Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yutkunma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57342
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 14:28

Konu: Yutkunma
Mesajı Yazan: ceynrose
Konu: Yutkunma
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 15:51
Hocam 9 yas oglum 2 gundur atesi 39.6. Sayikliyor uyuyor surekli uyurken kalp atisini bluzundan goruyorum.bogazlari cok sis yutkunamiyor nefes alamiyorum diyor.2 gundur sadeceb1 tane muz yedirdim zorla kek yemisti hemen kustu geri.hocam ne yapayim ben.

-------------
batuhanım herşeyim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 15:56
Hocam eklemeyi unuttum ayrica bugun enseden dogru tum basinin agridiginida soyledi.

-------------
batuhanım herşeyim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 20:02
Bu yasta Menenjit olabilmesi icin:
1- Trafik kazasi gecirmis ve kafa tasi tabaninda ( Basis Cranii) catlak olusmus olmasi gerekir.
2- Senelerdir AKAN bir kulaginin olmasi gerekir. ( Otojen beyin absesi)
3- Viral Ensefalit veya menenjit olabilir, onlarin da tedavisi yoktur. 
4- Menenjit oldugunda; oturamaz, ellerini arkaya destek yapar, cenesini gogusune degdiremez..

Bir kan sayimi yaptirip bana yazin.. 

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 22:53
Hocam doktora gittik kan verdik.once muayenede boyunda ensede sertlik yok dedi bogazda tonsiler hiperemik kriptik dedi.kalbinde sistemik ufurum varmis kardiyolaga git dedi.bogazindan srep a testi yapti ona benzer bisey dedi 2 gun sonra cilacakmis.kan degerlerimizi yaziyorum hocam CRP (turbidimetrik)  132 mg/l cikti normal degeri 0-5 araliginda olmaliymis. WBC DEGERI 20.22 BIN/mm cikti normalde 4-12 arasinda olmaliymis.hizli resim yukleyemedim oyuzden yaziyorum hocam.bu tabloya gire deposilin vurmak lazim dedi ama oglum alerjik bunyeli bi cocuk oldugu icin emin olamadi sadece agumentin 600 yazdi dolven verdi.

-------------
batuhanım herşeyim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2017 Saat 00:21
WBC yuksek, Augmentin kullanin... 
SAKIN; Bogaz Kulturu yaptirmayin, "Yalanci pozitiflik" verir.. Strep-A Testi yaptirin, 10 dakika icinde
sonuc verir, (+) ise, augmentini birakip, Deposilin 6-3-3 yaptirin. 
Penisilin allerjisi SADECE: asiri sayida Penisilin vurulmus olan kimselerde, onlarca sene sonra gorulebilir.. 
Bu yaslarda olmaz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat