Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Doğum Korkusunu Yenin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5726
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 14:47

Konu: Doğum Korkusunu Yenin
Mesajı Yazan: hilal
Konu: Doğum Korkusunu Yenin
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2008 Saat 01:34
Bebeğinizi kucağınıza alacağınız gün yaklaştıkça korku ve panik başladıysa; uzmanların aşağıdaki önerilerini uygulayarak doğum fobisini yenebilirsiniz.• Sağlıklı bilgi edinin: Doktorunuzla konuşun ve kafanızdaki soruları paylaşın. • Fiziksel ve duygusal endişelerinizi birbirinden ayırt edin: Fiziksel sonuçlardan duyduğunuz endişeler; doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarıyla normal düzeye çekilebilir. Ancak derinde yatan duygusal nedenlerden kaynaklanan doğum korkusu, doğuma dair doğru bilgilenmeyle giderilemeyebilir

• Doğum sonrasındaki hayatınızı planlamaya çalışın: Nerede doğum yapacağınız, doğuma girecek doktor, doğum esnasında sizinle birlikte olacak yakınlarınız, eve döndükten sonra size destek olacak kişiler ve çalışıyorsanız işyerinizle ilişkiler gibi konuları doğumdan önce planlayın.

• Kendinize zaman ayırın: Doğum öncesindeki aylarda rahatlamak için kendinize ve sizi rahatlatan aktivitelere vakit ayırmaya çalışın. Bu aktiviteler stresinizi azaltmanıza yardımcı olur.

• Yardım alın: Doğum korkusu günlük yaşamınızı olumsuz etkilemeye başlarsa ve bunlarla tek başınıza baş edemediğinizi hissederseniz profesyonel yardım alın.

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: AyseUlusal
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 14:56
Hilalcim teşekkürler.Bence doğum yaşamdaki en büyük mucize.İki kızımı da normal doğurdum ve iyi ki de böyle yapmışım.Doğumdan korkmak yerine tadını çıkaralım hanımlarWink

-------------
http://ticker.7910.org/eng" rel="no follow">

Mesajı Yazan: SevaL
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 14:59
evet katılıyorum arkadaşım sana bebişini kucağna alınca tüm çekltiklerini unutuyorsun ben bir fiiilll 2 gün suni sancı aldım hastaneyi ayağa kaldırdım artık öldürün beni diye bağırıyordum ama oğlumu elime alınca ne güzel bişey yapmışım diye düşündüm harika bir duygu annelikCry

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: şirine
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 15:42
merhaba sevalcim bende suni sancı ile normal doğum yaptım 18 ekimde.çok zordu ya ne sık geliyordu sancılar öff artık sona yaklaştıkça sancı hiç ara vermemeye başlamıştı.ama  sabrımızın sonunda bebeği doktorun elinde görmek ,acının yerini bambaşka bir duyguya bıraktı.iyiki de normal doğum olmuş.çünkü tüm bedeninle bebeğini hissediyorsun doğuşunu izliyorsun, bebeğin sana daha bi değerli geliyor

Mesajı Yazan: nilmufert
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2008 Saat 16:28
slmlar ben 36. haftalık hamileyim ve sanırım doğumdan çok korkuyorum yani bikaçgündür korku bastı içimi napıcamı bilmiyorum içimi rahatlatmaya çalışıyorum ama olmuyo yaaa

Mesajı Yazan: _alev_
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2008 Saat 21:38
Bende korkuyorum sezeryan yapacağım diye.. ya ameliyat masasından kalkamassam die.. :( kilomdan dolayı korkuorum çok zayıfım 55 kiloyum.. 31 yaşında :(((Cry

-------------
canım bebeğim..sabırsızlıkla bekliyorum seni ;)

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2008 Saat 00:12
alevcim boyun kaç bilmiyorum ama ,bu konuda korkma bence ,ben 43 kilo ile epidural sezeryan oldum,tabiki sıkıntıları var ama kilo ile alakalı hiç sıkıntı yaşamadımWink

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2008 Saat 12:11
Boyum 1.65 cnm :)))ConfusedSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2008 Saat 22:55
hım anladım cnm zayıfmışsın gerçekten ama ,inan bende çok zayıfttım ayrıca bünyemde çok zayıftı ama çok şükür bu konuda sıkıntım olmadı,sen stres yapma rahat olWink

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2008 Saat 13:00
Evet işte benimde öyle..19 yaşlarındayken ben 40 kiloydum.. sonradan 10 kilo daha aldım :)Wink Çok şükür topladım biraz..

-------------

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 12:35
hilal canım sağol paylaşımın için sanırım zaman azaldıkça beni de bi korku telaş sarmaya başladı neyi nasıl yapıcam nasıl olacak falan...

inşallah sağlıcakla herşey yolunda gider...

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 13:42
aynen bende sibel offf çok tırsmaya başladım ya

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 13:51
Korkmayın kızlar, sakin olun, derin derin nefes alın ve minik meleğinize kavuşacağınız günü hayal edin Star

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 14:30
Kızlar telaşa gerek yok Approve O an geldiğinde hiçbişey düşünemiyorsunuz ve olayların akışına birakıyorsunuz kendinizi Wink Zaten etrafınızda ne yapmanız gerektiğini söyleyen birçok insan oluyor Smile

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 14:36
sağolun canlar

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 15:05
ApproveApproveApproveApproveApproveApproveApproveApproveApprove

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesajı Yazan: nuriyeugur
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 13:23
beni de doğum korkusu sarmaya başladı. doğumda ya bana bişey olursa bebeğimi kucağıma alamazsam ya da bebeğime bişey olursa diye saçma sapan şeyler aklıma geliyor gelenleri hemen geri gönderip güzel şeyler düşünüyorum. durup dururken ağlıyorum eşim kızıyor yine aklına ne geldi diyor. ama her anne adayı böyle şeyler hissedermiş sanırım. Kızımı sabırsızlıkla bekliyorum onu koklayıp sarmalayacağım günü koynumda uyuyacağı günü... yine duygusala bağladım . Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 11:03
aynen canım bende bunları düşünüyorum bazen ve sinir oluyom kendime Tongue

inşallah herşey güzel olacak Big%20smile

-------------

Mesajı Yazan: gizem
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2009 Saat 11:47
Bence doğum korkusunu yenmek için ilk yapılması gereken korkunç ya da zor doğum hikayesi olanları hiç dinlememek..ben şahsen öyle yapıyorum, unutmayın her bebek ve her doğum farklıdır. Herkesin ağrı eşiği de farklı..Forum sayfalarında ''şöyle zor doğurdum böyle zor doğurdum''yazanları okumuyorum atlıyorum hemen. Size moral verecek, psikolojik olarak destek olacak doğum hikayelerini dinleyin inanın çok işe yarıyor.
Doğum yaklaştıkça endişe duymamız çok doğal, ben de ilk bebeğim olacağı için endişeliyim, daha doğuma çok var ama doğum olayını ilk kez yaşayacağımdan sürekli nasıl bişey diye düşünüp duruyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, hem bizler hem de miniklerimiz sağlıklı olsunlar

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2009 Saat 12:50
dinlememek elde olmuyor ki. hemen hamile olduğunu görenler normal doğum mu olcan diye soruyo.sonra direk doğum hikayelerine başlıyorlar. yani insanlar çok düşüncesiz moral vereceklerine hep kötü şeyler anlatıyorlar. benim bilmem kimim vardı şöyle kötü oldu aylarca kalkamadı filan. ben normal doğumdan çok soğudum eşim de sezeryan olsun istiyor bakalım neler olcak. Allahım hakkımızda hayırlısını versin

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2009 Saat 14:51
Nuriyeciğim korkunu çok iyi anlıyorum çünkü aynı korkular bendede vardı.ya doğum sırasında bana bişey olursa bebeklerimi göremezsem gibi korkularım oluyordu.eşime derdim ki bana doğumda bişey olursa kızlarımıza iyi bak..adam kızardı ne biçim konuşuyosun sen öyle diye.
son aylara yakın biraz olsun korkularımı yenmiştim.herkes nasıl doğuruyor bende doğururum derdim hep kendi kendime.İnan zerre kadar korkmadım doğum sırasında. ve kızdım kendime boşuboşuna stres yapmışım diye.
onun için sakin ol ve prensesini kollarına alacağın o anı düşün..
inşallah sorunsuz bir şekilde kavuşursun Meleğine..

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2009 Saat 14:57
canım teşekkür ederim. benim eşim de aynı tepkileri veriyor. iyi düşün iyi şeyler olsun diyor. elimden geleni yapıyorum ama az da olsa korku heyacan karışık duygular oluyor insanda.

Mesajı Yazan: rabisp
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 11:13

Merhaba,

Ben de 31 haftalık hamileyim ve doğumdan korkuyorum. Şimdilik normal doğum gibi görünüyor. Ama benim sıkıntım özel bir doktora gitmiyor olmam. Eğitim ve Araştırma hastanesinde takibimi yaptırıyorum ve doğumumu da orada yapmak istiyorum. Fakat hangi doktor girecek, doğum nasıl olacak bilmiyorum. Aslında doktor korkum var sanırım. Özel doktora gidecek maddi durumda da değilim. kaldı ki özel doktora bile gitsem eğer doktorumun mesaisine ya da nöbetine rastgelmezse doğumuma giremezmiş. Nasıl bir yol izlemem gerekir acaba? Yardımcı olup bir akıl verir misiniz?

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 11:45
canım bir sağlık güvencen yok mu? yani aslında fazla yapılacak bişey yok. dediğin gibi özel doktora gidenlerde de durum farklı olabiliyor tam doğum anında doktor şehir dışında olabiliyor. eğitim ve araştırma hastanelerinin kötü olduğunu sanmıyorum her türlü donanıma sahipler. bence canını bu kadar sıkma bebeğinin sağlığı için. sen dua edip bekleyecen.Allah Yardımcımız olsun...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat