Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KULAK AĞRISI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60133
Tarih: 19 Haz 2025 Saat 10:03

Konu: KULAK AĞRISI
Mesajı Yazan: Melek18
Konu: KULAK AĞRISI
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2018 Saat 09:45
Hocam Merhaba.Yaklaşık 1 yıldır yazılarınızı takip ediyorum,ilk defa yazma ihtiyacı hissettim.10 yaşında bir kız babasıyım.Kızım 1 hafta önce hafif bir grip geçirdi.3-4 gündür kulağım ağrıyor dedi.Hemen sizin tavsiyelerinize başladım.illadin damla,limonlu bal ve cold mix.Fakat eşim biraz evhamlı,hemen sağlık ocağına götürmüş.Dr.''boğazı dolmuş,kulağa vuruyor'' demiş.yazmış agumentin ve ağrı kesici,tabiki almadım.Kızımın genel durumu iyi.Ateş 37-38 arası,ağızda biraz koku var.Eşim antibiyotiğe başlayalım diyor.Evde bir kavga havası.TongueTongueTongue Bende bir kaç kere calpol vermek zorunda kaldım.Hocam Eczaneden Bactrim almak isiyorum,kullanalım mı?Cevabınızı eşime okumak istiyorum.Selamlar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2018 Saat 18:57
Baska hicbir seye gerek yok, sadece Iliadin DAMLA yeterlidir.
SAKIN Antibiyotik vermeyin, yoksa, devamli ayni sikayetleri olur.
Okumaya devam edin.   

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2018 Saat 21:00
Teşekkür ederim Hocam, okumaya devam

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2018 Saat 08:45
Hocam Merhaba,çok şükür kızımın kulağında ağrı kalmadı.Bugün ise oğlum (5 yaşında) sabahın 6 sında kulağım  ağrıyor diye uyandı.Onda da aynı sıkınıtı.Grip,balgamlı öksürük (özellikle gece),ateş yok.Hemen illadine başladım.Fakat kızıma göre kulağı daha çok ağrıyor. İlladini günde 3-4 defa damlatsam problem olur mu?Ağrı çok olursa bactrim kullanalım mı?
Sağlıcakla kalın Hocam

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2018 Saat 18:03
Hocam oğlum öğleden sonra ateşlendi,su  anda 38.1 atesi.sabahtan beri ağlıyor kulağım kulağım diye.Evde agumentin 600 var,kullanmak istemiyorum.Saglik ocagina gittim,bactrim yazmadi.Paramla tanidig im bir eczacidan zar zor bactrim aldimBactrim e başlıyayim mi?Bactrim kullanırken illadinide kullanabilirmiyiz?

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2018 Saat 19:09
Sik sik kullanacaginiza; 2x4 damla damlatin. Sirt ustu yatar durumda olacak, ve her bir tarafa damlatildiktan sonra, bas 1-2 dakika o tarafa cevrili duracak...
Ates cikarsa (sizde cikmis!!), veya akinti olursa, Iliadin yaninda, Bactrim kullanin.   Gunde:2x1,5 olcek. 

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2018 Saat 20:56
Teşekkürler hocam hemen başlıyorum

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2018 Saat 09:13
Hocam Merhaba.Oğlumun kulak ağrısı geçti sayılır.illadine ara verdim,fakat biraz duyma problemi var o da geçecek inşallah zamanla.Hocam oğlumda cuma günü akşamdan  sonra balgamlı öksürük başladı.Dünden beri de ateşi var.37,1-38,3 arası gidip geliyor ateşi.Ağızda koku dilde pas yok.Biraz halsizlik ve iştahsızlık var.Sürekli yatmak istiyor.Su ve çorba dşında yemek yemek istemiyor.İshal ve kusma yok.Ballı limon cold mix ve serum fizyolojik başladım.Eşim tutturdu hastane diye.Adım gibi eminim ki hemen antibiyotik yazıp gönderecekler.Sadece kan tahlili için götürecem. Tahlil sonuçlarını paylaşırım Hocam.Eski maillerinizden anladığım kadarıyla E.M. hastalığı gibi.Ağrı çok olursa calpol vermeyi düşünüyorum Hocam.
Şimdiden teşekkürler Hocam,iyi ki varsınız.

Mesajı Yazan: envberna
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2018 Saat 23:26
Hocam merhabalar,

Izninizle araya girip birsey sormak istiyorum. Benimde 3.5 yasindaki oglum cuma gunu kulagim agiriyor diye uyandi hemen illiadin basladim. Ogleden sonra hafif atesi cikti olcmedim ama yuksek degildi. Illiadine devam ettim gece ve ertesi gun atesi yine hafifti. 3. Gun atesi  ve kulak agrisi tamemen gecti. Dili cok hafif beyazdi. Bende dra goturmedim. 

Yanliz burda atesi varsa bactrim kullanin demissiniz. Ben kullanmadim ogluma yanlis birsey mi yaptim hocam? Emin olamadim yanitlarsaniz cok sevinirim.

Cok Tesekkurler
Saygilarimla 

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 06:13
Bactrim, SART DEGIL!!  Bir tedbir.. Ayrica da; ates dedigim, 38,5 ustu!!!
EGER, Iliadin erken baslanirsa, Bactrim hic gerekmez.  

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 13:29
Hocam oğlumu bugün hastaneye götürecektim,vazgeçtim.Dün akşam ateşi 38,6 olunca calpol verdim.O sürekli yatan çocuk 1 saat sonra ayağa kalktı ve şu ana kadar da genel durumu çok iyi.Burun akıntısı da artık koyulaştı.gribin sonuna yaklaştık herhalde.Hocam bir kaç sorum olacak, merak ettiğim.
1.-Grip süresince kulak ağrıdığı için illadin kullandık,ara verdik.Fakat biraz duyma sorunu var.telefon testini yaptık ,normal fakat bizimle konuşurken duymada biraz sıkıntı var gibi.KBB dr.na götürmek istemiyorum.Malum ne diyecekleri.Tekrar illadine başlıyacakmıyız?
2.- Hocam, eşimin dediğine göre hasta olmadan önce oğlum oyun oynarken çabuk yoruluyormuş,hemen dinlenmek istiyormuş.yüzü de çok beyaz.İyileştikten sonra test yaptırmak istiyorum.Hangi testleri yaptırmamız gerekiyor?
Eski maillerinizden öğrendim.Bugün eczaneden Dvit 3 ampül aldım.1 yaşından itibaren kesmiştik dviti.Hemen içirmeyi düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın Hocam,selamlar

Mesajı Yazan: slax
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 16:42
Bizimki de birden kulagim agiriyor diye ağlamaya başladı. Siz istanbulda mi oturuyorsunuz.bulasici gribal bir şey olabilir.

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 20:37
- Melek18: Merak etmeyin, hepsi duzelecek, sahtekar Turk doktorlarinin yalanlarina, hezeyanlarina kanmayin...
1-Bu yasa kadar hic kalbini dinlemedilermi?? EGER, gelisme geriligi YOKSA, kalbi saglam demektir.  
2- Asiri anemi varsa olabilir, bir "Kan sayimi " yaptirip, bana yazin. 

-slax:  Kulak agrilari DAIMA, Gripleri takiben olur. HEMEN: Iliadin DAMLA baslayin. nasil damlatilacagi
cok anlatildi, eski mailleri okuyun..
USA, Arizona'da oturuyorum, tatillerde Istanbul'a geliyorum.. 

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2018 Saat 17:44
Orjinalini yazan: Melek18 Melek18 Yazdı:

Hocam oğlumu bugün hastaneye götürecektim,vazgeçtim.Dün akşam ateşi 38,6 olunca calpol verdim.O sürekli yatan çocuk 1 saat sonra ayağa kalktı ve şu ana kadar da genel durumu çok iyi.Burun akıntısı da artık koyulaştı.gribin sonuna yaklaştık herhalde.Hocam bir kaç sorum olacak, merak ettiğim.
1.-Grip süresince kulak ağrıdığı için illadin kullandık,ara verdik.Fakat biraz duyma sorunu var.telefon testini yaptık ,normal fakat bizimle konuşurken duymada biraz sıkıntı var gibi.KBB dr.na götürmek istemiyorum.Malum ne diyecekleri.Tekrar illadine başlıyacakmıyız?
2.- Hocam, eşimin dediğine göre hasta olmadan önce oğlum oyun oynarken çabuk yoruluyormuş,hemen dinlenmek istiyormuş.yüzü de çok beyaz.İyileştikten sonra test yaptırmak istiyorum.Hangi testleri yaptırmamız gerekiyor?
Eski maillerinizden öğrendim.Bugün eczaneden Dvit 3 ampül aldım.1 yaşından itibaren kesmiştik dviti.Hemen içirmeyi düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın Hocam,selamlar
Hocam dün sabah aç karnına kan tahlili verdik devlet hastanesine.Resim yükleyemedim,sonuçları yazıyorum
Altı çizili olanlar işaretlenmiş.
SELAMLAR

WBC:4,51     PDW:48,7          GLUKOZ:83             KALSİYUM:9,67                  TSH:1,87
RBC:4,48        NEU%:53,1       BUN:14                    MAGNEZYUM:2,02           T4 SERBEST:1,19
HGB:11,9        LYM%:35,5        KREATİNİN:0,25         FOSFOR:4,85                 ANTİ TPO:{28,0
HCT:34:4        MON%:6            ÜRİK ASİT:4,54             DEMİR:76                        VİT B12:474
MCV:76,7      EOS%:1,9            SPGT(ALT):10               UIBC:275                           FERRİTİN:38           
MCH:26,5        BAS%:0,4          SGOT(AST):28             TDBK DEMİR BAĞ.:351      FOLİK ASİT:10,78
MCHC:34,6      NEU#:2,4          ALP:210                    T.PROTEİN:6,39        SEDİMANTAS. 1 SAAT:11
RDW:14,5        LYM#:1,6           LDH :203                   ALBUMİN:4,09                       
PLT:287            MON#:0,27      SODYUM:136           ASO:137
MPV:8,7         EOS#0,08            POTASYUM:4,05     CRP :0,62
PCT:0,25        BAS#:0,02            KLOR:104                      RF:5

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2018 Saat 19:20
WBC:4,51...Bu kadar dusuk olabilmesi, VIRAL enfeksiyon oldugunu gosterir. 
HGB:11,9g/dL, bu yas icin gayet iyi bir degerdir. Sakin Turk doktorlarinin hezeyanlarina, sahtekarliklarina
 kanip, demir ilaci filan vermeyin..
Gerisi, onemi olmayan ve zaten gerekmedigi halde yapilmis, bir suru fuzuli Test!!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat