Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Idrar yolları iltihabı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=58451
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 02:29

Konu: Idrar yolları iltihabı
Mesajı Yazan: Mustuyıldız
Konu: Idrar yolları iltihabı
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2017 Saat 16:23
Hocan iyi günler tahlil sonuclarimiz bunlar.ilk grip gibi basladi grip icin dediklerinizi uyguladim gece oksururken tıkandı sonrasında 2 defa oksurukten kustu 2 defada normal kustu.kusmugunda beyaz balgam ilkinde bir kac sari sumuk vardı ama sonra yoktu.Kulak agrisi basladi sabah  (sicak havlu koydum)sonra oglen gecti dedi.sabah hastaneye gittik serum taktılar.İYE var dedi nitrit negatif dedim.eritrosit yüksek dedi.kulağında bir sey yok biraz kirmizilik var  dedi.atesi 36.8-37.5-38 gibi geziyor genel durumu iyi oksuruk devam ediyor.Burnu tikali gibi.
Meptamid
Cefaks 250 mg
İbrumun zero
Parol
Illiadin 
Ilaclarini Verdi.meptamid verdim ve wbc 20.05 olduğu için cefaks verdim kızım 5 yaşında 19.5 kilo.sizce neyi var ne yapmalıyım.
İdar tahlili;
Sadece düşük yada yüksek olanlar
Dansite  1,035.    
Keton +++ pozitif
Protein eser 
Nitrit negatif 
Lokosit 4
Eritrosit 23
Kan tahlili için
Wbc 20,05
Crp 2,87
Sodyum 135
Lym %   11,2
Neu%  82,78
Neu#   16,6
Mono%   4,86
Mono#   0,97

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2017 Saat 18:05
Hocam ates 38 ,5 oldu agizda pis koku yok dilde  2 çizik dışında pembe kuru oksuruk var ates yükselince oksuruk azalıyor.cefaks verdim sabah. Neden wbc 20.05 olabilir.sanki grip gibi grip için dediklerinizi uyguluyorum.Wbc nin yüksekliğini anladım.şimdiden teşekkür ederim

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2017 Saat 18:36
IYE yok, sakin o palavraciya inanmayin.. 
Eger o Kan sayimi;  ayni hastanede yapildi ise, sakin inanmayin, ve ozel bir Laboratuvarda yeniden yaptirip
bana yazin.. 

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2017 Saat 19:05
Teşekkür ederim hocam devlette acil bölümünde yaptırdık yarın tekrar götüreceğim tahlileri size yollarim.ben denizlide yaşıyorum onerebileceginiz doktor var mi?

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 02:40
Hocam iyi geceler tahlil tekrar verdik yarın çıkacak akşam atesi 39 a kadar çıktı.gunduz cok iyiydi hic kusmadi ve atesi cikmadi hatta terledi.
Şimdi 38 civarı uyuyor.akşam meptamid vermeme rağmen 4 kere kustu ishal yok.bu arada meptamid den 1 saat sonra cefaks antibiyotik vermiştim .ama siz kusmada vermeyin diyorsunuz.Wbc yüksek.bilemiyorum.birde bu akşam bendede kusma başladı.
Şimdi bekliyorum uyuyor.kusmaya kalkti ama kusamadi.sadece su verdim.öksürük var ama rahatsız edici değil.

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 02:48
Muhtemelen arkadan ishal gelecek.. 

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 02:52
Yanlışlıkla oldu kusura bakmayın. Rota virus asimizi yaptirmistik.antibiyotige devam edeyim mi?

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 02:56
IYE degil..  Kesinlikle degil..
Ust solunum yolu enfeksiyonu olsa, ates+agizda koku+dilde pas olur..
Bunlar yoksa, vermeyin. Ya ishal (birinci ihtimal) yada Grip (zayif ihtimal)... Her iki durumda da Antibiyotik gerekmez..

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 02:58
Hocam şimdiden çok teşekkür ederim bundan önceki gribi sayenizde hiç ilac kullanmadan atlattık.insallah bu da en kısa sürede geçer.

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 03:03
Teşekkür ederim hocam bundan önceki gribi sayenizde ilac kullanmadan atlattık insallah buda en kısa sürede geçer.sorularimi yanitladiginiz içinde ayrıca teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2017 Saat 00:14
Iyi geceler hocam siz dedikten sonra bir kez daha tahlil yaptırdık.
Dün 2 kere 12 saat ara ile emadur fitil verdim.en son saat 5 te vermiştim(32 saat) şimdiye kadar bir kusma olması. Akşam atesi 38’ e kadar çıktı ama sonra terleyerek 36.5 düştü şimdi 37.3 -37 civarı değişiyor.biraz bulantisi oluyor.bazen artıyor bazen geçiyor.ama daha kusmadi. Çok istahsiz.nerdeyse hiçbirşey yemedi.arada gıcık şeklinde oksuruk bazende balgam çıkarır gibi oksuruk oluyor.dik yartinca  ve bal yediği zaman kesiliyor.Nefes alırken bir kere ıslık sesi duydum burnu tikaliydi ağzını elimle kapattım sonra bıraktım.bir daha o ses gelmedi.
Ilk 2 tuvaletini cıvık kaka yaptı.pek yemek yemediği için 2 defa az yumuşak kaka yaptı.antibiyotigi en son pazartesi akşam verdim.siz deyince kestim.
Dilde pas ve agizda pis koku yok.
Sizce ne yapmalıyım.
https://hizliresim.com/QpyX6v"> " border=""> https://hizliresim.com/kX0LgA"> " border=""> https://hizliresim.com/NOGg45"> " border=""> https://hizliresim.com/a1gMD5"> " border="">

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2017 Saat 00:22
Sadece istirahat etsin, bol sivi alsin.. 

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2017 Saat 00:39
Hocam wbc nin 20.15'ten bir gün sonra 15'95 düşmesi önce kusma olması sonra olmamasından mi?birde hocam bizim kiz ne geçirdi.

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2017 Saat 06:11
Muhtemelen; Domuz Gribi gecirdi.. 
Tedavi gerekmez, kendiliginden hicbir araz birakmadan iyilesir. 

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2017 Saat 01:11
Cevabınız için teşekkür ederim.kızımın genel durumu iyi.
Yalnız oksuruk var.bazen gıcık şeklinde bazende balgam çıkarır gibi;bal limon dışında bir sey yapmalı miyim? Birde şimdi grip asisi yaptırabilir miyim? Herhangi bir markasi varmi ?ilk defa asi olacak.Ana sınıfına gidiyor.çok sık  hastalaniyor.sayenizde 2 defa dir ilac kullanmadan atlattık.

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2017 Saat 02:57
Sadece; Limonlu bal, Serum Fiz (ara ara burun temizligi yapin) ve ColdMix, aksamlari basucuna; 2 damla
damlatin.  
Her turlu asiyi, her turlu hastalikta yaptirabilirsiniz. 
Bu yastaki Ana sinifi cocuklarda gorulen hastaliklarin %90'i VIRAL dir. Antibiyotik gerekmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat