Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Flixotide - Ventolin Nebuller?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=59347
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 23:31

Konu: Flixotide - Ventolin Nebuller?
Mesajı Yazan: icetin00
Konu: Flixotide - Ventolin Nebuller?
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2018 Saat 06:46
Sayın hocam merhaba. Sizin yazılarınızı geçte olsa okudum. Geçmiş yazılarınızı tarasamda aradığım cevabı bulamadım. 3 yaşında oğlumuz var 3 ay önce çocuk alerji uzmanı "hışırtılı çocuk" teşhisi koydu ve sürekli hasta olup ciğerleri tıkanıyor diye;
Günde 2 doz Flixotide nebul
Günde 1 Zespira çiğneme tableti ile tedaviye başladık. Aradan 2 ay geçti tekrar hastalandık. Bu seferki tedavi ise;
Günde 5 doz flixotide nebul
Günde2 doz ventolin nebul olarak devam ettik.
Sizin yazılarınızı okur okumaz hata yaptığımızı anlayıp tüm tedaviyi kestik. Yalnız sormak istediğim konu şu, 3 ay kullandığımız bu kortizonlu ilaçların vücutta (gözle görülür) bir yan etkisi olabilir mi? Çocuğumuzun bacağında ve yanağında kıllanma arttı gibi geldi bize? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gamze kacal
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2018 Saat 07:38
Aynı teşhis bizede kondu hisiltili bebek biz 18 ayligiz bizimde nezle gibi başlıyor ve tıkanma oluyor tedavi koruyucu toz ve ventolin peki hocam bu hastalık astimdan farklimi tedavisi ne olmalı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2018 Saat 19:23
Turkiye'nin sahtekar doktorlari, artik her oksurene, Astim diyemedigi icin(halk ogrendi bunlarin nasil
namussuz olduklarini), simdi bu "hisirtili bebek" dalgasini icat ettiler.
SAKIN, verdikleri ilaclarin hicbirini kullanmayin... Bu ilaclarin tamami sahtekarlik uzerinedir. Cocuklarinizi
devamli hasta edebilmek icin kasten veriliyor. 
Astim dediklerinde de; ayni ilaclari veriyorlardi.. Bunlar oyle sahtekar ve ahlaksiz doktorlardir ki, seneye
bu uc-kagitlari da anlasilince baska bir uc-kagit bulacaklar.. Uyanik olun.. 
Bu durum, hicbir ilac vermeseniz bile kendiliginden duzelir.. Ilac verdiginizde ise, Kortizon sprey ve diger
ilaclarin etkisi ile "SAHTE" bir iyilik halinden sonra, cocuk daha beter hasta olur ve hic duzelmez..
Arada daglar kadar fark varda, yapilan NAMUSSUZLUK  ve verilen ilaclar ayni!!! 
O gozu kor olasi Ilac firmasi artik nasil rusvet dagitiyorsa!!! 

Yan etki: hastaligin surumcemede kalmasi ve devamli doktorlara tasinmaniz.. 
Ilaclari kestiginizde, normale doner. 

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2018 Saat 21:39
Peki hocam nasıl rahatlaticaz çocuğu resmen tıkanıyor soğuk buhar mi yapsak ve hiç ilaç vermesekte kendi kendine geçiyor ama çocuk huzursuz oluyor doktorun dedigi ilk öksürük duyduğun an ventolin ve pulmikort karıştır ver dedi acaba bricanly şurup mu başlasak tıkanma olmadan önce 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2018 Saat 02:23
Sakin o sahtekarlari dinlemeyin...   Cabuk rahatlatma ugruna cocugun aylarca surunmesine sebep oluyorsunuz. 
Sadece Serum Fiz, ColdMix ve soguk buhar uygulayin. Sabirli olun. 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2018 Saat 14:13
Hocam soğuk buhar makinaları fiyat olarak farklı yani ucuz olması sorun yaratmaz heralde aynı görevi gormezmi bide nekadar uygulucaz bu buharı uyuduğu odadami çalıştıralım direk çocuk solusun mu havayı hastanelerde hortumu falan var burnuna ağzına doğru tutuluyor oylemi yapalım yoksa makinayı yaklaştırarak soğuk buharı solumasi yeterli olurmu bide nekadar aralıklar la kaç dakika verelim 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2018 Saat 20:02
Solumasi yeterlidir...   

Mesajı Yazan: Yarenhelin
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2018 Saat 22:43
Hıcam hangi durumlarda soguk buhar hangilerinde sıcak buhar gerekli nasıl karar vereceğiz
Akontı varsa ce koyulsştıysa sıcak buhar yapıyoruz
Ancak böyle akıntısız tıkanma varsa öksğrük vs soguk mu iyi gelir

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2018 Saat 01:36
Hocam şimdi bı yazınızı okudum bu whezing bayb konu ile ilgili dikkatimi çeken siz orda diyosunuz ki bunlarda nefes alırken ıslık sesi olur bizede bu teşhis kondu hasta olduğu dönem oğlumun sırtına siteteskop var evde bı dinleyim dedim  gerçektende ıslık sesi nefes alırken çıkıyordu  bu gerçekten boylemi benmi yanlış duydum acaba 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2018 Saat 19:27
Griplerde bile olur... Griplerde akcigerler; virusler asagiya inmesin diye bronslarda darlik yapar.
Cocuk RAHAT nefes aliyorsa, ne bicim ses duyarsaniz  duyun, bir mudahalede bulunmayin.. 

Mesajı Yazan: icetin00
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2018 Saat 23:44
Hocam 4 gün önce başlayan sıvı burun akıntısı, genizde balgam ve hafif öksürük başlamıştı oğlumda. Sabırla günde 4 kez serum fizyolojik, yatarken cold mix damla ve 3gün sabah akşam 1 ölçek sudafed şurup kullandık. Şuanda çok şükür iyi atlattık sayılır. Sudafed öneriyormusunuz siz?

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2018 Saat 00:11
Bizede hisiltili çocuk teşhisi konuldu umarım bu şurup ise yariyordur da bizde kullanırız 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2018 Saat 04:34
Okuyun.. Son 3-5 gunden beri devamli; "hisiltili cocuk" sahtekarligini anlatiyorum.
Bu senenin mod sahtekarligi bu olacak... Her gittiginizde duyar olacaksiniz..
Astim modasi gecti, simdu bu moda oldu!!!
Turkiye'nin sahtekar doktorlarinda oyun bitmez.. Her sene yeni bir sahtekarlik uydururlar.  

Mesajı Yazan: Karakurtlar
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2018 Saat 21:16
Hocam merhaba,sizi çok geç keşfettim maalesef..oğlum 2.5 yaşında babanne tarafından steril bakıldı ve kreşe başlayınca burun akıntısı,geceleri depreşen öksürük(bu iki sebebten sürekli uyanıyor ve nefes alamıyorum diye ağlıyor)sık sık ateşlenme görmeye başladık ve maalesef süreçte pek çok ilacın deneği olduk,an itibari ile bronsiolit teshisi ile ventolin ve flixotide inhalere 48 saattir devam ediyoruz,(flixotide 2 ay sabah akşam mutlaka verin dedi Dr)buradaki yazıları okuyunca tüm ilaçları attım ama flixotide bir anda bırakılır mı onu sormak isterim..çok teşekkürler şimdiden

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2018 Saat 04:26
Aninda birakin... Bir daha da eve bile sokmayin..
Okumaya devam edin, bu arada mumkun oldugunda, bahce-tarla -koy gibi yerlerde dolastirin, eli biraz
topraga degsin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat