Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Katarin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60556
Tarih: 14 Ağu 2025 Saat 06:37

Konu: Katarin
Mesajı Yazan: akasya2213
Konu: Katarin
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2018 Saat 19:05
Hocam merhaba
Bu yıl 6 yaşındaki oğlum bir kaç kez soğuk algınlığı geçirdi doktor her seferine katarin reçete etti hiç bilmedigim bir ilac  olduğu için kullanmadim. Size sormak istedim katarin nasıl bir ilaç?
Ikıncı sorum oğlum ne zaman boğaz enfeksiyonu geçirse midesi de bulanıyor yani diyelim  senede 3 kez boğaz enfeksiyonu geçirdi hepsindede çok fena kusuyor bu durum hemn beni hem onu çok yordu?? Niçin böyle olur engellemem mümkün mü 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2018 Saat 19:24
1- Kotu bir ilac tir!!!
* Oksurugu keser, hiriltilara sebep olur ve yok yere Astim teshis edilmesine sebep olur. Sahtekar doktorlarin bas taci bir ilacdir!!
*Ayni Calpol ve benzerleri ilaclar gibi; 120mg Parasetamol ihtiva eder.. Turk doktorlari yazdiklari ilaclarin
 icerigini bilmedikleri icin, Katarin; Peditus (Parasetamol ihtiva eder), ParaNox, Aferin gibi ilaclarla yanyana
 verildiginde, Karaciger zehirlenmesine sebep olur. 
*Icinde dahi YAZAR....  6 yasindan kucuk cocuklarda KULLANILMAZ!!! 

2- ATES +Agizda pis koku +Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi; antibiyotik gerektigini gosterir..
Bunlara ILAVETEN; Bulanti /kusma oldugunda, KESINLIKLE  "Strep-A Testi" yapilmasi gerekir… 
Test:(+) cikarsa, Deposilin6-3-3 mutlaka yaptirin... SAKIN baska ilac kullanmayin.
Bu konu cok anlatildi, eski mailleri muhakkak okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat