Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 yaşına kadar yasak besinler ?(mi)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=58121
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 19:39

Konu: 1 yaşına kadar yasak besinler ?(mi)
Mesajı Yazan: JİNEMFA
Konu: 1 yaşına kadar yasak besinler ?(mi)
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2017 Saat 13:00
Hocam geçen bi dr. Bal. Patlıcan.yumurta beyazını 1 yaşından önce vermeyin dedi. Neden ? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2017 Saat 19:37
Aptal oldugundan!!! 

DOGRUSU:
1- Bal; cok anlattim... Dunya'da 1-2 yerde ( Kalifornia gibi) , Botilismus bakterisi cok yaygin dir. 
 Arilarin ustune bulasan toprak ile, bu Botilismus sporlarinin tasinabilecegi ve"Yeni doganlarda" Botilismus
olabilecegi varsayilir.. Turkiye'de simdiye kadar, hic gorulmemistir.
2- Patlican: Butun bitkilerde oldugu gibi, Patlican dada, "Nikotin" (Nikotinik Asit) vardir.. Nikotin,
bitkilerin kendilerini  hasere ve mikroplardan koruyabilmek icin salgiladigi bir cins; "Bitkisel Toksin'dir"..
Hicbir zarari yoktur... Soylenenler, tamamen "Magazinsel bilgiler" olup, asillari yoktur...
Sadece; Patlican, 1 yas cocugu icin gerekli bir sebze (daha dogrusu meyva) degildir!! Yense de olur,
yenmese de olur!!
3- Yumurta aki: Ihtiva ettigi "Avidin" maddesi nedeni ile Biotin (Vitamin B7)i baglar..
9 aydan evvel bu yuzden tavsiye edilmez(di).. AMA..... Bu etki , SADECE, CIG yumurta da gorulur.. 
Bu sebeple, Yumurta aki ile ilgili duydugunuz, tipik "Turk doktor hezeyanlarina", INANMAYIN.. 

Mesajı Yazan: JİNEMFA
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2017 Saat 20:47
Hürmetler. Bide elleriniz dert görmesin bi daha bi daha bi daha sabırla cevap yazdığınız için. Gerçekten mailleri okudukça boş soru sorduğumu fark ediyorum bazen. Saygılar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat