Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

10 günlük ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60501
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 12:27


Konu: 10 günlük ateş
Mesajı Yazan: aeha
Konu: 10 günlük ateş
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2018 Saat 23:30
Hocam merhaba,
daha önce hep sizden edindiğim bilgilerle ilerledim ve antibiyotik vermeden birçok viral enfeksiyonu atlattık. Fakat bu sefer ateş çok uzun sürdü, bugün 10. gün. Kızım 3,5 yaşında 15,5 kilo 102 cm boyunda. 3 gün önce doktora götürdüm boğazda hafif kızarıklık var akciğerde kulaklarda sıkıntı yok ilaca gerek yok dedi. fakat dün götürdüğümde ateşi uzun sürdüğü için tahlil istedi. sonuçları görünce antibiyotik, iburamin zero ve erdostin verdi. hiç birini kullanmadım.sonuçları ekliyorum. wbc 16,7 ve crp 31,6 daha önceki maillerinizi okudum ama wbc sınırda olduğu için tereddütte kaldım. atesi son 3 gundur dusup yukseliyor en yuksek 38 derece oldu. ates dusurucu vermiyorum ve d'l'nde pas degil de beyaz bir tabaka var gibi/koku yok. ne yapmalıyım Hocam?
teşekkür ederim şimdiden.





Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2018 Saat 04:17
Bu sekilde; "sinirda" WBC yuksekligi, Enfeksiyoz Mononukleoz icin karakteristiktir.. 
Mono degerine bakin…..%6'dan fazla ise, E.M. olabilir, hicbir onemi yoktur. Tek ozelligi uzun sure ates 
yapar. 
Eski mailleri okuyun. 



Mesajı Yazan: aeha
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2018 Saat 04:34
Mono %7,9 neut %68. Bu durumda antibiyotik kullanmıyorum.
Kızım 3 ve 6 aylıkken bronşiolit sebebiyle antibiyotik verildi ağlayarak kullandım, 8 aylıkken alerjisi var mama alması gerekiyor dendi anne sütünü bıraktı sözde doktorların aymazlığından nasibimizi çok kötü şekilde aldık ama sayenizde şimdi akıllandım hocam. Çok teşekkürler.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2018 Saat 04:42
Meslek hayatimda gordugum, "Bronsiolit" sayisi; 5'i gecmez!!!  
Bunlar nerede ise, her oksurene, "Bronsiolit " diyorlar...  Sakin bu Bronsiolit hikayelerine inanmayin. 


Mesajı Yazan: aeha
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2018 Saat 07:57
Sayenizde artık kanmıyoruz hocam.
EM ile ilgli yazılarınızı okudum 10 güne kadar ateş devam edebilir demişsiniz. Kızımın 11. Günü yine ateşi var. Endişelenmeli miyim, kaç günden sonra ateş tehlikeli olmaya başlar? Ateşin yanında sık öksürük ve yeşil burun akıntısı da var.




Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2018 Saat 18:48
Bogaz TEMIZ... Antibiyotik GEREKMIYOR... 
Tehlikeli ates diye bir sey yoktur..
Turk cocuk doktorlarina sakin kanmayin... Onlar halki; "Tehlikeli ates" diye korkutmasini cok severler..
Ates ve havale ile ilgili makalemi OKUMADINIZMI???? (Yazarlar kisminda)
Once ates ile ilgili makalelerimi okuyun... 
Yesil akinti, hastaligin sonuna geldiginizi gosterir. 


Mesajı Yazan: aeha
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2018 Saat 19:05
Okudum Hocam ancak ateş öyle kötü yerleşmiş ki kafamıza hala sorguluyoruz neden uzun sürdü neden düşmüyor diye. Kusura bakmayın tekrar tekrar sorduğum için.
Çok teşekkür ederim yardım ve desteğiniz için.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2018 Saat 19:10
Bu gibi VIRAL enfeksiyonlarda: Atesi dusurur veya Antibiyotik kullanirsaniz, hastalik suresi uzar… 
Okumaya devam.. 


Mesajı Yazan: aeha
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2018 Saat 14:25
Hocam tekrar merhaba, kızımın ateşi 24 saat boyunca çıkmadı ama bugün tekrar 37,5-38 arasında. Keyfi iyi, öksürüğü devam ediyor. Yaptırmamız gereken başka bir tahlil var mı yoksa beklemeye devam mı etmeliyiz? Daha önce sonuçları gönderdiğim fotoğraf çıkmadı demiştiniz yeniden yüklüyorum.





Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2018 Saat 18:17
Grip geciriyor, Antibiyotik gerekmez..
38 ustu ates sayilir. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat