Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak zarının delinmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60469
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 10:41

Konu: kulak zarının delinmesi
Mesajı Yazan: GKGSSG
Konu: kulak zarının delinmesi
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2018 Saat 18:19
MRHB KADİR BEY;28 YAŞINDA 57  KİLO OLAN BİR ÖĞRETMEN ARKADAŞIM İÇİN YAZIYORUM.DUYMADA SIKINTI
ORTA KULAK İLTİHABI TEŞHİSİNİN ÜZERİNE ANTİBİYOTİK VE KULAK DAMLASI TEDAVİSİ UYGULANMIŞ .
İLTİHABI AKMIŞ.AMA SONRA YİNE TEKRARLAYINCA YİNE ANTİBİYOTİK VE KULAK DAMLASI TEDAVİSİ  .
KULAK ZARINDA KÜÇÜK BİR DELİK OLDUĞU SÖYLENMİŞ.KULAĞI HALA AKIYOR.
BİR AYA YAKIN BÖYLE VE ARTIK İYİLEŞMEK İSTİYORUM DİYOR.
DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİZ.KOLAY GELSİN.TEŞEKKÜRLER

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2018 Saat 19:06
Gecmis olsun... Maksat hasil olmus!!!Bu saatten sonra, hele "DELIK KULAGA" damla yapildiktan sonra o kulak ASLA iyilesmez!!! 
Simdi tekrar gittiginde; ameliyat ile "Tympanoplasti" yani suni kulak zari ameliyati tavsiye decek…
O sahtekar muradina ermis!!!  
Arkadasiniz gibi; her sene, binlerce Turk vatandasi bu sahtekarlarin verdigi kulak damlalari yuzunden, ameliyatlik
 oluyorlar.. 

Bir kucuk ihtimal duzelebilir…
1- BUTUN ilaclari kesecek… Bactrim Fort tablet; gunde:2x1 alinacak, 10 gun!!
2- Iliadin damla (cocuklar icin olani): gunde:2x4 damla, her iki burun deliklerine damlatilacak..5 GUN..
3- Damla yapilirken, sirt ustu yatacak ve her bir tarafa damlattiktan sonra, bas o tarafa cevrilip, 1-2 
dakika beklenecek..
4- ASLA kulaga bir sey damlatilmayacak, kulaktan gelen sivi nemli bir kagit mendil ile silinecek..
5- Kulaga ASLA pamuk tikilmayacak, bir tek banyo yaparken, Vaselin bulastirilmis pamuk akinti gelen kulaga konulacak. 
6- 5. gunden sonra, 2-3 gun, gunde :4x 10-15 damla Serum fiz her iki burun deliklerine ayni sekilde
 damlatilacak.. 
7- Akinti devam ederse, gene 5 gun Iliadin DAMLA kullanilacak.. SAKIN Bactrim harici antibiyotik kullanmayin.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat