Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Koruyucu toz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60100
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 00:10

Konu: Koruyucu toz
Mesajı Yazan: Gamze kacal
Konu: Koruyucu toz
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2018 Saat 00:21
Oğlum 22 aylık 14.5 kilo geçen kış her ay grip gibi başlayan fakat 3. Gece solunum sıkıntısıyla devam eden bir hastalığı oldu bu kış şimdiye kadar 4 kez tıkandı solunum dk 60 oluyor zamanla oksurdukce normale dönüyor nefesi en son Aralık ayındaki sıkışma sonrası göğüs doktoruna gittik ve hisilti bebek teşhisi koydu Ocak 24 te bir sıkışma daha oldu ve ben artık dayanamayıp koruyucu toza başladım doktor da zaten onu yazmıştı ve hocam Ocak 24 ten beri ne öksürük ne burun akıntısı nede tıkanma olmadı bu ilacın ise yaradığını mi gösteriyor siz bu ilaçlara karşısiniz ama nerdeyse 3 ay olucak çocuk hasta olmuyor koruyucu toz dediğim onceair 4mg bizdeki şikayet öksürük tense solunum hızlanması buda astım atağı gibi dimi siz öyle diyosunuz ya ön planda nefes sıkışması var 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2018 Saat 08:35
Bilemem, bir muddet devam edin, sonucuna bakalim.   

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2018 Saat 09:22
Aslında ilaca başlamadan öncede hastalık araları uzamaya başlamıştı geçen kış her ay olurdu bu sene iki ay ,40 gün de bir olmaya başladı evde okula giden abla var bukadar sık hasta olmasını onada bağlıyorum biraz geçen kış oda daha sık hasta olmuştu bu sene oda çok iyi şimdi bu hastalık araları bu ilaçtan mi uzadı yoksa virüs almadığı için mi onu anlamak istiyorum bizim yaşadıklarımız alerjiye bağlı ataklar mi virüslerin tetiklediği ataklarmi onuda tam bilemiyorum ama solunum sıkıntısı olduğu geceler ateside yüksek oluyor ateş olması enfeksiyon olduğunu gösteriyor doktorun dediği bu koruyucu toz gripten korumaz sıkışması daha hafif olur bide hocam bu hava yollarındaki daralmayı balgam yapıyorsa oksurtucu şurup olan perebron versem ise yararmi  sanki yoğun balgam dan tıkanıyor bu çocuk çünkü ilk başta su gibi burnu akıyor ikigun boyunca hapşırık oluyor arkadan balgamli öksürük başlıyor fakat geceye doğru çocuk tıkanmaya başlıyor yatmak istiyor kafasını kaldircak hal kalmıyor ve solunum çok hızlanmış oluyor sayıyorum 60 oluyor dk da bütün gecemiz o şekilde geçiyor aralarda ağlama krizleri oluyor sabah meme emmeye başlıyor öksürük devam ediyor akşama doğru nefes daha rahatlamış oluyor yani bu tikanmayi yapan akıntının koyu ve yoğun olmasimi yoksa astım atağımi siz astımda balgam olmaz diyosunuz bizdeki durum ne sizce 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2018 Saat 17:55
bir muddet devam edin, sonucuna bakalim.   

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2018 Saat 23:31
Peki hocam hisiltili bebek hakkında ne söyleyebilirsiniz bilgi amaçlı nedir neden olur geçer mi 

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2018 Saat 19:30
Asli; "wheezy child"....
Wheezing, bir HASTALIK DEGILDIR..... Bir arazdir.
Astim'da, Bronsit'te, Bronsiolit'te, Laryngeal stridor'da , Laryngeal malazi'lerde ve Akcigere yabanci cisim
kacma durumlarinda duyulur...  
Her durumda, zamanla kaybolur.. Bir tek, yabanci cisimde ; o yabanci cisim cikana kadar devam eder. 
Wheezing tedavisi diye bir sey(??) yoktur. Ne sebep oluyorsa, o tedavi edilir. 

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2018 Saat 21:04
İşte hocam merak ettigimde buna ne sebep oluyor yani bu saydığınız hastalıklardan hangisi bizimki yabancı cisim olamaz çünkü normal zamanda hiç şikayet yok burunda su gibi akıntı başlarsa 3 gün sonra solunum sıkıntısı oluyor şuan 22 aylık 4 aylıkken başladı bu şikayetler yaşı göz önünde tutulunca astım diyemeyiz deniyor bronsiolit gibi aslında ama oda bukadar sık tekrarlamaz bronsit olabilir mi orası da meçhul yani teşhis hisiltili bebek 3yastan sonra geçer eğer çocukta alerjik yatkınlık yoksa dendi Suan alerji testleri de yapılmıyor küçük olduğu için yani tek çare zaman ve yaşının büyümesi heralde durum onu gösteriyor 

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2018 Saat 01:44
Hayret!!!! Turk doktorlari bu yasta Allerji testlerinin yapilamiyacagini ogrenebilmislermi????
Hayret ki, ne hayret!!!

Cocuk rahat oldugu surece, kafaya takmayin..  

Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 16:45
Hocam 3 ay aradan sonra şikayetler başladı gene iki gundur ara ara hapşırma ve burunda sulu renksiz akıntı bugün ikinci gün henüz öksürük ve sıkisma yok ama zaten hep 3. Günün sabahında ara ara öksürük başlıyor akşam saatlerinde solunum iyice hızlanmış oluyor biz 3 aydır onceair toz kullanıyoruz ilaçtan beri ilk kez bu şekilde burun akıntısı oldu yarın 3. Gün çok korkuyorum öksürük ve solunum hızlanması baslicak diye bu ilacı kullanırken de yine böyle tıkanması normalmi bu ilaç sadece arayimi açtı yani sonuç gene aynimi olucak 23 aylık şuan oğlum 4 aylıkken başladı bu şikayetler daha nezemana kadar böyle gidicek çok endişeliyim 

Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 17:15
Eski yazılarınızı okuyorum üstüne basa basa astım yada bronşite hızlı nefes alıp verme yoktur diyorsunuz peki bu çocuğa ne oluyorda dk 60 a yakın nefes alıp veriyor nefes alıp verme aynı şekilde karnı inip çıkıyor hava yollarındaki spaz böyle bir sıkıntı yapmazmi yada ifrazat dolsa hava yolları ozamnda gene nefesi hizlanmazmi vücuda yeterli oksijen giremedigi için vücut nefes alıp vermeyi hızlandırmiyor mu yani bu çocukta ne oluyorda böyle hızlı hızlı nefes alıp veriyor iki farklı doktor iki farklı ses duyuyor biri nezle göğüse inmiş diyor biri daralma var diyor kime inanicaz canımı sıkan bu durumun tekrar etmesi her hastalığında 

Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 20:03
Ne mi oluyor??? GRIP geciriyor!!

EGER: Grip esnasinda; Kortizonlu spreyler, Astim ilaclari, Soguk alginligi ilaclari, Oksuruk kesici ilaclar
kullanirsaniz, cira gibi yanarsiniz...
10 seneden beri bu ilaclari, yapilan sahtekarliklari ve bilhassa; "Sahtekarligin 3 Safhasini" devamli anlattim...
Eski mailleri mutlaka okuyun. , Sahtekarligin 3 Safhasini cok iyi ogrenin.  

Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 22:22
Evet grip geçiyor bunda hem fikiriz esas konu solunum hızlanması dk 60 a çıkması budami gribe bağlı bir durum ne oluyorda bu cocuk bukadar sıkışıyor bu durum normal bir grip olsa her çocuk ta bu şikayetler olurdu niye her çocuk ta olmuyor bu çocukta gerçekten astım varsa grip olduğunda tetiklenmezmi yani grip astıma sebep olmazmi  

Mesaj Tarihi: 09 May 2018 Saat 19:59
Grip; Astima SEBEP olmaz,  mevcut olan Astim'i tetikler.. Arada ufak bir fark vardir..
Astim'da, solunum, Enfeksiyonlarda oldugu gibi artmaz..
Rahat nefes alinir, sikintili solunum vardir..
Tib'da; HICBIR ZAMAN,   tek bir tane araz(belirti) ile teshis konamaz.. 
Astim oldugunda, en buyuk ARAZ; cocukta SIKINTI olmasidir. Ondan sonra; Wheezing denilen, (cizirti) 
benzeri ses, Gogus duvarinin, tam nefes verememekten dolayi sis, fici gorunumunde olmasidir. 
Turk doktorlarinin, her Astim tanisina kanmayin... Simdi; 10 sene evvel, Astim tanisi koyduklari cocuklar,
tamamen iyilestiklerinde,  nasil kiviracaklarini bilemiyorlar.. 
Hakiki Astim, hayat boyu suren bir durumdur.. 

Mesaj Tarihi: 09 May 2018 Saat 23:06
Hocam ben sıkıntılı solunumu tam olarak anlayamıyorum yani yani nefes alma ve verme eşit şekilde oluyor acaba buda sıkıntılı solunum mu oluyor yalnız göğüs kafesi şişer diyosunuz ya oğlumun öyle olduğu geceler sık sık gaz çıkardığına şahit oluyorum karnı sis oluyor sanki hızlı nefes aldığı için hava yututor olabilir mi karın şişliğiyle göğüs kafesi şişliği aynı şeymi bilmediğim için soruyorum bildiğim kadarıyla bronsiolit te karin şişliği ve gaz sancısı olurmuş ondada hızlı nefes alıp verme olurmuş bu bilgi yanlış mı bu arada oğlum ilk defa tikanmadan iyileşiyor buda koruyucu tozun ise yaradigimi gösteriyor onceair kullanıyoruz 3 aydır 

Mesaj Tarihi: 10 May 2018 Saat 05:23
Denemek icin, 1 ay vermeyin...   

Mesaj Tarihi: 10 May 2018 Saat 09:14
Hocam biz 4 aylıktan 12 aylığa kadar her ay hasta olduk yaz gelince 3 ay hasta olmadı o dönem ilaç kullanmıyorduk zaten bu kış ta eylül ve ekim ayında oldu daha sonra iki ay iyiydi Ocak ayında tekrar hasta olunca Şubat başında onceair başladık ve iki gün öncesine kadar hiç hasta olmadı yani ilaç almadığı dönemde yazın hasta olmadı bide Kasım Aralık ayında tozdan sonrada işte 3 aydır iyiydi burun akıntısı ve hapsirir başladı 3 gündür ama eskisi gibi kötü olmadan iyileşiyor hatta oksuruk bile olmadı zaten bu ayın sonunda ilacı kesicem eylül gibi gene baslicaz 

Mesaj Tarihi: 10 May 2018 Saat 18:44
Astim, bu kadar kucuk yasta baslamaz... Ilk basta uygulanan tedaviler sizi bu hale getirdi..   

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2018 Saat 04:33
Denemek için bir ay vermeyin demiştiniz onceair 4 mg toz bir ay oldu kestik ilacı sikayetimiz yok hasta olmadı 

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2018 Saat 06:13
Gecmis olsun... Bundan sonra yemiyeceginiz kaziklar yaniniza kar kaldi!!!

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2018 Saat 23:15
Valla hocam ben çok direndim biryil boyunca o tozu vermemek için en son çarem başlamak oldu sizce tesedufmuydu yani ilaçtan sonra 5 ay boyunca tıkanma olmaması Şubat'ta başladık haziran 15 te bıraktik o süre içinde bir kez nezle oldu ondada tikanmadan atlattık ve bir aydır kullanmıyoruz suan 25 aylık belki önümüzdeki eylül ayında ilaca tekrar baslicaz yaz dönemini nasıl geçireceği ne bağlıymış oksijen seviyesi düşecek kadar kötü olmadı hiç ama her grip olduğunda nefesi tıkandı dk 60 olurdu çok hızlı nefes alıp verirdi toplam 6 aydır bu sorunu yasamadik bu atlattı anlamına gelirmi sizce bize denen hisiltili bebek 3 yaştan sonra atlatır 

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2018 Saat 23:23
1 seneye tamamlansin… 
Astim olsa; hayat boyu surer.. 

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2018 Saat 23:26
Benim korkum da astım olmasi zaten bir seneye tamamlansin derken bu kışta devam edelim yani dimi

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2018 Saat 07:25
HAYIR... Vermemeyi 1 seneye tamamlayin!!!

Astim; ASLA tedavi edilemez veya ONLENEMEZ.... Ilaclar sadece nobet aralarini acarlar.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat