Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bronşit ise KOAH olur mu?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=59227
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 20:39

Konu: Bronşit ise KOAH olur mu?
Mesajı Yazan: ekim2016
Konu: Bronşit ise KOAH olur mu?
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2017 Saat 00:01
Merhaba Sayın Hocam,
11 yaşındaki oğlum yaklaşık 1 aydır (tam bu tarihte kardeşi krup olmuştu, o ise grip vs olmadı, sadece boğazı 1-2 gece acıdı)  kuru gıcık sesle, balgamsız öksürüyor, hiç ateş ve nefes alış-verişte sorun, nefes darlığı gibi şeyler olmadı, sadece önce tekli öksürürken son bir haftadır peş peşe 2-3 kere öksürüyor. Öksürük şemanızdan baktım, önemli bir soruna işaret etmiyor gibi geldiğinden ara ara limonlu bal vermek haricinde bir şey yapmadım ama son bir haftadır öksürükler sıklaşıp çoğalınca hastaneye götürdüm, dr ciğerlerini dinlesin diye. Dr. haifi bronşit var dedi, hiç bir tahl,l vs yapmadı, Macrol 250 mg. 2x2 ölçek ver, 5 gün sonra gelgeçmezse film çekeriz dedi. Makrole korkudan başladım, bu 3. gün bitti durumunda hiç bir düzelme olmadı hatta sanki öksürük şiddeti arttı. 5 gün bekleyeyim mi, basit grip diyerek hiç bir şey yapmayayım mı (ama başından beri sadece 1-2 gün boğazım acıyor demesinden başka hiç hastalık, ateş, yorgunluk vs şikayeti olmadı), yoksa başka dr a mı götüreyim? Çocuklarda bronşit tedavi edilmezse KOAH olur diye okumuştum, siz ne dersiniz? Çok teşekkürler. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2017 Saat 00:17
Her gun ayni sacmaliklari anlatmaktan biktim...   
Dunya da bir tek Turk doktorlari; Bronsit'e Antibiyotik verirler.. 
Kabahat sizde!!  Ne diye gidersiniz ki??? Giden her hasta ailesine ayni sahtekarliklari soyluyorlar. 
Verilen butun ilaclari kesin... Sadece: Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.. 
VE lutfen eski mailleri OKUYUN... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat