Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeğim ikinci kez küvöze alındı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57869
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 15:51


Konu: bebeğim ikinci kez küvöze alındı
Mesajı Yazan: senasahinsoy
Konu: bebeğim ikinci kez küvöze alındı
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2017 Saat 00:00
Değerli hocam merhaba durumumu sizlere şu şekilde özetleyeyim.. 31+5 te doğum yaptım ve bir kızım oldu. 22 gün küvözde kaldı 2 gün önce de taburcu olduk. Bugün hastaneye aşı için gittiğimizde enfeksiyon olduğunu söyleyip küvöze geri aldılar. Hastaneden çıktığında 2 kilo 60 gramdı. Bugün 2 kilo 30 grama düşmüş. Kilo kaybını da farkettikleri için gözetim altında tutmak istediler. Doktorumuz yatırdı ve belinden omurilik sıvısı alındı. Bunun sebebi enfeksiyonun geldiği yeri araştırmak. Menenjitten şüphelendiler çünkü menenjit teşhisi ancak bu sıvı ile belli oluyormuş. Ama eve geldiğinden beri beslenmesi,idrar çıkışı gayet iyiydi sadece kakasını yapmadı ama gazı oluyordu. Ateşi de çıkmadı. Sadece hastanede yatarken ateşi bir kere 37,8 e çıktı geçti. Bugün lomber ponksiyon ile bir başka tetkik daha yapılmış ve biri temiz çıkmış ama hangisinin temiz olduğunu söylemediler. Belli olmayan diğer sonuç pazartesi günü olacakmış. Sonuçları belli olana kadar yatacak gibi görünüyor ama ben çok korkuyorum kötü çıkmasından. Sizin görüşünüz benjm için çok önemli korkulacak bir şey var mıdır?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2017 Saat 06:24
Cidden, anlasilir gibi degil!!!
Lomber Ponksiyon, (omurilik sivisi alinmasi), SADECE; menenjit bulgulari oldugunda uygulanir..
1- Atesi 40'in ustunde olacak ve hicbir sekilde dusmeyecek.. 
2- Suur kapali veya en azindan bulanik olacak!!! Etraf ile ilgisi azalacak.
3- Ense sertligi olacak( cocuk cenesini gogusune degdiremez, kollari ile arkaya destek yapmadan
oturamaz, dizini cenesine degdiremezsiniz...

Yani birakin; SAHTEKARLIGI, CAHILLIGI, insanin bunlari uygulayabilmesi icin, canavar ruhlu, gaddar bir
zalim olmasi gerekir!!!   Allahindan bulsun!!
EGER:Cocuk; sizi taniyabiliyorsa, gulumsuyorsa, hala atesi cikmadi ise  ve agizdan besleniyor ise; KACIN......
Menenjit filan yok!!  Kan Sayimi yapildi ise( ki mutlaka yapilmis olmasi sarttir), WBC degerine de bakin...
Menenjitlerde; WBC:20-24.000 lerden fazla olur..
Bilakis, normal degerlerin de altinda ise, basit bir Grip geciriyor demektir..
Sonucu mutlaka yazin.  
Yoksa o batakhane hastane cocugunuzun hayatina malolacak!!!




Mesajı Yazan: senasahinsoy
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2017 Saat 08:27
Hocam cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Sonucu size mutlaka bildireceğim.


Mesajı Yazan: senasahinsoy
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2017 Saat 15:41
Hocam sonuçlarımız temiz çıktı. Bebeğimi de küvözden çıkartıp normal yatağa aldılar. Şuan tek sıkıntımız az besleniyor olması ve karın ağrısı. Biogaia damla istendi aldık. 40cc beslenmesi gerekiyormuş ama en fazla 30cc alıyormuş. Gaz probleminden dolayı olabilir mi? İştah durumunu nasıl düzeltebiliriz?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2017 Saat 19:17
1- Normal cikacagi ; daha ilk gunden belli idi!!!  Boyle salakca bir dusunce ile belden su alinmaz!!
2- Agizdan beslenebilen bir hastanin, HASTANEDE NE ISI VAR????  Kacin!!
3- Kalip gibi yatarsa; gazi tabii ki olur..  Kucaginiza alip, gazini cikarin.. Gaz cikarma ile ilgili Video'yu
seyredin!!! 
Boyle doktorlarla; Allah yardimciniz olsun.. 
Istahina karismayin!!  Evde duzelir. SAKIN, eve kacarken, hicbir  dediklerine kanmayin, verecekleri hicbir
ilaci da almayin.. 
Daha ilk gunden beri cocukta bir hastalik YOKTU!!  O Hastaneye hic gitmese idiniz, gene bu durumlar da
olacakti!!
 Ben size daha ne diyeyim!!!!

 


Mesajı Yazan: senasahinsoy
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2017 Saat 19:34
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim hocam. çocuğu ordan aldığımda dediklerinizi bir bir uygulayacağım. iyi çalışmalar


Mesajı Yazan: senasahinsoy
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2017 Saat 19:37
Hocam biz taburcu olduk çok şükür. 2010 gr ile yatmıştık 4günde 2310 gr olduk ve taburcu edildik. LP ve diğer kan testlerimiz de çok şükür temiz çıktı. Yarın sabah endokrin bölümünde konjenital adrenal hiperplazi testi yapmak için çağırıldık. Premature bebeklere yapılması gereken bir test olduğu söylendi. Nedir bu test ? Sizce yapılmasi mühim mi? Bir de 2 ay sonra çekinmemiz gereken bir MRımız var. MR'ın sebebi de kafadaki kistik görünümden dolayıymış. Uyutularak çekilecekmiş. Kistik görünümden kasıt nedir? Önemli bir durum var mıdır hocam? Şimdiden alakanız için teşekkür ederim.




Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2017 Saat 04:46
Tabiiki her seyi NORMAL cikacak!! Size daha ilk gunden butun yapilanlarin, bir soytarilik oldugunu
soylemistim..

Konjenital Adrenal Hiperplazi: Cocukta; hem kiz, hem erkek goruntusu mu var???  Yoksa, kizinizda, penis
benzeri bir olusum mu var??? 
Kafadaki kist(???):   Cocukta bir Norolojik bulgumu var???  Norolojik bir bulgusu olmayan bir cocukta,
kist teshis etsen ne olacak, etmesen ne olacak???

Anlasildi ki, bunlar sizi kolay-kolay salmayacaklar!!!  Daha fazla soyulmadan oradan KACIN!!

 


Mesajı Yazan: senasahinsoy
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2017 Saat 17:25
Hayır hocam böbreküstü bezlerinde bir değer yüksek çıkmış o yüzden yapıldı ama sonucu henüz belli değil.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2017 Saat 20:17
Bosverin...


Mesajı Yazan: senasahinsoy
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2017 Saat 21:18
ultrasonda kistik görünüm olduğu için bu MR istendi hocam. Açıkcası korkuyorum.. Sonucunu yine size bildirip danışacağım.

sormak istediğim bir şey daha var hocam. kızım bugün her beslenmesinden sonra fışkıır gibi kustu. kustuktan sonra çok rahat bir uykuya dalıyor. kusmasa zorlanıp ıkınıyor. önceden emdikten sonra sadece az miktarda kusuyordu ama bugun 4 kere fazla şekilde kustu. doktorumuz fışkırır gibi kusması iyi değil demişti zaten kilo da alamamış demişti. ne kadar kilo alması lazım? 2010 ile taburcu olduk 4 gün sonra yani bugün 2360 gr olduk. sizce de az mı?



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat