Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60890
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 15:20

Konu: Göz
Mesajı Yazan: dilekdenizelif
Konu: Göz
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2018 Saat 22:38
Hocam kızım baloncuk yapan hazır satılan deterjanlı su diyeyim içinde ne var tam bilmiyorum onların. Ondan üfleyip baloncuk yaparken 1 aylık bebeğimin yüzüne gekdi patlayınca gözüne geldi. Şuan gözünün içi ve kapakları kıpkırmızı, sulanıyor, kapaklarında hafif şişlik var. Hocam bişey olur mu? Ne yapayım önerinizi bekliyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2018 Saat 03:45
Elini gozune goturebiliyorsa, mikrop kaptirabilir, Tobrased goz damlasi, Gunde:4x1 5 gun damlatin..
Elini gozune goturemiyorsa, bir sey olmaz. Sadece Serum fiz ile gunde; 3 sefer 5-6 damla damlatarak yikayin. 

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2018 Saat 04:44
Hocam şimdi emmek için uyandı gözünde çapak olmuş. Ozaman sabah göz damlasını alıp kullanayım. Çok teşekkür ederim. Serum fiz yerine izatonik serum olur mu? Peki gözünde bi hasar kalma oranı var mı? Görme kaybı gibi. Vb?

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2018 Saat 18:24
Tobrased kullanin.. Serum fiz; Izotonigin diger adidir.. Ikisi ayni sey. 
Hasar?? Hic rastlamadim.

Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2018 Saat 13:20
Hocam tekrar merhaba, size bahsetmiştim bebeğimin gözüne baloncuk gelmişti. Dediğiniz gibi 5 gün damala kullandım iyileşmişti. Şu birkaç gündür aynı gözünde devamlı sulanmaoluyor hatta  ağlayınca daha fazla. Diğer gözde hiç yaş yok. Ve yine arada çapaklanma ve içte kızarıklık oluyor. Ne yapmamı önerirsiniz.

Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2018 Saat 18:53
O tarafdaki; "goz Yasi kanali" tikali demektir. 
5 gun; Iliadin damla, gunde:2x2'ser damla BURUNA damlatin ve burun kokune, goze en yakin yerine, iki 
parmaginiz ile cimdikler gibi 8-10 kere sikip-birakarak masaj yapin. 3 gun takip edin, gene olur veya gecmezse, tekrar yapin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat