Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş karın ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60702
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 00:16

Konu: Ateş karın ağrısı
Mesajı Yazan: Nehiraksoy
Konu: Ateş karın ağrısı
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2018 Saat 10:36
Hocam merhaba

Kuzenimin kızı hastaydı doktor virütik demiş düşmeyen inatçı bir ateş bize de bulaştı...Ateşi 40 üzerine çıkıyor pedifen ve calpol veriyorum ilacın etkisi geçince tekrar bugün beşinci gün ilk gün kusma ve ateşle başladı karın ağrısıyla devam etti bugün ise sabah kalktı gözleri çapaklı ce kıpkırmızı ne yapacağımı şaşotdom iyileşecek derlen yerimizde sayıyoruz ateşte hala devam ediyor karın ağrısı var burnu akmaya başladı ateşi kontröl etmek dışında illadin kullanıyorum başka bir şey vermiyorum gözleri için tobrased kullanayım diyorum başka ne yapmam gerekir?Bı arada 3,5 yaşında küçük olduğu için dha ağır geçiriyor sanırım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2018 Saat 18:46
Viral hastaliklarda, ATES, olmazsa, bagisiklik CALISMAZ!!! ve hastalik suresi UZAR.. 
Siz devamli ates dusurucu verdiginiz icin, butun arazlar daha agir gececek.. 
ATESI  DUSURMEYIN!!!!   Hic mi yazdiklarimi okumuyorsunuz??? 
Gozlerini ovusturuyorsa, kesin mikrop kaptiracak, Tobrased baslayin. 
Okuyun, Griplerle ilgili her seyi anlatmam, yarim gunumu alir ve 80 milyona tek tek anlatamam.... 

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2018 Saat 18:48
Gözleri o kadar kızardı ki açamıyor hemen dontora gittik tahliller yapıldı aonuçları yazıyorum size

Lökosit 6.5
Hematokrit 32.5
Hemoglobin 10.5
Eritrosit sayımı 4.25
M C H 24.7
M C H C 32.4
M C V 76.4
R D W 15.5
M P V 7.5

C R P 44

Boğaz strep A testi. Pozitif
Boğaz gram boyama parçalı hakimiyeti streptokok hakimiyeti

Grip diye bu kadar bekledim dedim siz başka birinden kapmışsınız bunu diyor kimseyide görmedik ama anlamadım dilinde pas yok ağız kokusuda yok ama test pozitif çıktı boğazındaki kozarıklıkları gösterdi penisilin vurdu ve penisilinli antibiyotik verdi böylece 3,5 yaşında antibiyotikle tnaışmış oşduk 😒

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2018 Saat 19:12
TAM bir sahtekar!!!  Strep-A Testi'ni kendisimi yapti???? degilse, kesin Laboratuvar ile anlasmali!!! Sakin
 inanmayin, tam bir PUST doktor...
Strep-A Test'i: (+) olacak, ama Lokosit:6,5 gibi cok dusuk olacak.. Hadi canim sende!!! 
Streptokok olacak, ama: Dil pembe olacak, agizda koku olmayacak, Bulanti/kusma olmayacak!!!  Hadi
 canim sende!!!
Nereden de bulursunuz boyle sahtekarlari!!!
Inanmiyorsaniz, baska bir laboratuvarda, Strep-A Testi yaptirin... 

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2018 Saat 20:09
Hocam çok haklısınız biz türk milletine elli kere anlatmak gerekir bazı şeyleri çünkü çocukluğumuzdan beri yğksek ateş havale yapar diye korkuyla büyütüldüğümüz için ateş diyince ödümüz kopuyor benim 38 ateşle acile koşan arkadaşlarom var ben ilk kez böyle instçı bir ateşle karşılaşomca panik yaptım 41 olursa baygınlık geçirir faşan diye korkuyorum sanırım bu ateş kaç dereceye kadar çıkar risklieri var mıdor ilaç vermememin kısıra bakmayın bilmediğim için cevabını korkup kontrol altına almak istiyorum...

Bu arada strep A olduğuna hiç ikna olmadım çünkü hiç çocuk bile görmedik yazlıktaydık o uüzden yarın sabah erkenden gidip başka bir tıp merkezinde test yaptıracağım umarım negatiftir o zaman söyleyecek söz bulamıgorum penisilin iğneyle kurtarmış oluruz inşallah yarın tekrar yazarım size,ben sizin gibi ama lökosit yükselmemiş dedim ama bak CRP yünselmiş ikisi yükselse daha tehlikeli dedi🙁böyle korkutuyorlar işte biz anneleri ilaca sarılıyoruz

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2018 Saat 03:27
Turkiye'deki cocuk doktorlari hakikaten cok aptallar… 
1- Ates ve havale ile ilgili yazilarimi okumadan bir daha bu konuda SUAL SORMAYIN... Cidden yetti!!
2- Turk doktorlari CRP ile ilgili hicbir sey bilmezler!!! 
CRP ile ilgili yuzlerce defa anlattim, onlari da okumadan sual sormayin.. 

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2018 Saat 17:57
Yine haklı çıktınız hocam iki farklı yerde beta A testi yaptırdım sonuç negatif çıktı ldoktoru aradım bilgi vermek için yaptığım tek doz depo penisilin iyileştirmiştir onu dedi...laboratuvar ı aradım ilk yaptırdğım yeri cpr 44 zaten testimiz yanlış olamaz arkasındayız dedi şaka gibi iki günlük uzun beta testi gerçek sonucu verir dedi onu yaptıralım sizi arayım o zaman dedim negatifte çıkabilir bakın anlamıyorusınuz dedi nasıl bir bilgi kirliliği anlayamadım ben🤷♀

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2018 Saat 18:48
Cocuk doktoru, tahminimden daha SALAK!!!! 
1- Strep-A Testi, mikrobik degildir ki, Deposilinden etkilensin, ENZIMATIK testtir!!  
2- Depo Penisilin, hangisini yapti???  Deposilin1,2 yapildi ise:  3. gun etki etmeye baslar.. O yuzden
 hakikaten Streptokok olmus olsa idi; Deposilin6-3-3 yapilmasi  gerekirdi... 
3- SAKIN: Bogaz kulturleri ile ugrasmayin..... Bogaz kulturleri, SADECE: Beta-Hemoliz'i gosterir.. 
Esas onemli olan; "A-Grubu" olup olmadigini GOSTERMEZ...
Bu konulari Turk cocuk doktorlari bilmezler!!Bosuna anlatmaya ugrasmayin.. 

Godugunuz gibi , bu doktor sahtekarin teki.. Eger; Strep-A testini kendi yapti ise, kasten size yalan soyledi.. 
Veya anlasmali oldugu Laboratuvar, onun gonderdigi her hastaya; "Strep-A Testi=(+) " diye sahte rapor veriyor..
Siz esas, bu konuyu aciga cikarin... O; ilk (+) cikan testi kim YAPTI??? 

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2018 Saat 19:41
Onun yönlendirdiği bir laboratuvar yaptı şimdi bana email atmışlar sizin çocuğunuzda sedimantasyon 1/2 saat 25mm 1 saat 50mm sonucu crp de yüksek bu bir bakteri olduğunun göstergesidir lökosit sayısınız yüksek olması her hastada beklenmez raporumuzun sonuna kadar arkasındayız diye

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2018 Saat 21:52
Hocam bu arada bugün 6.gün gündüz gayet iyiydi gözleri hariç hala kanlı ve Çapaklı tobrasede devam ediyorum derlen akşam üZeri ateş tekrar 39 çıktı şimdi kendi kendine düşüyor bazı virüsler bir hafta atei yapar diyprsunuz biliyorum beklemedeyim

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2018 Saat 03:25
Gordugunuz gibi, "Bozacinin sahidi, siraci"!!!! 

Kullandiklari CRP; Enfeksiyonlarda kullanilan tip (Kalitatif) tip DEGIL... 
Kardiak risk( Enfarktus takibinde) kullanilan (Kantitatif) tip... 
Bunu dahi bilemiyecek kadar CAHIL bir laboratuvar... 

Sedimentasyon icin; en az 8 saat aclik gerekir.. Gunun ortasinda yapilan Sedimentasyon sonuclari bu 
seviyelerde yukseklik yapar..
Ayrica da; cok biliyorsa, kullandigi Sedimentasyon metodunu da yazsin da gorelim... Wintrobe mu, 
Westergren metodumu??
Referans araliklari farklidir da!!! 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2018 Saat 09:49
Hocam dün gözlerim yanıyordu sabah kalktım gözlerimi açamıyorum aynısı bende de oldu çapaklı ve kanlı gözlerim mikrop mu kaptım yoksa bende de olması bunun virüs olduğunu doğrulamıyor mu zaten çünkü bazı virüslerin gözlere vurduğumu biliyorum...

Benim içinde tobrased yeterli olur mu başka bir damla daha kullanalım mı?

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2018 Saat 17:17
Mutlaka bir Goz doktorunun gormesi gerekir.. 
Viral Konjonktivitler, en fazla; Adenoviruslerle olur ve ciddi tedavileri gerekir. 
gerekirse, Kortizonlu ve Anti viral damlalar kullanilir.. AMA, bunun icinde mutlaka bir Goz doktorunun gormesi sarttir. 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2018 Saat 19:22
Hocam adonevirüsü olmadık biz 10 gün süren kusma ve ishal yapıyor geçen yıl kapmıştık bililiyorum bu virüs bir grip vşrüsü diye tahmin ediyorum oğlumunki de aynıydı üç günde tobrasedle geçti bugün daha iyi çok şükür ateşide hiç çıkmadı ama yinede kontrol amaçlı oğlumla beraber pazartesi göz doktoruna giderim...

Çok teşekkür ederim hocam yine bir deneyim kazandırdınız bize sayenizde yanlış bir tedaviden kurtulduk size minnettarım sevgilerle🙏💐

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat