Ne havuzdan, ne denizden, ASLA hastalik bulasmaz.. Hadi diyelim, havuz suyuna mikrop bulasti!!! Bu mikroplar, yapsa yapsa, ISHAL yaparlar... Solunum hastaliklarinin TAMAMI; solunum yolu ile bulasir.. Havuz suyundan degil ama, hasta bir cocugun, hapsirmasi ile bulasabilir… 1- Havuz suyu yutarsa yutar, hicbir sey de olmaz... Cocuk doktorlarinin hezeyanlarina kanmayin.. 2- Havuzdan, hastalik hele; Hepatit-A bulasabilecegini soyleyebilmek icin, baya "hayal gucu" gerekir.. O SALAKLARA SOYLEYIN, cok biliyorlar ise, havuzdan, denizden su numunesi alip, bu hastaliklari bir arastirsinlar.. Oyle, iskembeden atmak ile doktorluk olmaz!! ( 1971'de, Sagmalcilar Kolera salgininda, ben Mikrobiyoloji asistani idim.. Istanbul'daki butun plaj ve havuzlardan su numuneleri aldim, degil Kolera, Tifo bile tesbit edilmedi… ) 3- BU doktor, resmen SALAK!!! Hemde cidden salak!!! Vaginal mantar ha!!!! Boyle bir sey olsa, o havuza giren BUTUN bayanlarda, SALGIN halinde olurdu.. Resmen k.cindan uyduruyor.. 4- Boyle bir sey yok!!! Salak bir doktor, resmen "ufurmus" bu anne de, inanmis… Bebeklerde; "Myokardit" denilen bir hastalik vardir, AMA, bu hastalik da; SOLUNUM yolu ile bulasan bazi VIRUSLAR ile olur.. Havuz suyunda, boyle VIRUSLARIN NE ISI OLUR??? Bakteriler ile olurmu??? Cok eski zamanlarda; Difteri salginlari varken, bogazda (solunum ile bulasmis olan)ureyen Difteri mikrobunun (kendisinin degil) TOKSINI ile myokardit gorulurdu.. Tarihi bir bilgi...
|