Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Acill lutfen

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60481
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 20:33

Konu: Acill lutfen
Mesajı Yazan: Elifkubra
Konu: Acill lutfen
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2018 Saat 18:54
Doktor bey kizim 2 saat once 1 metre yukseklten distubasinin ustune agladi ve kustu . Acile hemen getirdik . Bebek normal halinde . Doktor tibbi olarak tomografi cekmemiz beyin kanamasi bar mi bakamamiz gerek dedi . Ama bana sorarsaniz benim bebegim olsa cektirmem radyasyona sokmam dedi ama kusma da onemli napalim bilmiyoruz cok endiseliyiz goruslerinizi istiyoruz

-------------
Elifkubra

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2018 Saat 18:58
Kizim 8 aylik . Beyninde ilerleyen donemde bi hasar olur mu gelisime bi sikinti verir mi?

-------------
Elifkubra

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2018 Saat 19:45
Hala müsaade altinda tutuyoruz karar bize birakti tomografi cekilmelimiyiz. Ya da ne yapmaliyiz bu surecte

-------------
Elifkubra

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2018 Saat 20:04

1- Ev ici dusmelerinde bir sey olmaz.. 
2- Her turlu dusmede; beyinde bir hasar olusursa: ANI suur kaybi olur..Duser dusmez aglayan bir cocugu,
Turkiye'de doktorlara gotururseniz, iste boyle kafanizi karistirirlar. Allahtan biraz VICDAN sahibi imis de 
sizi gereksiz masraflara sokmamis.. 
3- Dusme sonucu; beyin kanamasi, hemen araz vermez ve ILK GUN hicbir TETKIK ilede anlasilmaz.. 
4- Bingildagin acik oldugu (18 aya kadar), cocuklarda dusme ile beyin harabiyeti son derecede nadirdir.
5- Ne "musahadesi"!!!! Turk doktorlarin bir sacmaligi daha!!! 
48 saat uyutulmazmis…  O kadar salaklarki, cocukta beyin harabiyeti olursa, cocukta uyku hali olacagini,
 uyumakla hastaligin artmasinin soz konusu olamiyacagini bile bilmezler.. Beyin harabiyeti sonucu "Uyku hali" gelisen bir hastayi, mumkun degil uyandiramazsiniz…
5- Beyin kanamalarinda, bir mudahale yapilabilmesi icin; MUTLAKA; ya beyine baski olacak, veya kalp/ solunum
 ritmi bozulacak.. Gerekirse; 4 ay, 1 sene, ne kadar surerse sursun,  suuru kapali hasta takip edilir,
 mudahale (ameliyat) edilmez.. Ancak, Kalp/Solunum ritmi bozulursa mudahale edilir..
Cocuklarda en sik mudahale edilen kafatasi kirigi; "cokme kiriklaridir", kemik hangi bolgeye baski yapiyorsa, o bolgenin arazlari cikar.
... Bunun da bir aciliyeti yoktur,   2-3 gun icinde ameliyat edilir. 

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2018 Saat 20:48
Cok sukur . Kizimizda birsey yok o zaman allah razi olsun sizden .kirik olup olmadigini anlamamzs icin rontgen cekilmemze gerek var mi?i Bizim yapmamiz gereken birsey var mi ? Bundan sonra bizim evde yapacagimiz birsey var mi?

-------------
Elifkubra

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2018 Saat 08:27
Diyelim kirik var!!!  Ne olacak??? Beyinde bir hasar olmadigi surece (ki, oldugunda Norolojik arazlar ortaya
 cikar) hicbir sey yapilmaz..
Anlattiklarim yeterli olmadimi??? 
Bakin, 10 seneden beri defalarca bu konuyu anlattim ama; aciyip, cevap verdigimde, ayni sualler tekrar tekrar soruluyor..
Biraz okuyun!!! Cidden bikkinlik geldi. 
O kadar tafsilatli anlattigim halde hala sual soruyorsunuz. 

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2018 Saat 08:35
Kusura bakmayin hocam anne yuregi telas evham yapiyor . Teşekkür ederim cevaplariniz icin . İyi calismalar

-------------
Elifkubra

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat