Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geçmeyen sinüzit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60276
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 09:20

Konu: Geçmeyen sinüzit
Mesajı Yazan: Burcu87
Konu: Geçmeyen sinüzit
Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 11:24
İyi günler hocam. Şubat ayında bademcik ameliyatı geçirdim 30 yaşındayım. Bu ameliyattan sonra hiç geçmeyen balgam şikayetim oldu. Doktor sinüzite yakalanmışsın diyerek antibiyotik ve otrivine verdi. Kullandım geçmedi. 1ay sonra tekrar gittim yine antibiyotik verdi yine geçmedi. Birkaç hafta önce devlet hastanesi kbb doktoruna gittim. 2kuru agumentin yazdı. Kullandım yine geçmedi. Burun eğriliğim için ameliyat olmam gerekiyormuş ve sinüzit ameliyatı da yapılmalıymış. Bu süreçte burnumu her gün tuzlu su ile temizliyorum. Günlerce p apatya buharı uyguladım.Dışarı akmıyor sadece burun arkasına yemyeşil balgam doluyor. Bunu çekmekten de boğazım faranjit oluyor. 5gün iliadin damla kullandım. Sorunum hala geçmedi. Sizin bu balgam hususunda başka bir tavsiyeniz var mıdır? Baş dönmesi ve baş ağrısı da yaşıyorum ameliyat olmam gerekli mi nasıl kurtulabilirim bu illetten lütfen yardım edin...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 19:48
NIYE, bademcik ameliyati oldunuz??? Sikayetiniz ne idi??   

Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 20:22
Çocukluğumdan itibaren bademciklerim her yaz ve kış şişmiş kendimi bildim bileli hep hastaydım. Bu kış üst üste çok enfeksiyon geçirdim. İlaçlar etki etmedi. Deposilin yüklendi öyle ayaklandım. Sonrasında kriptik tonsillit geçirdim. Romatizmal ağrılarım vardı birkaç senedir. Doktor bademciklerimdeki hiç geçmeyen enfeksiyonların bunu yaptığını söyledi. Ailemin de ısrarıyla ameliyat oldum.
Sonrasında sinüzit geçirdim. Sinüzit yüzünden boğazımda şiddetli faranjit oldu, sesim gitti. Verilen antibiyotikler faranjiti geçirse de sinüzit dolayısıyla balgam hep duruyor. Ameliyat öncesi tomografide burun kemik eğriliği, konka büyümesi ve kronik sinüzit çıkmıştı. Ben burun ameliyatı olmak istemedim. Şimdi bana denilen şey kemik eğriliği olduğu için sinüzit iyileşmiyor. Bundan kurtulmanın bir yolu yok mudur? Ameliyat tek çözüm mü? Tek burun deliğinden nefes alamıyorum ve burun köküne biriken balgamdan kurtulamıyorum. Lütfen bana bir yol gösterin...

Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 20:27
Bu süreçte verilen ilaçlar bir kutu cefaks, düzelmeyince bir kutu macrol. Bunlarla geçer gibi oldu sonra daha kötü balgam artışı ve faranjit oldum. Başka bir kbb 2kutu agumentin verdi. Bunları kullanırken de geçer gibi oldu sonra yeniden arttı. Papatya buğusu uyguladım her gün. Yine azalır gibi oldu. Sonra bu forumu buldum sizin daha önceki tavsiyelerinizden yola çıkarak sıcak buhar ve iliadin damla kullandım 5gün. Sonuç olarak yine balgam birikmeye başladı ve tekrar boğaz ağrısı başladı...

Mesaj Tarihi: 09 May 2018 Saat 18:13
Ilk basindan sonuna kadar kazik yemissiniz..   
Uyguladiklarinizin tamami, benim uyelere; "Sakin kullanmayin" dedigim ilaclar ve yontemler.
Sizin; anatomik olarak, burun yapiniz dar oldugundan bu sikayetler oluyor.. Benim anlattigim yontemlerle idare edeceksiniz.. Birde yazin, denize dalmaniz, yuzmeniz cok faydalidir.
NOT: Bademcikler, Romatizma yapmaz!!!  Cocuklarda (30 yasindakilerde degil),  A-Grubu, Beta-Hemolitik
Streptokok enfekaiyonlarinin cok sik alinip, hicbirinin tedavi edilmemesi sonucu olusur.. 
Ayrica da; Eklem Romatizmasi, hayt boyu 1 defa olur ve ASLA 3 gunu gecmez... 
Cok yanlis bilgiler edinmissiniz.. Cok okumaniz gerek.. 

Mesaj Tarihi: 10 May 2018 Saat 08:55
Cevap verdiğiniz için teşekkürler hocam. Evet yanlış tedavilere maruz kaldığımı biliyorum sayenizde. Farklı farklı doktorlara gitmiş olmama rağmen hep aynı şeyleri söylüyor ve uyguluyorlar...
Şimdi iliadin damla 5gün kullandım. Ara verip tekrar kullanmam gerekir mi? Tekrar kullanabileceksem yine 5gün mü kullanmalıyım? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 10 May 2018 Saat 18:42
Bu sekilde; "israrci" Sinuzitler genellikle; STRES sonucu olusur... Asiri zihin veya beden yorgunlugu, uykusuzluk
aile ici problemler, sebep olabilir.
Iliadin ve yazin Deniz den baska bir tedavi yok.. SAKIN Turk doktorlarinin aklina uyup, Antibiyotik kullanmayin.  

Mesaj Tarihi: 20 May 2018 Saat 08:18
Sayın hocam tekrar konu açmamak için buraya yazıyorum. Sinüzitim sayenizde çok azaldı.iliadin damla kullandıktan sonraki günlerde burun yemizliğini iyice yaptım ve ek olarak limonata tükettim. Tesadüf mü bilmiyorum balgam çok azaldı.

Şu anki sıkıntım öksürük ve sırt ağrısı. Bademcikler olmadığı için geniz akıntılarım sürekli boğaza birikti öksürerek çıkarmak zorunda kaldım. Şuan yine hem balgamlı hem balgamsız sürekli öksürük var ve biraz göğüste sızlama hissediyorum. Buna ilaveten omzumun 1karış aşağısı yani sırtımda daimi bir sızlama ve ağrı var. Kışın öksürük şikayeti ile başvurduğum göğüs hastalıkları uzmanı bana astım teşhisi koymuş ve bilimum ağır ilaçlar vermişti. Akciğer filmimde hafif lekeler olduğu söylendi. Verilen astım ilaçları ve factive ismindeki antibiyotik bana alerji yaptı. Ayrıca öksürüğüm de geçmedi. Daha sonra boğaz enfeksiyonu geçirmiştim ve bunun tedavisini yapınca öksürük kesilmişti. Şimdi benzer bir öksürük yine yakaladı. Doktora gitmeye korkuyorum. Bu sırt ağrısı ve öksürük için tavsiyeniz var mı danışmak istedim. 

Mesaj Tarihi: 20 May 2018 Saat 19:14
O sozum ona; "Gogus hastaliklari uzmani" ya cok SALAK, yada sahtekarin onde gideni.. 
Boyle Astim olmaz, onun niyeti sizi ABONE etmek!! SAKIN verilen ilaclarin tekini bile  kullanmayin.. 
Agiz bir Grip geciriyorsunuz. (Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler)
Sadece benim anlattiklarimi uygulayin ve agri oldukca, Novalgin tablet, gunde:3x1 alin. 

Mesaj Tarihi: 24 May 2018 Saat 14:26
http://m.YollaYap.com/bbtc/1527160656349.jpg">

Sayın hocam öncelikle iyi tatiller. Sinüzitle alakalı geniz akıntısı ve balgam şikayetim azalmasına rağmen geçmeyince aile hekimime başvurdum. Kan tahlili istedi ve sonucu bu şekilde. Şikayetlerim devam ettiği için ilaç yazdı.

1. Aferin sinüs tablet
2. Avamys burun spreyi
3. Bi profenid tablet

Bunları henüz almadım. Size danışmak istedim. Burun spreyini kullanmayı düşünmüyorum. Ancak aferin sinüs kullanabilir miyim acaba faydası olur mu geniz akıntısı ve balgama? Ben sizin önerinizle iliadin damla kullandım. Bir de vicks ile buhar soluyorum faydasını gördüm. Ancak her sabah boğazıma yeşil balgamlar birikmeye devam ediyor ve burnum hiç akmıyor sadece genzime akıyor. Aylardır savaşıyorum bununla, sizden öneri bekliyorum.

http://m.YollaYap.com/bbtc/1527160656349.jpg - [img=http://m.YollaYap.com/bbtc/1527160656349.jpg -

Mesaj Tarihi: 24 May 2018 Saat 18:31
Hicbirine gerek yok.. Simdilik sadece Serum fiz ile devam edin..
Agrilariniz; oksururken olan adele kasilmalarina baglidir.. Sicak su buhari (Vicks olabilir) uygulayin.. 
Sicak banyolar da iyi gelir. 

Mesajı Yazan: kzykzy
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2018 Saat 17:02
Hocam konuyla ilgili geçmiş post lari okuduğum için buraya yazmak istedim sorumu. Ben on gün önce ağır gribe yakalandim. Dr ye gitmedim sizi okuduğum için ama sinüzite çevirdi . Neyse ben bunuda idare ediyordum ki sol üst 20lik dişim (gömülü)zonklama ya başladı dis doktoruna gittim film çekti ve sinüslerin iz çok sarkık sanırım sinuzitsiniz .yirmilik disinize sinüsler baskı yaptığı için ağrı oluyor dedi.bir antibiyotik başlayacağım ikisinide rahatlatır dedi.augumentin 1000 mg verdi ben bunu kullanmalı mıyım emin olamadım işin içine diş girince 
Not. Gebelik ihtimali var net olmamakla birlikte

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2018 Saat 19:06
SADECE; Sinus agizlarini acmaniz ve icinde birikmis olan siviyi akitmaniz yeterlidir.. 
Bunun icin: Iliadin damla(cocuklar icin olani)… Gunde:2x4 damla, sirt ustu yatar durumda  ve basinizi yere
 sarkitir durumda damlatip, 1-2 dakika bekleyin.. 5 gun bu sekilde damlatin, Sinuzit gecer.. Antibiyotiklerin YERI YOKTUR.. 
KBB'nin derdi, "-Bakin goruyorsunuz, ne kadar ugrastik, tedavi olmuyor, buyurun ameliyata" diyebilmek
icindir. 

Mesajı Yazan: turnam
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2018 Saat 23:41
Kadır hocanın isine karısmak gıbı olmasın ben ıkı ay cok agır grip gecırdım sunızıt oldum ılladın damla bırgun ara vererek 3 hafta kullandım tam sınuzıtten kurtuldum kulağım delindi agrıdan öldum esim ve annemın zoruyla Dr a gittim bana kulak damlası verdi kadır hocamızı tanımasaydım damlayı kullanıp perisan olurdum yine bir gün ara vererek yaklaşık 3 hafta ılladın kullandım cunku cok kulak agrım su gıbı akıntı cınlama ve duymama sorunum vardı kabus gibiydi Allah kadır hocadan razı olsun hayat kurtarıyor sabırlı olun cok gecmıs olsun

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2018 Saat 04:20
Boyle bir hastaya; "Kulak damlasi" verebilmek icin, doktorun cidden, cok vicdansiz olmasi gerekir... 
Buyuk tehlike atlatmissiniz.. Ne diye gidersiniz ki!!! 

Mesajı Yazan: tna05omr
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2023 Saat 23:43
Hocam 2x4 damla diyorsunuzya illiadin için damlalıga ilacı çekince zaten az birşey alıyor icine pıt pıt birer damlamı damlalığa çektiği kadar 4 turmu

Mesajı Yazan: Mamocka
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2025 Saat 18:50
Hocam merhaba, yeni konu acmak istemedim buradan sorayim iliadin icin 24 saat gecmesi yeterli degil mi? Bir de burun asiri tikaliysa gunde 3 de kullanmanin sakincasi olur mu? Korkunc sinuzitim ve uzun zamandir iliadinle ugrasiyorum geciremedim daha 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat