Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rontgen soru 2

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57657
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 11:58

Konu: Rontgen soru 2
Mesajı Yazan: Didem_gfr
Konu: Rontgen soru 2
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2017 Saat 01:08
Dr. Kadir Bey,
Bugun yine esimle arada kaldigimiz ve o anda zor durumda kaldigim icin kabul ettigim bir durum yasadim. Oglum parmagini kapiya sikistirmisti ve enfeksiyon olustu az. Rontgende istediler devlet hastanesinde. Elle anlayamadigimiz. Ir sey olmus olabilir dediler. Ben radyasyondan yana cok istemedim ama ikna ettiler ve cektirdik. Cok pisman oldum sonra keske cektirtmeseydim diye tabii bisey olmadigini duyunca... bana yorumunuzu yazabilir misiniz lutfen? Ayaktan alinan radyasyon cok zarar limidir?
Saygilar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2017 Saat 07:54
Sacmalik!!!  Parmak ucunda, "kirik" olsa ne olacakki!!! Alci mi yapacaklar??? 
Uc kemiklere; ALCI YAPILMAZ!!!! Alci sadece, kirigin; onunde ve arkasindaki eklemler sabitlenebiliyorsa
yapilir..  Uc kemiklerin sadece tek eklemi oldugundan; ALCI YAPILAMAZ!! 
HER turlu Rontgen de, mutlaka kursun yelek(ortu) kullanilmalidir..  Rontgen cekilirken, teknisyen, odadan
ciktimi? Cikmadimi???  Tehlike yoksa, niye hem, kursun gomlek giyip, hem de odadan disari cikiyor??? 
Tabiiki bir seferden bir sey olmaz AMA, Turkiye gibi bir memlekette; her oksurene, Akciger filmi, her
darbeye, uzuv Rontgeni, her karni agriyaya, karin Rontgeni, her dis problemine; Panoramik dis Rontgeni
hic korunma olmadan cekilirse, bu birikimler sonucu her bir HALT olur!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat