Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hamilelik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61131
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 23:28

Konu: Hamilelik
Mesajı Yazan: kzykzy
Konu: Hamilelik
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2018 Saat 14:50
Hocam biliyorum çocuklara her türlü vitamin verilmesine hayır diyorsunuz. Peki durum hamilelerde nasıl. İlk haftalarda folik asit içtim ama artık icemiyorum midem bulanıyor 12.haftadayiz ve iki haftadır içmiyorum.siz zaten öncesinde alınmalı diyorsunuz o da olmadi. İkincisi OMEGA 3 içenler var vitamin alanlar vs.bunlari almalıyım.55.5kiloyum.29 yaşındayım.cok çok iyi beslendiğim söylenemez aşırı bulantim ve ara ara kusmam var her şey den tiksiniyorum kendi evimde. Takviye almalıyım.im

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kzykzy
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2018 Saat 15:04
Hocam ikinci sorum da kadın doğum uzmani bana şu tahlil sonucuma göre Uroday 3g granül içeren (1)şase antibiyotik verdi. Hala kullanmadım. Size sormadan da kullanamayacagim. Not.Kokulu koyu kıvamlı akıntı mevcut
http://m.YollaYap.com/bbtc/1535630357482.jpg">

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2018 Saat 19:05
1-   "... çocuklara her türlü vitamin verilmesine hayır diyorsunuz. "
Bu kadar IDDIALI bir yorumum yok.. D vitamini veriyorum, hemde, bilinen dozlarin ustunde veriyorum.
Folik asit'i cok anlattim.. Anne karninda bebegin taslagi olustuktan sonra, folik asit almanin bir anlami kalmaz..
Normal beslenen, NORMAL bir ailenin, cocugunun, B grubu, C, E ve A vitaminlerini almasina gerek yoktur..
Aile normal bir aile degilse, abuk subuk diyetleri cocuklarina uyguluyorlarsa, durum degisir.. 
Omega-3 'un, abartildigi kadar bir onemi yoktur.. Denize kiyisi olmayan ve balik tuketmeyen insanlar 
daha az mi yasiyorlar??? 

2- IYE yok.. Doktorunuz, tipik bir "Ahmak doktor" oldugundan, sirf ilac yazmis olmak icin, "Uroday" yazmis..
Boyle antibiyotikler,  zayif bakterileri yok ederek, ortami daha direncli bakterilere acik hale getirirler..
Bu ilaca; gereksiz yere,  uzun sure devam ederseniz, bir muddet sonra, antibiyotiklere direncli bakterilerin 
sebep oldugu bir IYE ile karsilasirsiniz. 
Bu doktor anlasilan basit bir "Idrar Tahlilini" bile degerlendirmekten aciz bir doktor.. 
Akinti icin, sadece; sabunlu su ile yikanin.. Bu tip akintilar; mikrobik degil, hormonaldir.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat