Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebek reflüsü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60125
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 08:00

Konu: Bebek reflüsü
Mesajı Yazan: Durunun annesi
Konu: Bebek reflüsü
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2018 Saat 12:23
Hocam merhabalar yeğenim 2 aylık anne sütü 10 gün emdi emmedi ablamın sütü kesildi meme ucu yarası oldu golden goat mama verdik en iyi diye alerji yaptı sma verdik oda çok kusturdu sonra evolvia geçtik yeni çocuk gündüzleri rahat uyudu birde doktoru gaviscon ve nurse harvey verdi ama gece çok kötü tıkandı ağzından burnundan çıkardı mamaları 2855 doğdu şuanki kilosu 4600 ve mama dan doymuyordu doktoru 120 çıkardı tuvaletininde bi problem yok düzenli yanlış yaptığımız birşey varmı sizede bi danışmak istedim

-------------
Yasemin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2018 Saat 19:22
Ohooooo, yanlislarin, bini bir para!!!
1- Bebeklerde allerji OLAMAZ.... Olmasi icin, uzun bir sure o madde ile karsilasmasi gerekir.
2- Kusmak; bir allerji belirtisi degildir.. Sadece Turk doktor uydurmasidir.
3- Iki ayda; 1,745gram kilo alan bir cocukta hastalik olamaz.. Olsa olsa; asiri yedirmeye bagli kusmalar
olur. Hastalik olsa idi, kilo alamazdi.
4- Hala, israrla su aptalca; "Yegen", "bebek", "cocuk" gibi cinsiyet belirtmeyen sozcukleri kullaniyorsunuz.. 
Cinsiyet belirtmediginizde, gelisme hususunde yorum, YAPAMAM!!! 
5- "Cocuk Reflusu"  diye bir durum yoktur.. Turk doktor uydurmasidir.
SAGLIKLI Bebeklerde iki turlu kusma vardir..
  a) Taze taze kusma, ya cok yedirdiniz, yada gazini iyi cikarmadiniz demektir.. Gazi iyi cikarilmayanlarda;
hickirik ve yellenme fazla olur.
  b) Kesik-kesik kusma: Cok sik aralarla besliyorsunuz, beslenme aralarini acin demektir..

Unutmayin... Turk doktorlari: Astim, Reflu ve Allerji'den baska hastalik ismi bilmezler.. 

Mesajı Yazan: Durunun annesi
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2018 Saat 08:49
(Kız yeğenim) 17 nisandan sonra doktoru evolvia markasının tıbbi mamasını vermiş bu kolik ve reflü olan bebekler için şuan için kusma yok ama gaviscona ve nurse harveye devam edecek demiş sizin öneriniz ne peki?

-------------
Yasemin

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2018 Saat 19:00
Hicbir sey kullanmayin, sadece AZ yedirin.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat