Merhaba hocam. 25 / 01 / 2017 doğumlu bir oğlum var. Boyu 80 cm kilosu 12. Anne sütü alıyor. Hocam oğlum da sanırım fındık ve badem alerjisi var. Daha başka neye alerjisi var bilmiyorum ama içeriğinde fındık veya badem olan her şey’e aşırı tepki veriyor. Acıbadem kurabiyesini bilirsiniz. Abisi yerken bir ısırıkta kardeşine veriyor ve küçük oğlum daha çiğneyip yutmadan tuhaf tepkiler vermeye başlıyor. Eliyle dilini temizlemeye çalışıp tükürüyor. Bunu yaparken ağlıyor ve sürekli yutkunmaya çalışıyor. Akabinde yüzünde 9 - 10 tane ucu beyaz etrafı kırnızı gibi sivilceler beliriyor, özellikle çene ve yanak bölgesi kızarıyor. Tesadüftür diye düşünüp 2 ay sonra aynı kurabiyeyi diline dokundurduğumuzda daha yoğun bir tepki verdi. Yine bir gün alerjisi olduğunu bilmeden diline fındık kreması değdirmemizle birlikte aynı şekilde ağlayarak ,dilini temizlemeye çalışarak tepki verdi. Sürekli yutkunmaya çalışıp ağlıyor , tükürüyor ve yine anında o ucu beyaz kırmızı noktacıklar belirmeye başlıyor. Dudakları hafif kızarıp şişiyor ve sanki dili de şişiyormuş gibi bir tepki veriyor , bilemiyorum.
İçeriğinde bu kuruyemişler olan şeyleri de ret ediyor. Misal fındıklı bir kek ısırdıysa hemen geri tükürüp bırakıyor. Dün etrafı nutella kaplı kurabiye verdi komşumuz. Biz çikolata sandık tabi bilmeyince. Küçük oğlum tadına bakmak isteyince uzattım ve toplu iğne ucu kadar anca ısırmıştı ki yine aynı yoğun tepkileri verip ağladı.
Hocam , bu durumda alerji testi yaptırsak doğru bir sonuç alabilir miyiz? Ben şimdi korkumdan çocuğa ceviz de veremiyorum belki ona da tepki verir diye. Daha başka şeylere de alerjisi var mı hiç bilmiyorum ve bu durum beni biraz korkutuyor doğrusu. Ne yapmamızı önerirsiniz?
|