Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük ve ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61157
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 06:01

Konu: Öksürük ve ateş
Mesajı Yazan: Rimadila
Konu: Öksürük ve ateş
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2018 Saat 05:05
Tekrar merhaba hoam,
Kızım tam 7 aylık ve 1 haftadır hırıltılı öksürüğü var. Genel durumu iyiydi hep ve sadece fizyolojik serum verdim. Bu akşam ateşi yükseldi (koltuk altından 38 derece şu an) öksürüğü de arttı gibi. Akşam bayağı bir huysuzdu. Nasıl takip etmem gerekir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2018 Saat 05:18
ATES diyebiomek icin, 38 ustu olmasi gerekir.. 
Ates+Koku+Pas nedir, okuyup ogrenin..

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2018 Saat 07:27
Hocam doktorda kulaktan ölçüm yapıldığında hep 1 derece daha yüksek çıkıyor. Bu yüzden ben 39 olarak değerlendirdim ki şu an zaten kol altından 39 oldu. Hep okuyorum yazdıklarınızı hocam ama işte okumak bazen yetmiyor, fikir alma ihtiyacı duyuyoruz. Özellikle de çok küçük olunca bebekler. Hocam şimdi doktora götürsem en az 3 ilaç verip gönderecek biliyorum. Siz de olmasanız ne yapardık bilmiyorum.. O zaman ağızdan kötü koku dilde pas oluşmadığı sürece korkmama gerek yok değil mi hocam? Öksürük ve ateş tek başına viral enfeksiyon olarak değerlendirilmeli, doğru mu?

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2018 Saat 17:56
Bu arada ateşi devam ediyor hocam. Kuzenim aile hekimi şehir dışından gelmiş tatile, kızımı muayene etti. Hırıltının ciğerlerden geldiğini söyledi. Erdostin önerdi. Sizin önermediğinizi okudum bir yazınızda. Almadım.

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2018 Saat 19:27
1- Dogru..
2- Turk  cocuk doktoru, akrabaniz olsa bile guvenmeyin.. Bana torununu getiren bir anneanne, sonradan, 
kizinin Cocuk doktoru oldugunu soyledi!!!
Sakin hirilti icin ilac kullanmayin, sadece sicak su Buhari uygulayin.. 

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2018 Saat 15:13

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2018 Saat 15:43
http://i.hizliresim.com/b6XYrY.jpg

Hocam desefin iğne kullandık ateşi düştü. Mecbur kaldım götürmeye, çok hırıltısı vardı ve çok ağlıyordu. Tabi eşimin baskısı da olunca bize doktor yolu göründü. Ciğerlerini dinlerken zatüreden şüphelendi dr ve akciğer filmi istedi. Filmin kötü olmadığını söyledi ve 5 tane desefin yazdı.Tahlili 4 gün önce gittiğimizde yaptırdık bugün kontrolde çıktısını istedim, crp ve mono yüksek çıkmış. Kızımın E.M. geçiriyor olma ihtimali var mı? Yazılarınızda okuduğum kadarıyla ateş bi hafta sürer bu hastalıkta. Bizde 3 gün sürdü. Bir de wbc de yüksek olur. Bizim hırıltılı öksürüğümüz de var. Ben çözemedim siz yardımcı olur musunuz?

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2018 Saat 20:02
Bu kadar AZ bilgi ile OLAMAM...
Bu yasta bir cocukta; WBC yuksek diyebilmek icin, WBC:17'den fazla olmasi gerekir.
Turkiye'nin SAHTEKAR ve ASSAGILIK doktorlari, kendileri gibi Laboratuvarlarla calisarak, WBC degerlerinin yanina, "Eriskin Referans Degerlerini" yazarak halki kaziklarlar..
Sakin bu pustlarin tuzaklarina dusmeyin.. WBC: 17'den dusuk ise, esasli bir KAZIK  yemissiniz ve olan ,
 o igneleri yiyen 8 aylik bebege olmus demektir..
Hic mi, 10 seneden beri anlattigin bu konuyu okumadiniz??? YAZIK COCUGA.. 
Ayrica da, agizadan ilac alabilen bir cocuga igne verilmez..

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2018 Saat 20:23
Haklısınız. Ama maalesef çocuk biraz hastalansa etraftaki herkes doktor kesiliyor. Beni vicdansız olarak bile görüyorlar. Bi yerde pes ediyor insan. Kızımın 10 gün öksürüğü vardı doktora gitmedim. Çok halsiz düşünce çevre baskısıyla gittim diyebiliriz.

Hocam, wbc yüksek değil zaten ama crp yüksek. Crp 40 ın üzerindeyse dikkate alınmalı diye okuduğumu hatırlıyorum. Ayrıca bana çok kızmışsınız,😄ben hep okuyorum hocam. Ama bazen gerçekten çıkamıyorum işin içinden.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2018 Saat 20:28
Zaten bazı şeyler okumakla olsaydı her şey çok kolay olurdu. Sizin uzmanlığınıza ve yorumlarınıza ( her ne kadar sürekli tekrar etseniz de) ihtiyacımız var. Her doktor sizin gibi olsa, çoğu doktor işin ticaretini yapmıyor olsa her şey çok güzel olurdu. İyi ki sizin gibi değerli insanlar da var bu dünyada.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2018 Saat 08:27
CRP yi o kadar cok anlattim ki!!!  Turkiye'de kullanilan CRP, Enfeksiyonlarda kullanilan tip CRP degildir..
Kardiak Risk durumlarinda kullanilan tip dir ve asiri hassastir. Sakin dikkate almayin. 

Mesajı Yazan: ysfgvnc
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2018 Saat 21:08
Hocam merhaba oğlumuz 10 aylık 8 buçuk kilo.Dün gece kuru öksürükle uyandık.Sabahtan beri iştahsız.Emzirmeye devam ediyoruz ama genel huzursuzluğunun yanında ateşi de 38 e çıktı.Calpol şurup verdik yarım ölçek.Hırıltısı da var.Ne yapmamızı önerirsiniz hocam şimdiden teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2018 Saat 05:02
Eski mailleri okuyun. 

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2018 Saat 22:07
Hocam bizim hırıltı geçmedi, hala devam ediyor. Normal midir sizce? Doktora götürmeye korkuyorum. İğne vermişti doktor (5 tane desefin) ve siz bana kızmıştınız😔

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2018 Saat 04:12
Siz sonuca bakin, igneleri kullanmadiniz da, bir kotu durum mu oldu?? Atesi dahada mi yukseldi, cocuk
 komaya mi girdi??? 
Hirilti, viruslar tamamen Akcigerlerden temizlendikten sonra, balgam ifrazatinin azalmasi ile bitecek.. 
Tek basina, hiriltinin hic bir onemi yoktur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat