Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çocuk endokrin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60791
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 20:46

Konu: Çocuk endokrin
Mesajı Yazan: yaksu
Konu: Çocuk endokrin
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2018 Saat 16:57
Merhaba Kadir bey oğlum 8 aylik boy 70 kilo kilo 8.200  1 aydır ayni boyda 100 gr kilo aldı anne sutü ağırlikli besleniyor
1-testislerinde 3 ay once oluşan bir tüylenme var doktor mutlaka çocuk endokrine goturup hormin testi yaptirmami istedi
2-mutlaka 3 öğun ek gida vermemi söyledi(kahvalti, sebze çorbasi meyve suyu ve yoğurt). Sadece anne sütü beslenme gelişim geriliğine ve kilo alimindan dolayi kansizliğa yol açar dedi. 8 damlada sidefer vermemi söyledi.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2018 Saat 19:27
1- Testislerde "tuylenme" TEK basina hicbir anlam ifade etmez... Bosuna Endokrin'e filan gitmeyin.. 
2- Ek gida sart degil.. PUST sirf kendine is ciksin diye sizi zorluyor. Ondan sonra HER AY, sizi ayagina
 cagirip, "Sebze corbalari" tarifleri vercek!!!   " -Obur ay mutlaka gelin, sebze corbasina maydanoz ilave edecegiz…" 
Sakin o "...anemi olur.." salak;igina da inanmayin.. 
;82'den beri 6 hastam tam 2 sene  sadece, anne sutu ile bebeklerini beslediler, hicbir sey de olmadi.. 
O PUSTUN, niyeti baska!!!  Anne sutu ne kadar giderse o sure verin.. Karisik olarak 7 yasina kadar veren
 hastalarimin sayisini bilmiyorum...
'50'li yillara kadarda zaten anne sutu 7 yasina kadar verilirdi, zira sut YOKTU!!! '50;li yillardan sonra da
 sut kitti.. Her istediginizde sut bulamazdiniz. Ta ki, Pinar sut fabrikasi kurulana kadar…. 
SAKIN Demir ilacini da kullanmayin... 

Mesajı Yazan: yaksu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2018 Saat 09:22
1-Peki Kadir bey testislerdeki tüylenme neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl geçer. Yaklaşık 4 aydır öylece duruyor sadece tüylenme var onun yanında ne olabilir endiokrin için
2-hocam son 1 aydır boydada kiloda da değişıklik yok hatta zayıflamış da olabilir o zaman sadece sütümün yeterli olmadığıni düşünüyorum

Mesajı Yazan: münzevi
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2018 Saat 09:59
Başka bir üyenin konusuna dahil olmak huyum değil  , affınıza sığınarak ben de bir kaç şey yazmak isterim. Benim oğlumun testislerinde tüylenme mevcut , doğduğu zamanda (37 haftalık 2730 kg 51 cm doğmuştu ve omuz sırt kulak ) tüylenmesi mevcuttu. Şu an dört yaşında(  15,5 kg 103 cm )testislerindeki ince sarı tüyler hâlâ duruyor. Bir sorun olsaydı şu zamana kadar mutlaka belli olurdu , doktora göstermemekle hata mı ettik acaba 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2018 Saat 18:30
1- Soya cekimdir, hicbir anlami yoktur..
2- Buyume takibini, ilk sayfadaki: "Boy-Kilo" cetvelinden, VE "Persentil cetvelinden" yapin... 
Anne sutu az geliyorsa, sakin "kutu sutlerinden" baska bir sey ile baslamayin.
Bu konu cok anlatildi, eski maillerden okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat