Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yenidogan tsh

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=58418
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 13:31

Konu: Yenidogan tsh
Mesajı Yazan: matematik32
Konu: Yenidogan tsh
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2017 Saat 12:50
Hocam,9 ekimde 38 haftalik 3600 kilo 50 cm kızım dogdu.9.gun dr sariligini 17 ölçtü.biliyorum bunun bi önemi yok.ama tsh 57 cikti.dr panik yaptı.ab0 uyusmazligi var hemen fototerapi ardından endokrine acilen dedi.1 gün yattik 8 e düştü sarılığı.endokrine gittik 2 gün içinde 57 den 43 e düşmüş.haftaya bi daha gelin dedi.ts4 normal dedi.hastananeye sorun gobege baticon surulmusmu dedi.hastane sadece mandala sürdük dedi. 1 hafta sonra değer 8 e düştü.dr buyuk olasılık baticon dedi.1 ay sonra bi daha gelin dedi.bu arada sağlık ocağı 5.gun almıştı kan degeri 11 diye aradi. Ben aralıkları biliyorum.11 yenidoğanda normalde.57 çok korkuttu.1 ay sonra bisey çıkmaz değilmi hocam.birde sarılığı hala geçmesi. Prof çok korkuttu.uyusmszlik var.yukselebir dedi.14.gun 8 den 13 e cıktı.birkere dust umu yükselmez diyorsunuz hocam.ben tekrar götürmedim. Uzayan sarilik tsh ile alakalı diyolar. Yorumlarınızı bekliyorum.kilo alimi çok iyi.hic kilo vermedi.dogumunun 14.gunu 4200 oldu.tesekkurler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2017 Saat 04:32
Ne Batticon'u, resmen sacmalamis!!

TSH Degerleri:
Kordon kaninda : 3-22microIU
1-3 gun icinde   : 40microIU ve alti.
3-7 gun icinde   : 25microIU ve alti
7. gunden sonra: 0-10microIU  arasindadir.
Her yeni doganda, TSH, dogumdan sonra, yuksek cikar ve 1 hafta icinde duser..
Sizdeki miktarlar, bu degerlerin biraz ustunde ama anlamli degillerdir.

Bunlari dunyada bir tek Turk doktorlari bilmezler!!

Bilirubin: Bir kere dustumu; pesi birakilir.. Yoksa bu sekilde, cuzi yukselemeler olabilir ve hicbir anlamlari yoktur.
Zaten her gecen gun, bebekte Bilirubin'e direnc artar..
Ilk sayfadaki "Bilirubin Tablosunu"  iyi inceleyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat