocam cunku tobrasedi eczane vermemus receteli satiliyor diye.illiadin kullanip masaj yapacagim.birde furacin ve illiadin ayni ayni anda kullanilir mi.yan etki acisindan.
Furacini doktor bol miktarda surun dedi .antibiyotik oldugu icin tereddut ediyorum ama pipi mikrop kapmasin diye mecbur suruyorum..
Tesekkurler hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 14:20
Furacin'in HER SEKLI, Iliadin ile beraber kullanilabilir.
Furacin; sadece, ince bir tabaka yapmaniz bile yeterlidir, AMA, uzerini sariyorsaniz, o gazli bezinde
kremlenmesi  (yapismamasi icin) veya kulotunun yapismamasi icin, biraz fazla surmeniz iyi olur.
Antibiyotik kremi, az surseniz ne olur-cok surseniz ne olur????  NE alaka!!! Kana karisan bir ilac degilki!!

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 14:39
Saolun hocam peki tobrasedin yerine birsey kullanayimmi goze.. yoksa illiadin yeterlimidir.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 19:59
Recetesiz veriliyorsa, Netilmisin kullanin..

Recete zorunlugu getirildi de ne oldu??  Turk doktorlari;Gene her atesli hastaya, uyduruk bir sebep ile
antibiyotik yaziyorlar, ne degisti ki!!!..Sadece Halk sikintiya sokuldu.
Daha ilk bastan Tip egitiminin; adam gibi verilmesi sarttir..

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2017 Saat 20:06
Hocam merhaba
Tobrasedi aldim .illiadinle beraber 3 gundur uyguluyorum.tam gozleri gecti derken simdi atesi cikti.burun akmasu oksuruk neredeyse 5.gunundeyken atesin simdi cikmasi normal mi hocam.seviniyordum atesi yok diye.suan ates 38.6 ve bas bolgesi sicak yanaklar ve bacaklar normal.ne yapayim hocam calpol veriyimmi.
Kilosu 7.250 civari yarim olcek uygun sanirim

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2017 Saat 22:39
ATES yaninda+Agizda pis koku+Dil ustunde PAS yoksa, ilac vermeyin.
Grip demektir, 3-4 gun surecek.

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2017 Saat 16:52
Hocam hakkinizi helal edin mumkun oldugunca arsivi ve guncel yazilari tariyorum ama malum evde hasta bir bebekle cok vaktim olmuyor.agizda pis koku ve pas yok ama bu sefer kusma basladi dun geceden beri emdigini kusuyor.ama durup dururken degilde sanki oksururken balgam takiliyor ve oyle kusuyor.hastaneye gitsek serum takicaklar eminim.ishal yok yani kakasi civiklasti hatta kopuk gibi yesile donuk ama sayisi cok degil (sabahtan beri 2 kez yapti normaldede zaten gun icinde 5-6 kere yapar) yada kaka miktari bezlerden tasmiyo yani.ishalmi bilemedim??ates hala sadece bas kisminda ve gogus sirt bolgesinde devam ediyor.susuz kaldigini nasil anlarim hocam sadece anne sutu aliyo.burnu tikali olduguna zaten zor emiyo gariban bide emdigini kusuyor bir muddet sonra ..ne yapayim hocam.hastanelerde rezil olmak istemiyorum.ilac vermedim hic.SF sadece bide tobrased..

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2017 Saat 19:40
Grip+Kusma ,ishal olmasi= Domuz Gribi.. 
Sadece; kusma cok olursa, Emedur100 fitil kullanin..
Sakin; Antibiyotik vermeyin,  Grip ve Allerji ilaclarini kullanmayin..

Susuz kalip-kalmadigini ogrenmek icin:  "Turgor" bakilir...
Karin derisini cimdikler gibi sikip, yukari kaldirin. Biraktiginizda aninda; geri gidiyorsa, su kaybi yok demektir..
Biraktiginizda; 'hamur gibi'  kaliyor ve geri gitmiyorsa, "Su kaybi" var demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat