Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hepatit b asisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60029
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 09:47

Konu: Hepatit b asisi
Mesajı Yazan: Ozlemzeynep
Konu: Hepatit b asisi
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2018 Saat 08:29
kadir hocam iyi gunler eşim hepatit b taşıyıcısi 11 ve 15 yaşındaki cocuklarin aşıları tutmamis 3 doz aşiya başladık şimdiye kadar 2 doz vuruldular. 
yalnız sağlık ocağında euvax b asiyı erişkin dozu olarak vurdular çocuklara yani 1ml =20 mikro olarak ancak prospektus te 15 yas ta dahil pediatrik doz vurulmasi gerekir yaziyor çok tedirginim hemşireye söylediğimde de 10 yas ustu böyle vuruyoruz genelge böyle dedi şimdi ben 3. dozu pediatrik doz olan 0.5 ml=10 mikrogrammi vurdurayim yoksa 1 ml = 20 mikrogram mi?çok uzun oldu kusura bakmayın bundan önceki asilar öyle vurulduğu için bir sorun olur mu yoksa hiç 3. dozu vurdurmaya yım mi çünkü çocukların anti hbs  oluşmuş durumda .2.doz asidan sonra 15 yasindaki cocugumun anti hbs =645
11 yaşındaki nin anti hbs = 94 ne yapmam gerek teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2018 Saat 19:22
Turkiye'deki saglik calisanlari, doktorlar dahil, HepatitB asisinin, bir DNA asisi oldugu ve diger butun
asilardan farkli oldugunu bilmezler ve ASLA da ogrenemeyecekler...
DNA  asilari, mutlaka kucuk adeleye ve ADELE ICINE yapilmalidir.. Bu sebeple, omuz adelesine ve adele
icine yapilmayan asilar ASLA TUTMAZLAR... Kim bilir, o ilk asilari hangi geri zekali yapti!! 
Yapilan dozun, pediatrik veya eriskin olmasi pek bir problem olmaz. 15 yasa baska asi gerekmez, 
11 yasa, anlattigim sekilde,  tek doz bir daha asi yaptirin.. 

Mesajı Yazan: Ozlemzeynep
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2018 Saat 21:13
Tamam hocam çok teşekkür ederim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat