Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Faranjit mi bronşit mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60952
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 05:38


Konu: Faranjit mi bronşit mi
Mesajı Yazan: leyla3868
Konu: Faranjit mi bronşit mi
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2018 Saat 08:19
Hocam 5 yaşında kızım bir haftadır öksürük var. Ateş bütün bütün akintisi yok. Balgamli öksürük. Nefes alırken hışırtı. Halsizlik var. Arşivi okudum bronsit teşhisine uyuyor brikarny ve amoklavin calpol yazdı Dr. Faranjit dedi ama bronsit gibi .tedavi için ilaçları kullanmalı mıyım. 

-------------
HAYAT KIZIMLA DAHA DA GÜZEL



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2018 Saat 18:29
Anlasilan; yuz bin kere de anlatsam, anlamamak icin yeminlisiniz… 
1- ATES + Agizda pis KOKU + Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi yoksa: Viral enfeksiyon (Grip) demektir, antibiyotik gerkemz….
2- Bronsit oldugunda; on planda oksuruk degil, sikintili solunum vardir.. Nefesi rahat ve kisa surede alir,
 sikintili ve daha uzun surede verirsiniz.. 

Su Turk doktorlarina; oksuruk nedeni ile gitmeyin... Her oksurene; hem Astim derler , hem Antibiyotik 
verirler. Turk doktorlari; ASLA Grip teshis etmezler...... Yeminlidirler, zira Grip teshis ettiklerinde, bir 
"koyundan" 3 post cikaramazlar.. 

Teshis ne olursa olsun, senelerden beri hep ayni sahtekarligi yaparlar ve ayni ilaclari verirler.. Artik gecen 
seneden beri, her oksurene, Astim diyemiyorlar ama, ne teshis koyarlarsa koysunlar ayni ilaclari veriyorlar..
Bunlar boyle assagilik sahtekarlardir.. 






Mesajı Yazan: leyla3868
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2018 Saat 22:31
Hocam zaten antibiyotik kullanmadum kullanmayo da düşünmüyorum. Solunum oldukça sikintili. Soğuk buhar rahatlatıyor. Ancak atak şeklinde geldiğinde midesini de kaldırıyor oguruyor. Oksuruklu hastalıkların teşhisi tablonuza göre ya bronsit ya da ses telleri ile ilgili bir sıkıntı var. Ayırt edemedim.

-------------
HAYAT KIZIMLA DAHA DA GÜZEL


Mesajı Yazan: leyla3868
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2018 Saat 02:43
Hocam ne yapacagimisasirdim. Çocuk öldürmekten perişan oldu. Dün başka bir Dr götürdüm . Alerji büyük ihtimal dedi bir kaşık alerji şurubu bir kaşık kirilip icilenbir iğne sanırım preny verdi. Antibiyotik kullanma alerji yapan durumdan uzaklaşınca geçecek muhtemelen dedi. Çocuk ilk defa dün gece rahat uyudu. Ancak sabah kaldığı yerden devam ediyor. Hatta şu an iyice etkisini artırdı öksürük. Boğazı tahriş olmuş faranjit de olabilir demişti Dr. Teşhisi ne bilmiyorum ama çocuk ölsurukren helak oluyor. Boğazı yırtar gibi bir oksuruk. Ne kullanayim nasıl rahatlatayim bı şey deyin hocam. Maillerinizi okuyorum grip değil bu çocuk ama faranjit mi başka ne olabilir. Ne iyi gelir. 

-------------
HAYAT KIZIMLA DAHA DA GÜZEL


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2018 Saat 19:03
Goruyorsunuz:
Turk cocuk doktorlari: Kargadan baska kus, allerji den baska hastalik bilmezler!!! 
Yazdiklarimi okudunuzda; Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix kullandinizmi??? Sicak su buhari uyguladinizmi??


Mesajı Yazan: leyla3868
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2018 Saat 00:22
Ballı limonlu veriyorum serum fizyolojik vazifesi görsün diye denize girdirip cikarttimdaha beter oldu. Burnu zaten açık. Geniz noktasinda bir tahrislik var sanki .Nefesi az derin alsa öksürük tutuyor. Geniz kuruşa öksürük tutuyor. Özellikle uykuda. Ben de de var aynı. Oksururken sanki kalbim duracak gibi oluyor bir tuttu mu atak şeklinde baya hirpaliyor. Daha önce hiç böyle olmamıştık. Ogurtu getiriyor arkadindan. 1 buçuk aydır çekiyorum hocam. Bir care lütfen. 

-------------
HAYAT KIZIMLA DAHA DA GÜZEL


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2018 Saat 05:47
Her ikiniz: Geceleri, 1 defa; 1 olcek Vicks Vapodry icin.. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat