Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Domuz Gribi mi ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61487
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 13:42

Konu: Domuz Gribi mi ?
Mesajı Yazan: müptela
Konu: Domuz Gribi mi ?
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2018 Saat 12:13

Dr Bey kızım 14 aylık 2 gün önce hapşurma burun akıntısıyla nezle belirtileri vardı ertesi güne akıntı koyulaştı fakat 4 kere çok sulu olmayan ishal gibi büyük tuvaletini yaptı ateşi 39 lara kadar çıktı ateş düşürücü vermedim emiyo hiçbirşey yemek istemiyo ve gece sürekli ateşi 39.5 larda seyretti sabaha anca düştü ateşi yine halsiz ve hiçbirşey yemiyo sadece emiyo bugün ishal olarak tekrar kaka yaptı bu sefer baya bezden taşarcasınaydı bu ne tür bir grip veya hastalık , lütfen yardım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2018 Saat 19:40
Grip+kusma/ishal= Domuz Gribi… Cocuklarda eriskinlerden cok daha hafif seyr eder.. 

Mesaj Tarihi: 02 Kas 2018 Saat 19:54

Dr Bey kusma hiç olmadı ve ateşi yine 39 lara çıktı bu şekil ilaç vermeden mi devam edeyim 😔

Mesaj Tarihi: 02 Kas 2018 Saat 20:00
Sakin hicbir cins ilac kullanmayin.. 

Yazdigim cevaplar sadece suali soran icin degil, butun okuyanlar icin oldugundan; " kusma/ishal"  seklinde 
belirttim..  Ortadaki kesir isareti; "ve/veya" anlamindadir. 

Mesaj Tarihi: 02 Kas 2018 Saat 21:11
Hocam teşekkürler yanıtladığınız için peki inatçı düşmeyen yüksek ateş için ilaç versem ne tavsiye edersiniz

Mesaj Tarihi: 02 Kas 2018 Saat 22:39
Hocam özür dileyerek tekrar soru soruyorum domuz gribine özel influvir diye bir ilaç veriyormuş dr lar yoksa bu hastalık 7 günde geçmez diyorlarmış doğru mudur ?

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2018 Saat 03:51
Bu tip "Anti-viral" ilaclarin, arzalarin goruldugu ilk 48 saat icinde verilmeleri gerekiyor. Sagladigi fayda da
 hastalik suresini SADECE 1 gun kisaltiyor.
Verdiginiz paraya degmez.. 
Ise yarayan bir ilac olsa, hic  cocuk doktorlari tavsiye ederlermi??? Nerede gorulmus?? 

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2018 Saat 07:23
Dr bey cevaplarınızla bizi aydınlattığınız için Allah sizden razı olsun    Bir yorumunuzda rast geldim çocuğu terletebilirseniz yüksek ateşle hastalığı atar demişsiniz , benim kızmında 2 gündür gece yükselen sabaha biten bir ateşi var fakat hiç ter atmadan sabaha ateşi düşmüş oluyo ilaç kullanmadık. Terletmenin bir formülü var mıdır yoksa bu kendiliğinden mi olacak

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2018 Saat 19:24
Terleme, bazen hissedilmeyebilir. Bilhassa basit Griplerde, asiri yuksek ates olmadiginda, terleme de 
olmaz.. 
Terlemek: Atesin vazifesi bittiginde, vucudun atesi dusurmek icin uyguladigi bir mekanizmadir. 
Vucudun calisma mekanizmalarina karismayin. 
Terlemesi; her zaman  SART degildir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat