Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş, kulak ağrısı, işitmenin azalması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60279
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 09:10

Konu: Ateş, kulak ağrısı, işitmenin azalması
Mesajı Yazan: Solana
Konu: Ateş, kulak ağrısı, işitmenin azalması
Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 17:32
Kadir bey merhaba, 4.5 yaşında kızım. 2 hafta önce öksürük ve burun akıntısıyla başlayan grip 7 gündür ateşle devam ediyor. 5 gündür sağ kulak ağrısı da var. İlliadin damlada 5. günüm. Sabah kalktığında çok iyi, ne ağrı ne ateş, akşama doğru hem ağrı başlıyor hem 38-39 larda titremeyle ateş. İşitmesi de azaldı. Burun akıntısı, öksürük yok ama sesi genizden geliyor, gece de horlama var arada. İlliadin dışında bir kere çok kulak ağrısı olduğunda ibufen verdim. Ateşe müdahale etmedim şimdiye kadar. Doktora da gitmedik malum sebeplerden. Sorularım;
1. Ağrıyla birlikte başlıyor ateş ama sadece bir kere şiddetli oldu. Diğerlerinde sadece ağrıyor deyip huysuzlaşıyor, yeri göğü inletmiyor yani. Bugün 7. günü olan ateş gripten mi kulak iltihap mı kapmıştır?
2. Yarın 1 gün ara vericem illiadine ama çok ağrısı olursa damlatmam sakıncalı olur mu?
3. İlliadin ve çok ağrısı olursa ibufenle devam mı edeyim, bactrim kullanmadan da geçer mi? Kullanmam gerekirse 15 kilo kızım kaç ölçek olur?
4.İşitmenin azalması ve ateşin uzun sürmesi endişelendirdi. İlliadinin ödemi çözmesi genelde kaç gün sürer?
Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 20:09
1- DAIMA, Grip sonu kulak hadisesi olur... Sadece Iliadin damla kullanin.
2- Aradaki gun, 4 saatte bir; 10'ar damla Serum fiz damlatin.
3- Agri, iki gunu gecerse, Bactrim ve Ibufen baslamanizda bir sakinca yok.. Bunlari baslamaniz, tamamen
daha evvelki tecrubelerinize baglidir. Bunun daha erkeni veya sonrasi da olabilir. 
4- HER Grip ve sonrasindaki Orta Kulak Iltihabi veya Seroz otit denilen durumda; ISITME KAYBI OLUR..
Gecicidir ve herhangi ILAVE BIR TEDAVI gerekmez... SAKIN Turkiye'deki doktorlarin gazina gelmeyin...

Iliadin etkisi, farklidir. Grip virusunun cinsine gore, cocugun burun boslugu yapisina gore VE EN MUHIMI,
daha evvelce, her zaman "Kullanmayin" dedigim ilaclarin kullanilmis olup-olmamasina gore degisir..

Mesaj Tarihi: 09 May 2018 Saat 15:19
Hocam, kızımın akşam yeniden ateş ve ağrısı oldu ibüfen verdim, gece rahat uyudu geçti dedim ama sabah yine ateş ve kulak ağrısı başladı. Yine ibufenle kendine geldi. Uzun sürmesi ve bactrim yazdırma sebebiyle Mehmet Ali beye götürdüm. Tam zamanında geldiğimi içerdeki sıvının iltihaplaşmaya başladığını söyledi ve amoklavin 400 2*1 verdi. Bactrim söyledim ama yazmadı. Kızım şimdiye kadar sadece 1 kere iye nedeniyle antibiyotik kullandı. Ateş düşürücü bile kullanmıyorum ağrısı yoksa. Yarın illiadine başlayacağım yeniden. Ne yapmam gerekiyor? Bactrim yazdıramıyorum, antibiyotik de bir kere kullanırsanız kulak problemi hiç geçmez demiştiniz. Amoklavin vereyim mi?

Mesaj Tarihi: 09 May 2018 Saat 20:27
Iliadin kullandiktan sonra, yaninda antibiyotik kullanmanizin bir zarari olmaz...
ZARAR...... TEK BASINA Antibiyotik verildiginde!!! 

Mesaj Tarihi: 09 May 2018 Saat 20:34
Hocam size yazdıktan sonra zar zor Bactrim buldum. Şimdi de kararsız kaldım. Hangisni kullanayım. Bactrim mi amoklavin mi? Bactrimse 15 kiloya kaç doz, amoklavinse ekstra probiyotik kullanmama gerek var mı? Çok teşekkürler cevabınız için

Mesaj Tarihi: 09 May 2018 Saat 20:48
Bactrim tercih ederim.. Amoklavin'in Orta Kulak bosluguna nufuz etme ozelligi yoktur.   

Mesaj Tarihi: 09 May 2018 Saat 20:53
Kaç ölçü vereyim Bactrimi 1 mi 1.5 mu acaba, çok sordum ama teşekkürler

Mesaj Tarihi: 09 May 2018 Saat 20:56
Gunde: 2x 1,5 olcek  (5ml+2,5ml)  verilecek.   

Mesaj Tarihi: 20 May 2018 Saat 01:00
Hocam 5 gün bactrim ve 1er gün arayla illiadin kullandık. Ateş, ağrı geçti. Kontrole gittik kulaklar temiz iyi dedi doktorumuz. Yutkunsun, sakız çiğnesin ödemin açılması için dedi. Çok teşekkür ediyorum, önerileriniz doğrultusunda ilerledim. Şu an devamlı bir ağrısı yok. Arada kaşınıyor ağrıyor diyor. Ama sesi genizden geliyor hala, sümük yok ama burnu tıkalı gibi ve gece horluyor. Şimdi ben ağrısı olmasa da illiadini 3 gün daha kullanayım mı gerek yok mu acaba?

Mesaj Tarihi: 20 May 2018 Saat 06:27
Sadec; Serum fiz kullanin... Agri olursa, Iliadin kullanin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat