Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

GENİZ ETİ BÜYÜMESİ VE AMELİYAT

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57732
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 19:00

Konu: GENİZ ETİ BÜYÜMESİ VE AMELİYAT
Mesajı Yazan: L1
Konu: GENİZ ETİ BÜYÜMESİ VE AMELİYAT
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2017 Saat 23:14

Hocam iyi çalışmalar

Kızımız 27 aylık, 12kg.  86 cm. 23,5 aya kadar anne sütü aldı.

Bu zamana kadar önemli bir sağlık problemimiz olmadı. Olan grip, solunum yolları enfeksiyonlarını da çok inatçı ateşte sadece calpol, baby tonimer sprey ve ıhlamurla atlattık. Başka ilaç kullanmadık.

Ancak 4 haziranda gece balgamı yutamayarak uyandı. Tıkanınca acemilik işte, acillik olduk. Balgam ciğerine kaçtıysa zatürre olur dendi. O sebepten önlem tedavisi olarak 5 gün Macrol antibiyotik kullandık. Bir haftada hastalık belirtileri geçti, sadece hafif geniz akıntısı kaldı.

5 temmuzda sabah hafif ateşlendi. Tüm gün halsizdi. Akşam ağırlaştı, tekrar balgam kusması, 39.4 ateş calpolle düşürdük. Üçüncü gün ateş kalmadı, Geniz çok tıkandı ancak burunda hiçbir akıntı yoktu. Baby tonimer sprey sonrası burun açma aparatıyla veya sümkürdüğünde hiçbir şey çıkmıyor ama burundan nefes alamıyordu. Hastalık uzayınca doktoru gördü, otrivin ve prospan verdi 5 gün. Kulak ve ciğeri temiz dedi. 18 temmuzda hala geçmeyince kbb ye yönlendirdi. Kbb direkt zimaks antibiyotik verdi, hastalık geçtikten sonra bir film çekilsin ama %90 geniz ameliyatı dedi.

Sadece 3 doz zimaksı kullandık ve bu sırada sizi bulduk. Çok şükür. İlaçları kestik, sadece yatağa coldmix, ballı limonlu su –ki öksürüğü yok denecek kadar az, gece 1-2 kez-, iliadin sprey (eczacı ısrarla damlanın 6 ay üstünde işe yaramayacağını söyledi), ıhlamura geri döndük. Şimdi hastalık belirtisi yok, ne ateş, ne burun akıntısı. Fakat gece genizden uyuyamıyor.

285 sayfa forumda tüm geniz akıntısı, geniz eti, ateş yönetimi, antibiyotik, genel sahtekârlıklarla ilgili aşağı yukarı tüm yazıları okudum.

Ancak kızımızın genzi hala açılmadı, hastalığın neresinde olduğumuzu, ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Geniz eti ne kadar zamanda küçülecek, uyku apnesi olmadığı müddetçe ameliyat gerekli mi, genzi açmak için başka ne yapabiliriz ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2017 Saat 23:31
1- Balgam  NIYE, Akcigerlere kacsin?? Oksurunce; Akcirelerden cikan balgam; yutulur!!! Gerisin geriye;
akcigerlere DONEMEZ!! Bu kadar salakca bir lafi bir doktor nasil soyler, akil alacak is degil!!  Bir "zerre"
tukruk veya bir sivi nefes borusuna bir kacsinda; gor gununu, nasil deli gibi oksuruyorsun!! Ve siz de buna
inaniyorsunuz!!! Ne diyeyim.....
2- Prospan kullandiginiz surece, hastalik iyilesmez!!! 
3- 27 aylik bir cocuga; O sahtekar KBB doktoru; "geniz eti ameliyati" yapacak HA!!!! 
Ben soyliyeyim size ne yapacagini: 
Geniz eti ameliyati diye ameliyathaneye alacak, bu yasta bu ammeliyatlar ZATEN, yapilamadigi icin, o saate
kadar hic bahsi gecmeyen; "Kulaklara Tup takma" uygulanacak ve size de; "-Akcigerleri cok kotu idi,
narkoz veremedik, onun yerine, kulaklari da cok kotu idi "Tup taktik"  diyecek!!
3- Kizinizin genzi; tabiiki acilmayacak!! Geniz eti, Bademcikler gibi, birer Lenf bezi olup, her enfeksiyonda
buyurler.. Bundan daha tabii bir sey olamaz... Mikrop kolleksiyonu bitene kadar(6-7 yas) bunlari cekeceksiniz.
Yoksa, bu sahtekarlara aldanirsaniz, hem bosu bosuna ameliyatlara girecek, hatta canindan bile olacak!! 
4- Uc-kagitci Eczaciyi da goruyorsunuz degilmi!!!  Nasil da ise yarayan damla yerine, ise yaramayan
sprey'i kakaliyor!! Hani; Damlanin ustunde; 2 yasindan sonra kullanin yaziyordu??? Islerine geldimi; "bir
turlu", islerine gelmedi mi, "Baska turlu" konusurlar!!

Turkiye'de artik elle tutulur bir tek Saglik kurulusu kalmadi!! 

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2017 Saat 23:38
Cevabınız için çok teşekkürler hocam.
Sağlık kuruluşları hakkındaki yorumlarınızı tahmin ediyordum.
Geniz tıkanıklığı sebebiyle düzgün uyuyamaması devamlı horlaması, 6-7 yaşına kadar mı sürecek ?
Bunun gelişim geriliğine sebep olacağını söylüyorlar.
Bu ay denize girecek fikrinizin bunun iyi geleceği yönünde olduğunu daha önce okumuştum.
Geniz eti büyüklüğünde gerileme ve uyku kalitesinde düzelme olur mu ?

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2017 Saat 23:54
Palavra!!!  KBB ameliyatlarindan onceki zamanlardaki, insanlarda hep; "Gelisim geriligi" mi varmis??? 
Nasil da utanmadan, salliyorlar! 
Dogru; deniz (girmese bile) cok iyi gelecektir. Meslek hayatim boyunca, bir hastami bile;"Geniz eti ve
Bademcik Ameliyatlarina" gondermedim.. Hepsi de; Turkiye normallerinin ustunde gelistiler. 

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2017 Saat 23:58
Kızımızın hastanız olması için günlerdir internette verdiğimiz uğraşı bir bilseniz hocam.
İşte bu sebeplerden.
Kıymetli vaktiniz için teşekkürler.
İlaçsız devam ediyoruz o halde, nefes alışının bir nebze düzeleceğine ve size inanarak...

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2017 Saat 00:04
Nefes alista, ciddi bir ARIZA olsa; cocukta; dudaklarinda morarmalar olurdu.. Griplerdeki ; "Nezle hali" ile
korkup, bu cakallarin eline dusmeyin. 
Okumaya devam.. 

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2017 Saat 23:17
Hocam o halde yanlış hareket etmemek adına özetlemek istiyorum;

5 Temmuzda başlayan hastalık ara ara yanlış tedaviye rağmen (prospan gibi) şu anda bitme aşamasında mı?
Burun akıntısı, ateş, halsizlik yok. Sadece gündüz ve gece uykusunda, horlama, bir iki kere tıkanıp uyanma mevcut. Geniz tıkalı. hırıl hırıl bir ses var ama ciğerler ve kulak temiz. Bu gece tıkanmalarına dudakta morarma gibi belirtiler olmadığından nezle hali dedik doğru mu?

iliadin sprey kullandım üç gün. Dün bitti. Şu an sadece yatağına coldmix, demleme bitki çayı ve ballı limonlu su ile odada buhar kullanıyoruz.

Bu geniz tıkanıklığı geçmeyecek mi? Yoksa hafifleyecek mi?

Başka yapabileceğimiz bir şey var mı?

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2017 Saat 05:16
Bildigim Grip... En az; 2-3 hafta surecek.. Ilk basta "su gibi" olan akinti; iyilesme baslayinca, koyulasmaya
ve  Bally kivami/yesil renk almaya baslar. 

Butun "caylar" bitki cayidir!! Butun caylarda ve Ihlamurlarda iyi gelen, kaynar suyun sicakligidir. Ilik
caylar hicbir halta yaramazlar.. 
Prospan ve diger butun Allerji ilaclari, oksuruk suruplari hastalik suresini uzatirlar. 
Okumaya devam....

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2017 Saat 16:19
Hocam yalnız burun akıntısı hiç olmadı. Burnuna baby tonimer sprey sıktıktan sonra bile burun temizleme aletine hiç birşey gelmiyor. Tıkalı ama sanki burnun içinde bir duvar var.

Bu arada 5 Temmuzda başlamıştı. Süre çoktan doldu, hastalık belirtisi yok ama geniz açılmıyor, hırıl hırıl.
Artık korkmalı mıyım ?

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2017 Saat 19:50
Kac kere anlattim!!!!
Burun tikanikligini yapan, ifrazat DEGILDIR!!!  Burun icindeki odem (sislik) tikanmayi yapar.
Bu odemi de en iyi (Serum fiz ise yaramaz ise)  Iliadin damla halleder.. Sprey almayin!!!! Sakin sahtekar 
Eczacilarin yalanlarina da kanmayin, vermiyorsa, baska eczaneye gidin.
Zira, Spreyleri sirt ustu yatarken KULLANAMAZSINIZ.. 
Bu surec de normaldir!! Esasinda, imkan olup bir Deniz kenarina gidebilseniz; bir gunde iyilesir. 

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2017 Saat 22:16
Kızımız mikrop koleksiyonunun, biz sizinle tanışmanın; kısaca hepimiz işin başındayız.

Deniz işini bu ay halledeceğiz.

Tüm cevaplar için sonsuz teşekkürler, okumaya devam

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2017 Saat 00:21
Hastanız ve kızımız için son durum; ilaçsızız. Burun akıntısı, hastalık belirtisi yok. Geniz geceleri az öksürükle az hırıltılı. Anladığım kadarıyla denize girmesi dışında artık yapabileceğimiz birşey yok.
Bir de prof kbb cı adenoid face zaten demişti. Söylemeyi unuttum. Var mı gerçekten böyle birşey?

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2017 Saat 04:41
Var... Var olmasina var DA!!!!   Sebep-sonuc iliskisi onlarin soyledigi gibi DEGIL...

Adenoid yuz yapisi olanlarda, "geniz boslugu" zaten dogustan dar oldugundan, en ufak bir enfeksiyonda,
bu bosluk hemen tikanir.. Yani; bu yuz yapisini, geniz eti yapmiyor!!!  Kafa sekli bu sekilde oldugundan,
hadise biraz daha gurultulu-patirtili oluyor..
Ameliyat bir ise yaramaz!! 

Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2017 Saat 23:56
Artık sıkı takipçiniz ve kızımız da hastanız olduğuna göre son durumu yazmak istiyorum, zira eski maillerden şikayetim genelin sorusuna cevap alıp genelde de devamını bildirmemesi

5 temmuzda başlayan grip (nezle) dediğiniz gibi gürültülü! geçti. Şu an hastalık belirtisi sıfır. Ve dediğiniz gibi geniz eti çok da küçülmedi. Evet artık uykularımız horlamadan arada kuru öksürükten bölünüyor ama çok sıkıntımız yok. Cuma denize gidiyoruz. Bu geniz eti işi de aynen dediğiniz gibi seyrediyor.

Artık eminim ki yine dediğiniz gibi deniz iyi gelecek.
Dediğiniz gibi ameliyatsız atlatacağız.
Teşekkürler kifayetsiz hocam !

Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2017 Saat 19:48
Teşekkürler kifayetsiz hocam !

Bu ne demek??/

Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2017 Saat 21:55
Size buradan bir kuru teşekkür yetersiz kalıyor demek

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2017 Saat 05:09
 :0)    Virgul koymayinca, baska anlam cikiyor!!!  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat