Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Abla virüsü mü?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57262
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 12:57

Konu: Abla virüsü mü?
Mesajı Yazan: Gasbsoy
Konu: Abla virüsü mü?
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2017 Saat 22:46
Merhaba hocam . 11 aylık oglum sabah ateşlendi 37,5 ile 38.5 arası oldu ateş.  Hic ateş  düşürücü vermedim.  Kendiliğinden yükselip düşüyo ateş . Burnu hafif akıyo. Sadece süt  içiyor başka bir sey verdiğimde hemen öğüruyo.  Biraz once içtiği sütün hepsini çıkardı.  Ateşi şuan yok ama cok keyifsiz sürekli ağlıyo. Karnından sesler geliyor.  Sanki midesi bulanıyo gibi.  Şuanda ishal değil.  Dr a götürmek istemiyorum ama yapabileceğim bir şey var mı doktor bey .okadar alışmışız ki ilaç vermeye Sanki ilaç vermeyince daha kötüye gidecek gibi endişeleniyoruz.  Bu arada 5 yaşındaki ablası da 2 gun once atesliydi ve mide bulantısı vardı şuan ateş yok ama feci şekilde boğaz ağrısı var.  Onun için de ilaç kullanmadım. Balll limon   veriyorum sadece . Boğazı icin rahatlatıcı sprey gibi önerebileceğiniz bir sey var mı hocam.  Oglumun da ileriki günlerde bogaz ağrısı başlar mı aynı virüs olabilir mi? 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 13:34
hocam oğlumda sabah bunları farkettim. Yüzünde vardı ama ben sıcaktan diye düşünmüştüm bugun vücuda yayılmış 

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 13:38

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 13:56
Hocam ayrıca Ağzının suyu aşırı sekilde akıyor hocam cok iştahsız ve halsiz

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 14:33
hocam oğlumda sabah bunları farkettim. Yüzünde vardı ama ben sıcaktan diye düşünmüştüm bugun vücuda yayılmış 

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 14:34
Hocam ayrıca Ağzının suyu aşırı sekilde akıyor hocam cok iştahsız ve halsiz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 19:16
Eger; ates dusunce; dokuntu basladi ise; 6. Hastalik demektir. Viral bir hastalik olup, tedavi gerekmez..
Agiz suyu; bu yas icin normaldir.

Kilosu; 9,5kg'dan fazla ise, sakin istah icin bir sey yapmayin.  

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 19:34
Hocam daha onceden 3 gun suren yuksek ates sonrası 6.hastalık geçirdi . Bu kez ates 38lerdeydi ve çok kısa sürdü sonra döküntü başladı . 5 yaşındaki Ablasının da sadece kollarında bu dokuntulerden var.  İkisi de yutkunurken zorlanıyor ve istshsızlar. Acaba el ayak ağız hastalığı olabılır mi.  Öyleyse ne yapmalıyız hocam

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 19:37
Bu arada oglum 11 aylık 8.5kg.  Kılo alması için uğraşıyordum iştahsızlık iyice kötü yapacak. 😢

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 19:52
Bu tip dokuntuler; virutik olup, tedavileri yoktur. 

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 19:55
O zaman hiçbir ilac kulllanmıyorum hocam. Ağız ici yaraları icin bl öneriniz var mı?  Bu döküntüler bulaşıcı mıdır kac gun surer.  Kusuruma bakmayın hocam 2Çocuğumun hastalığı beni kotu etkiledi

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 20:01
Pyraleks veya Pyraldin diye satilan bir sivi var, ondan surebilirsiniz.
900 gram eksigi var, gunluk sut/sutlu gida toplami; 600ml'nin altina inmesin...  

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2017 Saat 20:05
Sizin önerdiğiniz beslenme seklini birebir uyguluyoruz hocam ama hasta olunca iste hicbir sey yemiyor.  Az az sütlü cicibebe yedirebildim. Haksızlığı icin calpol verebilir miyim

Mesaj Tarihi: 09 Haz 2017 Saat 10:48
Hocam oglumun sabah yeniden ateşi çıktı bu kez 40 gösteriyordu.  Sonra yine kendiliğinden  düştü.Dilinde yara var elini ağzına götürüp ağlıyor. Dr a götürdük.  Dr kızamıkcık olduğunu söyledi.  Deloday şurup verdi.  Bu ilacı kullanayım mı hocam?  

Mesaj Tarihi: 09 Haz 2017 Saat 10:53
Hocam bide özellikle baldırları cok kaşınıyor bunun için ne yapabilirim 

Mesaj Tarihi: 09 Haz 2017 Saat 13:12
Dr bey eski maillerinizi okudum. Kızamıkcık ihbar edilmesi gereken hastalıklar llstesindeymis.  O listeye netten bende ulastım. Esim saglık bakanlığını aramış. Onlar da o listede kızamıkcıgın olmadıgını söylemiş.  O zaman o listede neden yer alıyorsa anlayamadım????  Oglumdaki döküntüler hangi hastalık hocam sadece size güveniyorum 

Mesaj Tarihi: 09 Haz 2017 Saat 18:41
1- KKK asisi yapilan cocuklarda; Kizamikcik, GORULMEZ!!! 
2- Kizamikcik oldugunda;  kulak arkalarindaki sert kemik dokusu ustunde; nohut buyuklugunde (iki tarafli)
Lenf bezleri ele gelir. 

Siz; Saglik Bakanliginda, bu islerden anlayan kimselerin calistigini mi saniyorsunuz???  

Mesaj Tarihi: 09 Haz 2017 Saat 21:48
11aylık oğlum  hocam ası olmadı.  Bir kulağının arkasında hissettim ama diğerinde elime gelmedi.  Eger kızamıkcıksa neler yapmalıyım yada yapmamlıyım ne kadar surer

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2017 Saat 00:47
Hocam şimdi iki kulağının arkasında da hissettim.  
1)Krem, şurup vb gerekir mi?  Dr deloday sürüp verdi verelim mi? 
2)Kaç gün sürer 
3)banyo yaptırayım mı? 
4)bulaşıcılıgı nezaman son bulur? 
5)Dr gittiğimizde menenjit aşısı yapalım dedi 11 aylık oğlum sizce yaptıralım  mı? 
Size cok cok cok tesekkurler iyiki varsınız. 

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2017 Saat 07:47
Hicbir ilaci yoktur, kendiliginden gecer. 
Gerisini OKUYUN... Biktim artik!!  Hep ayni sualler soruluyor!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat