Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iyi gunler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60230
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 16:26

Konu: iyi gunler
Mesajı Yazan: ersey
Konu: iyi gunler
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 17:40
Hocam iyi gunler hayirli kandiller. Hocam asperger sendromunun ön belirtileri nelerdir 2 yas kiz cocugu icin bi de hocam eski maillerinizde goz temasi varsa otizm yok diyosunz bunu butun otizm hastaliklarimi icin soyluyonuz goz temasi varsa otizmin hic bir cesiti yokmudur smdiden cok sagolun hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 21:05
Asperger Sendromu; Otizm'in  nadir gorulen cinsidir..
  " Nisbeten iyi konusurlar, fakat durumlari degerlendirmede problemleri vardir, arkadas edinemezler,
toplum icine girmekten hoslanmazlar. Bazi seylerle, takinti derecesinde ilgilenirler."

Goz temasi olmasi sart degildir. Hepsinin; Otizm gibi Egitim'i gerekmez, bazilari kendi gayretleri ile
zaman icinde, topluma  kaynasmasini becerirler.
Asperger Sendromu olanlarin hepsi; ayni sekilde degillerdir.. Bazisi, tamamen, disa kapali oldugu halde,
(bunlara egitim gerekir) bazisi daha uyumlu olurlar. 
Asperger Sendromun dan baska, Otizm'in:
- PDD-NOS ve CDD  tipleri vardir.  Turkiye'de bunlari bileni pek bulamazsiniz. Bunlarda, Otizm'in hafif sekilleridir.

NOT: Genellikle, Turkiye'de Otism tanisi konup da, sonradan, yanlis teshis edildigi ortaya cikanlara da;
Asperger Sendromu diyorlar ( acikcasi kivirtiyorlar), onlara dikkat edin... 

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 21:10
Hocam peki 2 yasinda kiz babasiyla babanesiyle iletisimi iyi goz temasi var adina da bakiyor yuvarlak seylere de ilgisi falan yok iki yasinda oyle nesne tasima gibi de takintilari yok ama disarida ki kisilerle iletisime gecmiyor dahw kucuk gerci ama.. teyzesi burda iki au kaldiginda onlada iletisim kurdu. Genel olarak biraz cekingen ama bazi insanlarlada iletisme gecebiliyo bazem szce boyle bi sikintidi olabilirmi

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 21:11
Mesela durum degerlendirme iki yas icin nedir op diyorum opmuyo ama aglama numarasi yaparsam opuyo 

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 21:12
Otizm'in hicbir cesidi ile en ufak bir alakasi yok..   

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 21:37
Hocam kizim ev de ki ortamlarda kalabalikta durmuyor aglamiyor ama kendi basina oynuyo ama parki cok sever yalniz buyudu cok insan nedir kalabalik nedir pek bilmez gurbetteki ailelerin cocuklari boyle oldugunu duydum. Parka gittigimizde insanlar yok gibi davraniyor ama bazen de bakiyo yuzlerine. Eger cocuklar oynuyosa yanlarina gitmez pek ama kaydraktan kayar gerci daha o yas gubunun birlikte oynadigini gormedim. Ellerinde oyuncak varsa gidiyor almaya calisiyor falan bazende cocuklarin yaptiklari dikkatini cekerse guluyor. Disarida insanlari gormezden gelmesi bi belirtimidir

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2018 Saat 22:56
Hocam bi de benim babam kizimin dedesi ve teyzeside insan icine cok girmezler kafalarina gore ortam olursa anca pek arkadaslari da yoktur kizimin soyacekim bi durumu olabilirmi

Mesaj Tarihi: 01 May 2018 Saat 03:23
Olabilir. Zaten bir sey(?) diyebilmek icin cok erken.. Hele bir okul/Kres donemi bir gelsin.  

Mesaj Tarihi: 01 May 2018 Saat 03:29
Hocam anlayamadim olabilirmi demek istediniz. Aile ici iletisimi iyi olmasi disari karsi cekingen yada umursamaz olmasi bu hastaligami isarettir. Hocam 4 tane zeynep kamil doktoruna gosterdim hi sikintisi yok dediler. Sadece ozel bi doktor kucuk kucuk seyler goruyorum dedi asiri hareketlilik cansz nesnelere daha ilgi evde bizle iletisimi iyi hocam nolur iyi biseyler soyleyin 

Mesaj Tarihi: 01 May 2018 Saat 03:33
Davranislari;  "Soya cekim" olabilir!!!  Ama bu demek degildir ki, cocugunuz ve diger aile fertlerinin tamami
Asperger Sendromudur... Yok boyle bir sey!!!  
Dedigim gibi, ugrasmayin, ARANMAYIN!!  

Mesaj Tarihi: 01 May 2018 Saat 03:40
Hocam cok sagolun esim falanda kiziyo devamli bisey ariyosun diye.. kizimin kuzenleri daha ice kapanikti simdi ikiside okullarinda uyumlu. Anneme gore kizim cana yakin daha biz ailecek kizimi ve kuzenlerini soya cekim bi durum oldugunun farkindayiz ama insanlar soguk diye adlandiriyo.. 

Mesaj Tarihi: 01 May 2018 Saat 03:50
Hocam bi de eve misafir geldiginde eger kizimla oynarsa kizim muhakkak dahil olur. Eger ilgilenmeyen bi misafirsede dikkatini cekmk icin turlu oyunlar yapar ne bilim bu anlattiklarimdan siz ne sonuc cikardiniz hocam

Mesaj Tarihi: 01 May 2018 Saat 07:08
Yaziyorum yaxiyorum siliniyor neyse yine baslim hocam kizm 22 aylik iyce bi anlat sze komutlarimi anlar yapar al ver gel kumandqyi getr babana mama ver ayse bebegin nerde bul getr gibi.. Aspergerlerde sakarlik ve motor gelisimi geti diye okudumm .. kzimin motor gelusimi hep uygun gitti yasiyla sakarlik jic yoktur ziplarken bile dusmez kolay kolay. Evdeki misafire pek aliskin degil ev ona gore aileyle yasanck bi yer.. parkimiz kalabalik orda rahatszlik duymaz insanlari gormuyo gibi dedim ama bu ara baya ciddi ciddi insanlara bakmaya badladi bay bay opuvuk atma falan var.. banaeni op derim gider oper oyle rutinleti bozulunca husrsxlugunu farketmedim.. hadi tiktakini bul diyorum gidip ariyor. Baybay yapcaz mama vercem gel dedigimde gelir bu yasta paralel.oyun diyolar elinden oyuncak alma gibiymis eger bu paralel oyinsa kzimin iletisimi super:) cunku hep elinden alir arkadasinin ce saklambac bayilir.. kusura bakmayin hocam knu cok uzattim

Mesaj Tarihi: 01 May 2018 Saat 07:26
Daha ne soyliyeyim!!     Bir turlu ikna olmuyorsunuz..
Bu konuyu burada kapatalim....................................

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat