Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ayak burkulması hakkında.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=58920
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 01:27

Konu: Ayak burkulması hakkında.
Mesajı Yazan: yasinasc
Konu: Ayak burkulması hakkında.
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2017 Saat 23:34
Hocam merhaba, 2 yaşında bir kızım var, evde koşarken düşüp sağ ayağını burktu. Devlet hastanesine acile götürdük, muayene sonrası röntgen çekildi. Röntgen sonucunda herhangi bir şey çıkmadı ve korkulacak bir şey olmadığı 1 kaç güne kadar geçeceği söylendi. Fakat 6 gün olmasına rağmen kızım halen sağ ayağını yere basmak istemiyor. Çok hafif bir şiş var ayağında fakat ayağını oynatıyor, parmaklarını oynatıyor. Elimizi ayak tabanına koyarak itmesini istediğimizde var gücü ile itebiliyor. Zaman zaman dalgınlıkla 4 , 5 adım atıyor sonra burktuğu ayağını kullandığını fark edince hemen ayağını havaya kaldırıyor. İyileşme süreci bize söylenenden uzun olma ihtimali var mıdır? Konu hakkında bilgi verme şansınız varsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2017 Saat 04:21
Daha ilk gun, bir yere tutunmadan 3 adim atabilenlerde, kirik yok demektir, Rontgen de gerekmez.
Muhtemelen, Baglarda(tendonlarda) yirtik oldu, istirahat etsin.. 
Birde ; bir daha boyle bir durum oldugunda, hemen "SOGUK" tatbik edin. 
Gecmezse, ince bir bandaj yapin, faydasi olur. 

Mesajı Yazan: yasinasc
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2017 Saat 13:54
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Daha ilk gun, bir yere tutunmadan 3 adim atabilenlerde, kirik yok demektir, Rontgen de gerekmez.
Muhtemelen, Baglarda(tendonlarda) yirtik oldu, istirahat etsin.. 
Birde ; bir daha boyle bir durum oldugunda, hemen "SOGUK" tatbik edin. 
Gecmezse, ince bir bandaj yapin, faydasi olur. 

Hocam, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Halen yere basmadığı için tavsiyeniz üzerine bandaj alıp uygulamayı düşünüyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat