Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Süt İntoleransı mı Ön Süt Fazlalığı mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57808
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 00:09

Konu: Süt İntoleransı mı Ön Süt Fazlalığı mı?
Mesajı Yazan: özlem61
Konu: Süt İntoleransı mı Ön Süt Fazlalığı mı?
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2017 Saat 01:54
Kadir hocam 05.05.2017 doğumlu oğlumda iki haftadır sulu mukuslu be iki kere kanlı kaka oldu. doktora gititğimizde süt intolernası olabilir bir hafta süt diyeti yapıp takip etmemi istedi ben ise ön süt fazlalığı olduğunu düşünüyorum. Bebeğim çok neşeli bir sıkıntısı yok gülüp oynuyor. Sanırım emzirme yaparken bebek erkenden doyuyor son süte gelmeden memeden ayrılıyor. Sürekli ön süt aldığı için bağırsakları tahriş olmuş olabilir gibi geldi. Ön sütü sağıp öyle emzirsem biraz nasıl olur? Siz bu konuda ne tavsiye dersiniz?
Doğum: 2770 gr 49cm,
Birinci ay: 3600gr 52 cm
İkinci ay: 5200 gr 57 cm
Üçüncü ay( tam doldurmadı 10 gün varken alınan sonuçlar) 5700gr 60 cm
son ay sadece 500 gr almış. Yeterli beslenemiyor mu acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2017 Saat 19:59
SAKIN o aptalin dedigi hicbir seye kanmayin!!! 
Dogumda olan 700 gram acik, daha 2,5 ayda kapanmis!!!  
TABIIKI, bu kadar asiri beslenirse, bu sekilde kaka yapar.. 
Turk doktorlari; Allerji, Reflu ve Astim harici bir hastalik ismi bilmezler!! 
SAKIN; hicbir diyet yapmayin, hatta aynen devam edin... O gordukleriniz kan degildir.
Oyle kanli ve ishal kakasi yapan HASTA bir bebek, degil arayi kapatmak, normal kilosunu bile alamaz!!

Anne memesi; INEK memesi degildir.. Sut depo edemez.. Bebek emmege basladiginda, sut yapimi baslar.. 
Oyle; "On sut", "arka sut" diye bir sey yoktur!!! 
 Turkiye'de uygulanan bu doktor SALAKLIGINI, nerede ise, her hafta anlatiyorum... Hicmi okumuyorsunuz??? 

Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2017 Saat 12:21
Diyet yapmadım başlamadan Kadir hocaya sormuştum yapmadım diyet. Bebek ilk iki ay kilo fazla aldı şimdi yavaşladı sanırım
 Bugün 3 ay ölçümü yapıldı. 6 kilo 61 cm. Oğlum 5 günde bir kaka yapıyor. Kakası sulu çok nadir kırmızı noktalar görüyorum ama artık çok takmıyorum. Bebegimin keyfi yerinde. Kadir hocama güveniyorum. 

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2017 Saat 12:33

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2017 Saat 12:37
Kadir hocam bu şekilde kaka devam ediyor. Beslenme aralarını açtım fakat mukuslu ve hafif kanlı. Bebek rahat bir sıkıntısı yok. 3-4 günde bir kaka yapıyor. hala fazla mı besleniyor? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2017 Saat 19:36
Hala asiri besleniyor!!! 
Bir bakis acisi:   Kakayi, kafaniza takmayin, aynen devam edin. 
Sadece bu tip kakalar cok kolay pisik yaparlar, dikkatli olun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat