Ates
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=58176
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 23:06
Konu: Ates
Mesajı Yazan: Banus
Konu: Ates
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2017 Saat 15:34
Merhaba hocam, 6 yaşındaki18 kg olan kızim 5 gündur ateşli, atesin yaninda öksürük, bogaz agrısı ve halsizlik mevcut hicbirsey yemek istemiyor, atesi de 39_40 dereceleri buluyor. Dün itibariyle 2.5 yasındaki kizimda ateslenince doktara gittik, gidince ateskeri yuksek kizlarima igne yapildı, doktor büyük kizim icin kan sayimi istedi, kücuk kizim icin istemedi, kan sayim sonucları Wbc 16.06 hgb 10.5 hct 33.2 mcv76.3 mch 24.2 mon 1.75 bunun uzerine doktor büyuk kizim icin sanocef 250/5 kucuk kizim icinde amoklovin bid 400/57mg yazdi. Hocam çok kararsizim antibiyotik gercekten vernem gerekiyor mu, buyuk kizimda ates cok yukselince bugun bir olcek verdim, sizin cevabiniz benim icin cok onemli hocam, iyi çalismalar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2017 Saat 18:36
Kac defa anlattim!! ATES + Agizda pis KOKU + Dil ustunde, silme PAS tabakasi varsa, Antibiyotik baslayin... WBC degeri yasina gore sinirda! (supheli)
|
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2017 Saat 03:59
Hocam ilginiz icin cok tessekkur ediyorum, iyiki varsiniz iki kızimida sizin tavsiyeleriniz ile buyütmeye calisiyorum ve sizin sayenizde buyuk kizimi sadece 2 kez kucuk kızimi da 1 kez doktora göturdüm...ama bu hastalikta buyuk kızımın 5 gün boyunca 39_40 derecelerde surekli atesinin olması küçük kizimada hastaligin bulasması ve cevre baskisı yüzunden doktora gotürmek zorunda kaldim... iki kizimada antibiyotik başladım hocam, buyuk kizim dun itibariyle 3. Dozu antibiyotik icince cok terledi ve bu gece boyunca uzun sure atesi yükselmedi ve su an itibari ile de 37.8_38 civari oldu hocam, affiniza siginarak soruyorum hocam bunun anlami ne oluyor...gercektende antbiyotik gereklimiydi...kucuk kizimda ise ilk dozdan sonra hic ates olmadı,ikisindende antibiyotikleri keseyim mi hocam, ya da kac gün devam etmeliyim...
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2017 Saat 06:00
ATES + Agizda pis KOKU + Dil ustunde, silme PAS tabakasi varsa, Antibiyotik baslayin...
|
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2017 Saat 15:07
İlginiz için çok teşşekkür ediyorum Hocam, daha önceki mesajlarım da belirttiğim gibi iki kızıma da 3 doz antibiyotik vermiştim, bu gün itibari ile ikisininde ateşleri yok ve genel durumarı iyi hocam, ikisinden de antibiyotiği kesiyorum...iyi ki varsınız,saygılar...
|
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2017 Saat 21:02
Hocam öncelikle çok özür diliyorum, değerli vaktinizi aldığım için...daha önceki mesajlarım da belirttiğim gibi iki kızımada 3 doz antibiyotik verdim ve bugün itibariyle ikisininde ateşi yok, genel durumları da iyi,bunun üzerine antibiyotiği kesmeye karar verdim, ama eşimi bir türlü ikna edemiyorum, eşim antibiyotik tedavisini tamamlamazsak kızlarımızın tekrardan hastalıklarının yenileyeceğini düşünüyor ve antibiyotiklerini bitirtmem konusunda çok ısracı, lütfen bu konuda yorumunuzu yazarsanız çok sevinirim, çünkü sizin ağzınızdan çıkan her söz bizim için çok değerli,saygılar hocam...
|
|