1- Allerjik rinit: SADECE, ilk ve son baharlarda gorulur.. 2- Kis aylarinda, hicbir bitki cicek acmadigi icin, polen salinamaz ve allerji de gorulemez..Ev tozlarinin (Akarlarin) allerjik reaksiyon yapabilmesi icin, o evde, ASIRLIK, antika halilarin olmasi ile mumkundur. 3- Kis aylarinda; GRIP ler olur... Ama, Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmedikleri icin, her turlu yalani uydururlar (eskiden Astim diyorlardi, dilleri biryerlerine kacti ama, illaki kortizonlu spreyleri vererek isleri surumcemede birakabilmek icin), simdilerde, bu Allerjik Rinit sacmaligini piyasaya suruyorlar. 3- Her Grip oldugunda; Astim ilaclari, Kortizonlu spreyler ve Antibiyotikler kullananlarda, uzunca bir sure bu ilaclara bagimlilik ortaya cikar. Bu durumun duzelmesi zordur: Ya; yaz donemi geldiginde aile akillanmis ve bu ilaclari kesmistir ve bir daha kullanmamistir.. Ya da, bu aylarda, israrla bu tip ilaclardan uzak durarak, zamanla duzelme saglanir.. 4- Her hangi bir maddeye karsi allerji gelisebilmesi; ZAMANA BAGLIDIR... zamanla olusur. Bu yuzden, bu tip allerjiler cocuklarda son derecede nadirdir. Bu doktorlarin tuzagina dusmus ve bu ilaclari kullanan larda gorulurler.. 5- Solunum sikintisini, bronslardaki daralma yapabilir.. Bu reaksiyonlarin gelisebilmesi de, zamana baglidir. Yazilarimi okuyun ve her Grip basladiginda, sadece benim anlattiklarimi uygulayin..
|