LÜTFEN YARDIM EDİN.ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIM
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5815
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 20:10
Konu: LÜTFEN YARDIM EDİN.ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIM
Mesajı Yazan: mynameisada
Konu: LÜTFEN YARDIM EDİN.ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIM
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 14:04
Merhabalar,umarım sorunum için yardımcı olabilecek birkaç öneride bulunabilirsiniz. Benim 5 aylık bir oğlum var.Eşimle hamileliğim boyunca 2 yada 3 kez birlikte olduk.Bunun nedeni eşimin bu konuda endişeleri olmasıydı.bebeğe zarar verebileceği düşüncesiyle birlikte olmaya yanaşmıyordu.Doktorun konuşmasıyla 2-3 kez birlikte olabildik.asıl sorun şu,doğumdan sonra şimdiye kadar hiç birlikte olmadık.>Eşim bu konuda çok isteksiz.sanırım buna sebep aldığım 15 kilo ve emzirmeden kaynaklanan göğüslerin artık eskisi kadar çekici gelmemesi.Lohusalık depresyonu geçirdim ve eşimden asla destek görmedim.Ben yaklaşmaya çalıştıkça o benden uzaklaşıyor.Ameliyat yerin iyileşmedi kiloları ne zaman vereceksin gibi sözlerle karşılaşıyorum.Bunların yanında aşırı sinirli davranıyor.Hiç bir şekilde bana destek olmuyor.Doğumdan önce asla böyle biri değildi.Herşey doğumla başladı.Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olurmusunuz?Yakınımda bebeği bırakacak birileri olmadığı için bir psikoloğa gidemiyorum.Çok kötü bunalımdayım.Destek olunması gereken benken,hep alttan alan,kavga çıkmasın diye susan ben oldum.Umarım durumumu anlar ve bana en kısa zamanda yardımcı olabilirsi
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: SevaL
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 16:14
arkadaşım senin psikolojik desteğe ihtiyacın var kendini şartlandırmışsın,eşinin üstüne çok fazla düşme derim ben uygun bi dille al karşına konuşşş kendnde üzülme oda üzülmesin zararın neresinden dönülse karrrrrr
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: AyseUlusal
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 16:31
Merhaba Sinem,senin yaşadığın sorunları ufak tefek farklarla hemen hemen bütün kadınlar yaşıyor canım.(ben de yaşadım birebir aynısı olmasa da üstelik iki kere)Doğumu kadınlar yapıyor ama nedense erkekler de depresyona giriyor.  İlk çocuksa tabi daha şiddetli oluyor.Herşeye rağmen biz kadınlar çok güçlü varlıklarız canım.Eşini de anlamaya çalış sen ne kadar yumuşak davranırsan o da anlayıp sana yardımcı olacaktır.Bu dönem çok zor ama geçici üzülme.Eşinle aranızdaki sevgiyi ve saygıyı yıpratmamaya çalış.Bebeciğini kokla o seni rahatlatır.Çok kötü durumdaysan bir uzman desteği alabilirsin.Sevgiler...
------------- http://ticker.7910.org/eng" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 17:15
merhaba sinemcim yazdıklarını okuyunca çok etkilendim ama inan ki doğumdan sonra üç aşşa beş yukarı her kadının yaşadiğı sıkıntılar.kiminin eşi daha anlayışlı oluyor kiminin eşi sabırlı oluyor ama kiminin eşi de problemli olabiliyor ya da kimimiz eşlerimizle bu duruma kolay uyum sağlıyoruz kimimizde zorlanıyor.yani bunlar hepimizin başında.ama eşin biraz daha farklı gibi.acaba daha mı fazla ilgi bekliyor senden? ya da bebeğe mi alışamadı?yani bunları araştırmak lazım bunun için bi uzman desteği alırsanız sizin için en doğrusu olur galiba.ama öncesinde bence eşinle konuşmaya çalış davranışlarının neden değiştiğini anlamaya çaliş, bebeğin bakımına onu ortak etmeye çalış.inşallah düzelir herşey allah yardımcın olsun moralini her zaman yüksek tutmaya çalış en azından bebeğin için
------------- http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...
|
Mesajı Yazan: jjoselyn
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 19:49
Tatlim inan cok uzuldum. Hamilelik ve dogum bir bayan icin hem fiziksel hemde psikolojik olarak buyuk olaydir. Lohusalik donemini stressiz huzur icinde bol bol dinlenerek ve her konuda cevrenden 100% pozitif destek alarak gecirmen gerekirdi. Anlattigin bir ortamda tabii ki de bunalima girersin ama sakin sikma canini. Her ikinizde bir donemden geciyorsunuz ve sanirim bu ilk bebeginiz. Artik bir cift degil cekirdek ailesiniz. Buna bir alisma donemi tabii ki olacak. Esinin sana olan tavirlarini ciddiye almamaya calis; en onemlisi sen lutfen uzulme. Psikiyatriste gitme konusunda bence esininde ihtiyaci olabilir. Sonucta dogum sonrasi depresyona sadece bayanlar girecek diye bir kaide yok! Bir soru sormak istiyorum; esinle bu anlattiklarini, duygularini ve dusuncelerini konusmayi denedin mi? Esinin de belki konusmaya ihtiyaci olabilir.
Umarim en kisa zamanda duzelirsiniz. Mutlaka gelismelerden haberdar et bizi.
Kendine ve bebisine iyi bak.
Sevgiler
Duygu
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 21:55
ayyy canım çok üzüldüm yaaa anlattıklarınla ilgili bi sorun yaşamadım inş. en kısa zamanda atlatırsın 
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 09:31
Bence bir danışmandan yardım almanız şart. İnşallah herşey kısa zamanda yoluna girer.
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 12:39
Canım yaşadıklarını birçok kişi yaşıyordur ve bence en iyi yapabileceğiniz şey, aile danışmanlığına eşini ikna edip gitmeniz olacaktır. Allah kolaylıklar versin ama sen moralini yüksek tutmaya çalış nolur. Bebeğin herşeyi hissediyor
|
Mesajı Yazan: hoşseda
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 13:25
Canım bence de eşini al karşına sakin sakin konuşun. Neden böyle davrandığını sor. Önceden şöyle davranırdın, şimdi böyle davranıyorsun diye örnekler ver. Bu durumlardan dolayı çok üzüldüğünü anlat ve neler yapmanız gerektiğine birlikte karar verin. İllaki onun da anlatacakları vardır, onun da sıkıntıları vardır, sonuçta herşey karşılıklı. O da senden ilgi bekliyordur eminim, çoğu erkeğin sorunu buymuş zaten. Bebek olunca ilgi ona yön değiştirdiği için onlar da bunalım takılırlarmış. Sorunun ne olduğunu birlikte ortaya çıkarın ve birlikte çözün. Zamanla herşey yoluna girecektir. Sen hep pozitif ol ve hep moralini yüksek tut canım.
Bu sitede çok güzel arkadaşlıklar var, bize katıl, kafanı dağıtacaksındır eminim burada. Hepimiz zaman zaman sıkılıyoruz, bunalıyoruz. Burada zaman geçirerek sohbetler ederek stresimizi azaltıyoruz. Sen de katıl bize canım.
Kiloları da hiiiiiiiiç kafana takma zamana bırak hiç biri kalmaz. Bebeğin emdiği için daha çabuk verirsin kiloları zaten. Kendini strese verip evde sürekli yeme sakın ama. Dikkat et yediklerine, ekmeği kes yavaştan. Süt olması için de bol su iç, düzenli uyu yeter zaten.
-------------
 http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 14:26
okuyunca kendimin ne kadar şaslı olduğumu anladım.bence eşini karşına alıp konuş ve mutlaka bir uzman yardımı alın.inşallah en kısa zamanda düzelir durumunuz
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 16:17
tatlım okuyunca üzüldüm. ama yaşadıklarını çoğu kişi yaşıyor ve zamnala atlatıyor. bunu hiçbir zaman unutma. Tabiki bu süreçte desteğede ihtiyacınız var , bebeklede gidebilirsiniz. Önce senin sağlığın sen ne kadar mutlu olursan bebekde o kadar mutlu olur.Bu zor süreci atlatacağına inanıyorum çünkü annesin bu güç zaten sende. sevgiler...
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesajı Yazan: ilkbahar
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 15:08
canım bende çok üzüldüm. erkekler doğumdan sonra genelde böyle oluyorlar. sen kendini yıpratmamaya çalış. umarım her şey düzelir.
------------- http://lilypie.com" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: aylin&deniz
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 21:57
erkekler de doğumdan sonra depresyona girebiliyorlar ayrıca kadınlardan uzaklaşma sebebi olarak özellikle normal doğumsa bebeğin doğma şekli ve göğüsler içinse emzirilmesi onları rahatsız edermiş yani kadını bi yerde kutsal görüyorlarmış ondan dolayı uzaklaşıyorlarmış diye biliyorum bana aslında pek mantıklı gelmedi ama bu işlerde çok da mantık aramamak lazım depresyon adı üzerinde. üzme kendini bence kilolarınıda en kısa süre içinde vermeye çalış birazda eşine ilgi göster eminim eski günlerinize döneceksiniz ama illaki psikolojik destek almanız şart derim ben
------------- http://lilypie.com" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: nurtenboz
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2008 Saat 01:56
canım benim nacizene fikrim eğer eşinle konuşamıyorsan internetten doğumdan sonra erkeklerin ruh durumu aynı şekilde kadının psikolojisi ile ilgili yazılar çıkar eşinin okuyabileceği bir yerde tut direk eline verme ama onun okuyabilmesi için ortam hazırla böyle yazılar da eşlerin birbirlerine nasıl davranması gerektiğini yazar en azından sana destek olmalı daha yeni annesin senin bebeğin için rahat olman ve stresten uzak durman lazım eşine aranızda ki problemin seni çok etkilediğini dolayısıyla bebeğininde bunu hissettiğini söyle biraz duygu sömürüsü yap yani tabi bu gerçek ama... erkekler duygu sömürüsü yapınca biraz ılırlar sanki canım kendini üzme bu zamanla geçer
------------- selinim, yaşam kaynağım....
|
Mesajı Yazan: laren
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2008 Saat 02:22
Zamana birak ama ilginide esinden kesme bunun yaninda mesela cocugunu esinin yaninda emzirme onun yaninda anneligini degil esligini öne cikarki seni annelikten kaynakli kutsal bir varlik olarak görmesin cünkü eslerde böyle bir ruh hali malesef olabiliyor sabirli olman gerek tabi bunlar benim nacizane fikirlerim ben yerinde olsaydim ne yapardim diye düsündüm ve bunlari buldum umarim ise yarar
------------- ASKLARIN EN GÜZELI SENSIN LARENIM
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2008 Saat 03:28
canım zor ve sancılı bir süreç varsayımlarla hareket edemezssin muhakkak bir uzmana görünmelisiniz.
lütfen üzülme zaman herseyi çözecektir 
------------- "Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">
|
Mesajı Yazan: balamut
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2008 Saat 09:07
canım lütfen üzülme eşin eve geldiği zamanlarda biraz daha bakımlı ol kiloda almış olsan kadınsın ve her kadının çekici bir yanı mutlaka vardır bebeğinin uyku saatlarini eşinin evde olduğu zamanlara denk getir belki baş başa vakit geçirmeniz iyi gelecektir
------------- http://www.dumex.com.my" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: fatma tülay
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2008 Saat 12:41
evet canım seni anlayabiliyorum böyle bir soruna benzer bi problem bizded e var, ama benden kaynaklanıyor,
ama en önemli sebep bebişin olması tabikii..
bende adaşım fatma ya katılıyorum, başbaşa vakit geçirmek için fırsatlar yarat canımm.. bir bayan isterse herşey yapabilir unutmaa
birde moralini bozma canım , güzel bebeişine de yansır, onada yazık dimii 
bu konuda yalnız olmadığını düşün, yüreğini ferah tut 
------------- minik kızım büyüyor :)
|
Mesajı Yazan: gul55
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2008 Saat 10:03
Canım öncelikle ne kadar şanslı olduğumu düşündüm ve senin durumuna çok üzüldüm.Ama zamanla hepsi geçer.Arkadaşlarımdan biliyorum.YAAA biz kadınlar ne kadar cefakar,anlayışlı,vs.vs.vs. oluyoruz.Sen 9 ay bir doğum süreci geçir,hormonal açıdan ve duygusal açıdan değiş, sonra çocuk doğur (ama normal ama sezeryan) onun sıkıntılarını çek.Çocukla gelen farklı süreçlere gögüs germeye çalış ( gece emzirmeler,gaz sancılarında onunla oturup ağlamalar,hastalandığında elinin ayağına dolanması vs.vs.vs.)Birde eşinin sana belkide en destek olması gereken zamanda "kendi yaşadığın süreç sanki çok kolaymış gibi" böyle şeyler söylemesi.....Bilmiyorum yaşadığımız sıkıntıları erkekler yaşasaydı nasıl bir tutum izlerlerdi.Bence senin öncelikle psikolojinin, eşinin psikolojisinden daha öncelikli olması gerektiğini anlat.Yukarıda saydığım sebeplerden dolayı.Çünkü gögüslerinin büyümesi,kilo almış olman vs.dolayı sana bir suçlu gibi davranamaz.Çocuk kararını birlikte vermiş iseniz, iyi güzel, bazende olumsuz taraflarını birlikte gögüsleyeceksiniz.Seni çok öpüyorum canım inşallah kısa sürer bu durum.  
-------------
yavrum , en doğal en insanca emeğim benim.....
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2008 Saat 12:59
çok üzüldüm okuyunca..
keşke hamileliğinde beraber olmaktan kaçınmasaydınız araya soğukluk girmezdi..eşinde sanırım sorumluluk yükünden bu şekilde davranıyor olabilir..arkadaşlara katılıyorum beraber bir uzmandan hemen yardım alın..siz bu şekilde evlat yetiştiremezsiniz diye düşünüyorum..inşallah en kısa zamanda düzelir probleminiz..
|
Mesajı Yazan: cuttanusa
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 19:21
insan kendını nasıl hıssederse öyle görur.dığer arkadaşların yazdığına katılıyor ve senın ufak bı çaba göstermenı ıstıyorum.öyle 15 kılo fazlam var ben yanaşıyorum o yanaşmıyor gıbı umutsuz konuşupta kabullenme herşeyı bence.bu halınlede mutlaka guzellığın vardır sadece her kadında olduğu gıbıçocukla ılgılenmekten kendımıze bakamıyoruz.sen bence yapabıldığınce kendıne vakıt ayır guzel gıyınıp suslen ve onun ustune düşme anlatabıldım mı yapabıldığınce sevgı dolu ama bıraz mesafelı ol.bunlar akşam gunduz kı halınle karşılama onu.inşallah duzelır herşey dua etcem.
|
Mesajı Yazan: yamama
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2008 Saat 21:38
merhaba....okuyunca üzüldüm...ama inanın bunu hemen hemen tüm doğum yapmış kadınlar yaşamıştır...biraz sabır ...kendini bırakma...çünkü bebeğinin sana çok ihtiyacı var...o da senin bu üzüntülü halini anlıyordur ve huzursuz olur....diğer arkadaşların yazdıkları herşeye katılıyorum....lütfen kendinizi bırakmayın....sevgiler....
|
Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2008 Saat 10:10

------------- İkizlerim Azra ve Arda
|
Mesajı Yazan: didemkız
Mesaj Tarihi: 20 May 2008 Saat 18:24
Mrh.Bende 34 günlük anneyim benimde 11 kilo fazlam var.Eşim banada hiç yardımcı olmuyo.Daha da yük oluyo onu getir bunu niye yapmadın gibi.Kızımlada gereğince ilgilenmiyo anca arada seviyo okadar.İncir çekirdeğini doldurmayan şeylerden kavga çıkarıyo.Yardım ederim diyo ama lafta.Ama hiç önemli değil benim için kızım sağlıklı olsun mutlu olsun gerisi vız gelir.Kendi bilir.İstemiyosa gider.Biz kızımla birbirimize yeteriz.Ama oda bizden vazgeçmez aslında biliyorum.Zor günler yaşıyoruz ama geçecek.Hayat kolay değilki zaten.
|
Mesajı Yazan: şeniz
Mesaj Tarihi: 20 May 2008 Saat 21:03
didemkız Yazdı:
Mrh.Bende 34 günlük anneyim benimde 11 kilo fazlam var.Eşim banada hiç yardımcı olmuyo.Daha da yük oluyo onu getir bunu niye yapmadın gibi.Kızımlada gereğince ilgilenmiyo anca arada seviyo okadar.İncir çekirdeğini doldurmayan şeylerden kavga çıkarıyo.Yardım ederim diyo ama lafta.Ama hiç önemli değil benim için kızım sağlıklı olsun mutlu olsun gerisi vız gelir.Kendi bilir.İstemiyosa gider.Biz kızımla birbirimize yeteriz.Ama oda bizden vazgeçmez aslında biliyorum.Zor günler yaşıyoruz ama geçecek.Hayat kolay değilki zaten. |
merak etme hayatım benimde eşim onu bunu getir diyorodaya kapanıp tv izliyor sigarasını içiyor.oğlum 11aylık.ben dersem çocuğa bakıyor.dert etme yani.ne yapalım.hoşçakal Allah bebeğine uzun ömürler versin canım
|
Mesajı Yazan: nisanaz
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 16:15
KIZLAR BAZI ERKEKLER BÖYLE İŞTE ŞİMDİ ARKADAŞIMIZA GELİNCE BENİMDE DOĞUMDN SONRA KİLOLARIM VARDI CANIM ŞUAN KIZIM 9 BUÇUK AYLIK VE BEN TAM 7 KİLO VERDİM
NASIL DEREN BİRAZ AZİM AMA KİLO VERECEM DİYEDE BEBEĞİNİ AÇ BIRAKMA BU ARADA ERKEKLERİN ÇOK ÜSTÜNE DÜŞMEYE GELMEZ BİRAZ SABRET ELBET O DA SANA YANAŞACAKTIR. VE ONA ANLAT ÇOCUĞUMUZ VE BİZ MUTLU BİR AİLE OLMAK İÇİŞN BÖYLEYİZ BEN ONDAN KİLO ALDIM GİBİ VS. VS. VS. 
------------- 07/08/2007 12:05
|
Mesajı Yazan: didemkız
Mesaj Tarihi: 22 May 2008 Saat 12:14
Tşkler şeniz senin ve tüm annelerin çocuklarına allah uzun ve sağlıklı ömürler versin.Yardım etmeyen kocalarıda bildiği gibi yapsın sırf tembellikten ve egoistlikten.Biraz büyüyünce benim kızım demeye başlar şimdi zor tabi ilgilenmek e bizide süt ineği gibi görüyolar.Toparlanayım kiloları vereyim inşallah tabi ozaman süründürme sırası bizde olacak.
|
Mesajı Yazan: ceylinsu
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2008 Saat 12:23
Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2008 Saat 15:20
 canım yaa çok üzüldüm ne yapamnız konsunda bizim bişey söylememiz o kadar anlamsız olurki tamam destek istiyorsun sana sonuna kadar tam destek veriyorum canım ama hemen bi hekim destegi almanızı canı gönülden öneririm canım çünki böle böle evliliginiz bitme noktasına gelir  ve bunu inan istemem tatlım kendini ve evliligini toparlaman için psikiyatra gitmeni öneririm kilonuda eşinin bu kadar takıntı yapmasına ne gerek varki sen ona dünyanın en güzel şeyi olan bebegini hediye ettin olacak o kadar.
|
Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2008 Saat 19:52
merhaba canım burda yazılanları ve senin durumunu az çok okudum ve bu duruma üzüleyimmi yoksa herkeste buna benzer sorunların olduğuna sevineyimmi bilemedim sevineyimmi dedim çünkün aşağı yukarı benzer sorunlar yaşdım ve hala yaşıyorum ve sadece bende oluyor gibi düşünüyordum gördüm ki hemen hemen herkes bizde yaşadık demiş en büyük hata kendimizi bırakmak olur sanırım o yüzden sabretmeli ve zamana bırakmalı elbet düzelecektir sevgi ve saygı bitmesin yeter
|
|