Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pişik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57196
Tarih: 04 Haz 2025 Saat 18:19

Konu: Pişik
Mesajı Yazan: Tlnumy
Konu: Pişik
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2017 Saat 14:11
Hocam merhaba kızım 9,5 aylık ilk defa pişik oldu ön kısım ve poponun kızarık kısımlarının üzerinde beyaz ve kırmızı kabarıkcıklar var önerdiğiniz karışımı hazırlatayım mı ultrason krem mi alayım.ben pişik kremi pek kullanmadım hafta da 1 ya da 2 sudocrem sürerdim teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2017 Saat 18:23
Her actiginizda, pisik kremi kullanin..
Pisik oldugunda, o karisimi hazirlatin ve kullanin... 
Pisik kremleri;  Pisik olmasin diye kullanilir... Pisik olduktan SONRA DEGIL!!! 
Eski mailleri okuyun... 

Mesaj Tarihi: 09 Haz 2017 Saat 22:23
hocam eşim 2 eczaneye de sormuş biz bu karışımı daha önce hazırlamadık bilmiyoruz demişler böyle birsey olabilir mi küçük bir yer burası genelde çırak kalfa bulunuyor bilmiyorlar sanırım kızımın pişiği arttı her kaka da yıkayıp kurulayıp havalandırıyordum ne yapabilirim başka %20 - https://hizliresim.com/PrYgYQ">

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2017 Saat 07:42
Dedim ya... Gunumuz Turkiye'sinde, Eczanelerde, Bakkal ciraklari calisiyor!!

Evde kendiniz yapin:
 300ml kaynamis-ilimis su + 9 gram Borik asit tozu ilave edin, iyice calkalayin, oldu-bitti!!! 

Toz Borik Asit, bakkalarda bile satilir.. 

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2017 Saat 02:13
Hocam merhaba ben yaklasık 2 haftadır geçmeyen nezleye yakalandım burun akıntısı hapşırık hatta gözlerimde enfeksiyon başladı göz damlası ve göz pomadı ile gözlerim iyi oldu hapşırık ve burun akıntısı devam ediyor.10 aylık kızım da 1 hafta önce sadece burun akıntısı başladı serum fizyolojik ve cold mix le rahatlatıyordu dün 37.7 Ateş'i vardı önemsemedim fakat bugün öğlen ateşi 39,5 oldu uzun süre düşmeyince ılık duş aldırdım akşam 37 ye düşünce akşam uyutmuşum fakat gece kontrol ettiğimde 39,5 a yükselmişti huzursuz dilde hafif beyazlık vardı ama emdiği için üzerinde durmadım ağızda koku yok yarım ölçek dolven vermek zorunda kaldım suan ateşi 38,8 Ateş'le ilgili yazılarınızı okudum ama ne yapmalıyım alakalı değil ama 2. Dişi de bir kac gün önce patladı

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2017 Saat 02:59
Hocam şimdi ölçtüm Ateş 37 ye düşmüş

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2017 Saat 03:22
Ellemeyin.. 
Okumaya devam edin.. Bakteri/virus ayrimini iyi ogrenin.. 

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2017 Saat 23:34
Hocam tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.bugün Ateşli 3. Günüydü kızımın, tüm çevre ısrarlarına rağmen Dr a götürmedik bugun aynı şekilde Ateş'imiz maksimum 39,4 oldu 36,5 a kadar ılık banyo ve giydirmeyerek oda sıcaklığına dikkat ederek gözlemledik Ateş bir düştü bir çıktı ben işten geç çıkınca uyku saati 21.00 de ateşi 39,4 olunca eşim evde kızımıza yarım ölçek dolven verip eklem yerlerini ıslak mendille silmiş biraz düşürmek amacıyla.2 saat sonrası eve geldiğimde ateşi 34,5 tu ve sırtı ter içindeydi üzerini değişip ölçtüğümde 35.7 idi şuan uyuyor yavaş yavaş hastalığın sonuna geliyoruz değil mi

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2017 Saat 00:35
Asiri terleme; hastaligin bittigini gosterir..
Ilac ve soguk tatbiki yapmasa idiniz, daha kisa surede iyilesirdi. 

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2017 Saat 03:58
Teşekkürler hocam. Ateş düştü ama elleri kolları bacakları ve ayakları buz gibi soğumuş ateşi düşse de atlet ve üzerini örtmeden yatırmıştık tekrar Yükselme ihtimaline karşı ne yapalım üzerini ince örtelim mi

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2017 Saat 05:36
Hocam suan Ateş 39 eller ayaklar her yeri yanıyor ılık duş aldırayım mı gece su gibi terlemişti

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2017 Saat 08:14
Okuyun....

Ilac ve soguk tatbiki yapmasa idiniz, daha kisa surede iyilesirdi. 

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2017 Saat 09:38
Hocam suan Ateş 39 eller ayaklar her yeri yanıyor ılık duş aldırayım mı gece su gibi terlemişti

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2017 Saat 12:41
Hocam hic bir müdahalede bulunmuyoruz Ateş yükselip düşüyor keyfi yerinde fakat sabahtan bu yana 2 defa gürültülü mukuslu kaka yaptı anne sütü alıyor ek gıda reddediyor 2 aydır.sadecebisküvi yoğurt yiyor 2-3 kaşık.kızım 3 aylıkken sulu mukuslu kaka yaptığında beslenme aralarını açmayı önermiştiniz kaka düzelmişti çok beslemekten mi yine bu kakayla karşılaştık ek gıda almıyor bile diyebiliriz cok mu emiyor acaba 10 aylık
%20 - https://hizliresim.com/zBmRZ7">

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2017 Saat 19:00
Antibiyotik mi verdiniz??   Antibiyotik ishaline benziyor, aldigi (aliyorsa) BUTUN ilaclari kesin... 
Ates bile dusurmeyin. 
Sadece bol su/sivi gida verin. 

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2017 Saat 19:07
Hocam teşekkürler antibiyotik vermedik doktora bile götürmedik eşim dün yarım ölçek dolven vermiş sadece bol su içiyor ve emiyor dediğim gibi ek gıda kabul etmiyor 2 aydır.bu arada Ateş hala 38,5 ve ateşli 4. Gündeyiz Hocam. Bugün dolven de vermedik başka ilac kullanmıyoruz Hocam

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2017 Saat 23:18
Hocam dün gece ateşi düşmüş terlemişti bugün ilaç vs vermeden akşam uyutmadan ılık duş aldırıp uyuttum az önce dün gece ki gibi terlemişti üzerini değiştirdim ateşi 36,5 a düşmüştü hastalığın sonuna geliyoruz değil mi son olarak ateşi düştü bacakları sırtı soğumuştu terden şimdi üzerini ince örtebilen miyim teşekkür ediyorum

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2017 Saat 23:56
Istiyorsa; ortun...  Onemli olan, onu rahat ettirmeniz.. 

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2017 Saat 22:06
Hocam dün gece yazıştıgımız gibi terleme ile hastalık bitti fakat sabah uyandığında vücudunda kızarıklıklar vardı hafifte burun cevresi ve ağız kenarlarında nokta şeklinde var Ateş sonrası döküntü mü yoksa sıcaktan mı gerçi ateş sebebi ile atletle idi hep cevabınız için şimdiden teşekkür ederim %20 - https://hizliresim.com/dGnV6Z">

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 07:01
6. Hastalik gecirmis.. Bir onemi veya tedavisi yoktur. 

Bu konuyu okuyun..  

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 15:08
Anladım hocam okudum Hocam yeni farkettim kızımın sol kulak arkasında sert uzun bir şişlik var sağ kulakta yok bu Ateş sonrası olabilir mi ya da başka bir durumu mu işaret ediyor resimde belli olmuyor ama dokununca sertlik var %20 - https://hizliresim.com/bG5j5Y">

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 19:46
Eger; KKK asisi olmadi ise; Kizamikcik olabilir.. Bu yasta bir onemi yoktur.  

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 20:03
Önceki yazılarınızdan okumuştum Hocam 1 yaşından evvel aşısı yapılmayacak demekki burun akıntısını ve ateşi baz alıp grip diye düşündük demekki kızamıkçık geçiriyor tedavisi yok önereceğiniz bir sey olur mu peki çünkü 2 gün sonra 10 ay kontrolü var eşim götürecek doktora orda yanlış müdahale yapmasınlar kan da çıkmaz bu hastalık yazılarınızı okuyorum teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 20:34
Goturun AMA elletmeyin!!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat