Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Goz de enfeksiyon

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60450
Tarih: 24 Eki 2025 Saat 23:36

Konu: Goz de enfeksiyon
Mesajı Yazan: Elifkubra
Konu: Goz de enfeksiyon
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2018 Saat 01:25
Doktor bey 8 aylik bebegimin sol gozu dogdugundan beri akiyor . Her gittigimiz doktor goz kanali tikali masaj yapmamiz gerektigini soyledi ama hepsi farkli bir masaj sekli gosterdi . Biz mi yapamadik masaj sekli mi yanlis bilemem gecmedi. Simdi ise 1 aydir gozunde yogun capaklanma sari akinti gelmeye basladi.. Cocuk doktoru na goturduk gozu enfeksiyon kapmis dedi gozunun arkasina gidebilir bunun icin antibiyotik surup icmesi gerek dedi . Bize icmesi icin fixef( sefiksim) surup , gozune netira goz damlasi verdi . Ve gozunu sampuanla yikayip masaja devam dedi . Ben ilaclari kullanmadim emin olamadim gozunu surekli temiz tuttuk yikadik ama gecmedi
İlaclari kullanmalimiyim, yoksa goz doktoruna mi goturmeliyim . Ne yapmaliyim eski mailleri okudum bu konuyu hic bulamadim . Tavsiyenizi bekliyorum .

-------------
Elifkubra

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2018 Saat 06:48
Bir daha anlatayim!!!!  

Once; her iki burun deligine; gunde:2x2'ser damla Iliadin damlatilacak ve burun kokunun goze en yakin
 kismina, isaret ve bas parmak ile, cimdikler gibi masaj yapilacak. 5-6 defa.
Arkasindan; Her iki goze; Tobrased goz damlasi damlatilacak, ve tekrar ayni sekilde masaj yapilacak.. 
Tobrased, gunde:4x1 defa damlatilacak.. Diger ikisinde, Tobrased'den once Iliadin yerine, 10'ar damla Serum fiz damlatilacak ve gene masaj yapilacak.
5 gun bu sekilde devam edin. 

Mesajı Yazan: Nihan
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2018 Saat 17:32
Elifkubra merhaba.Benin bebeğimde de vardı aynı durum ve 1 yaşında geçti. Kaynatılmış ılıtılmış su ve pamuklu bez ile göz pınarına basınç uygulayınca(burun köküne) bir kaç gün içinde geçmişti (Günde 3-4 defa 15-20 kere basınç uygulayarak) .Hocamın dediklerini yaptıktan sonra (ilaç kullanımı bittikten sonra) siz de deneyebilirsiniz. Ben de çok üzülüyordum onun için yazmak istedim.Geçmiş olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat