Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bilgi (solunum)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57846
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 19:40

Konu: Bilgi (solunum)
Mesajı Yazan: Gamze kacal
Konu: Bilgi (solunum)
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2017 Saat 19:02
Hocam grip yada nezlenin cigerlere indiği nasıl anlaşılır mesela solunum hızlanması demek cigere inmiş demekmi yada ateş + solunum hızlanması mı ne tür belirtiler olur 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2017 Saat 20:56
1- Solunumu sadece; Hastaligin,  Akcigerlere  inmesi degil, atesin yukselmesi de arttirir.. Degerlendirme
yaparken dikkatli olun... 
2- AYRICA:  
Zaturre yapan mikroplar:

Yas grubu:               En sik gorulen mikrop:                     Nadir gorulen mikrop:
       0-6 hafta                  Streptococcus agalactiae                       E.Coli, Chlamydia
                                         (GrupB)
   6 hafta-18 yas             Viruslar . Bilhassa RSV                     Mycoplasma pneumonia,
                                     Influenza, ve Parainfluenza                 Chlamydia, Streptococcus
                                                                                                   pneumonia
YANI, cocukluk cagindaki Zaturrelerin, %90'dan fazlasi viraldir.. 
Daima Kan Sayimlarinda; Lokosit(WBC) degerine bakin, WBC: 20 veya 24'den fazla olursa, Antibiyotik
dusunun.. 

Mesajı Yazan: Gamze kacal
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2017 Saat 22:40
Ateş yok ama solunum hızlı ozaman ve her grip ve nezle böyle oluyorsa kullanmayın dediğiniz ilaclarida kullanmiyosak genede bu durum yaşanıyorsa ve son olarak bronsiolitte ateş olur zaaturre de ateş olur bizde ateş yok solunum hızlanıyor ozaman bronsit mi oluyor ve sadece gripte böyle yaz geldi şuan hastalıkta olmuyor bize alerjik astım dediler bir yaşında oğlum 4 aylikti ilk hastalandığında ve bütün kış bu şekilde hasta oldu grip geçirmek astimi tetikler mi 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat