Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yenidoğanda grip ve öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=58855
Tarih: 05 May 2025 Saat 11:28

Konu: Yenidoğanda grip ve öksürük
Mesajı Yazan: chem_metu
Konu: Yenidoğanda grip ve öksürük
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2017 Saat 06:28
Hocam merhaba. Öncelikle yazılarınızı okudum. Bebeklerde grip ve öksürük için ne yapmamı gerektiğini de sayenizde öğrendik. Benim bebeğim şuanda 32 günlük. Önce 22 günlük iken nezle şeklinde başladı yaklaşık 1 hafta sonra öksürük de başladı. Başta hafifti şimdi iyice arttı.
En başından beri sadece kendi yaptığım tuzlu sudan burnuma damlatıp temizliyorum. Bir aylık doktor kontrolünde doktor prospan şurup verdi. Ben sizin yazılarınızı takip ettiğimden dolayı şurunu vermedim. Burnuna damlaya devam ettim.
Ateş yok, emme de sorun yok emiyor. Öksürükleri boğulur gibi arka arkaya oluyor ama balgam çıkarmaya çalışıyor. Ve genelde de sarı sarı balgam çıkartıyor. Her burnuna damla damlattığımda da hem burundan hem ağızdan balgam çıkarıyor. Bazen öksürük onu çok zorluyor nefessiz kalır gibi olup ağzı morarıyor. Geceleri de bir kez falan sabaha karşı öksürük geliyor.
Hocam vaktinizi de almak istemiyorum ama sadece yine de daha çok küçük olduğundan bazen öksürükleri kötüleştiğinde ilerlemiş midir diye endişe ediyorum başka yapmam gereken birşey var mıdır diye? Hocam aynen devam edeyim mi? Hangi durumda bir hastaneye doktora götüreyim? Sabır etmem gerekiyor biliyorum ama yine de endişe halindeyim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2017 Saat 19:37
Kotulesen bir sey yok.. Yazilarimi iyi okuyun.. Akintinin, sari/yesil olmasi, Bally kivaminda olmasi, Gribin
sonuna geldiginizi gosterir.. Serum fiz'e devam..
Her gun Banyo yaptirin.. Sicak su buhari cok iyi gelir.
Meme tutmadiginda muhim bir hastaligi var demektir.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat