Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hamilelik belirtileri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik Öncesi Dönem
Forum Tanımlaması: (Hamilelik Öncesi Dönem Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6153
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 22:58

Konu: Hamilelik belirtileri
Mesajı Yazan: duysal08
Konu: Hamilelik belirtileri
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 11:59
Merhaba arkadaşlar,
Hamilelik belirtileri ne kadar önce başlar Cool
Şu bildik belirtiler dışında farklı deneyimler yaşayan anneler deneyimlerini bizlerle paylaşırlarsa sevinirim...
Hepinize kucak dolusu sevgiler...Clown

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 17:50
canım valla ben,im ki tabi en önce miide bulantı ve kusmayla başladıDeadDeadDeadzaten dr. gittiğimde 3 haftalık hanile olduğumu öğrendim normalde idrar testi yapılıp 1. ayda belli olur ama benim bulantım çok erken başladığı için kan testind çıktı  ve dokuz ay boyunca kustumDeadDeadDeadDead

neyse farklı deneyim demişsin benimkini,n farklılığı çok aşırı şekilde eklem yerler,m ağrımaya başladı öle çok ağırıyoduki dayanamıyodum ..diz kapaklarım ayak ve el bileklerim vede kol dirseklerim ben başka kimseden duymamıştım bunu hiç ve dah ilk ayımda başladı bu dr. çok fazla kalsiyum eksikliği var dmiş ayrıca kalsiyum hap vermişti..

umarım sende en yakın zamanda anne olursun ve burda bizlerle paylaşırsın bu tatlı ağrılarıBig%20smile

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 19:17
benim ilk iştahım çok açımıştı herşeyi canım çekiyordu ve göğüslerimde aşırı bir hassaslık olmuştu ve hafif acıyordu sonra malum bulantılar ve günüm geçti tahlil yapınca hamile olduğumu öğrendim iki hamileliğimde de ilk 4 ay kabus yaşadım resmen su bile içemedim kusmaktan DisapproveDisapprove
hamile olduğundan mı şüphe ediyorsun ?

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 21:03
Biz artık istiyoruz o yüzden olabilir diye düşünüyorum, benimde göğüslerimde çok fazla acı ve hassasiyet başladı ( ama bunu günüm gelmeden öncede yaşıyoduım şimdi biraz erken başladı) (iştahım zaten bi kaç zamandır baya açık Embarrassed ) daha çok yeni ama, belki; ne biliyim şimdiden bi şey söylemekte istemiyorum aslında.

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 21:32
ayy canım hadi hayırlısı Approveistiyorsanız eğer inş. en kısa zamanda hamile kalırsınTonguehatta belki hamilesindirdeBig%20smilegörünmedin dimi doktora?

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 21:43
Benim hüsnü kuruntum olma olasılığıda çok yüksek ama Embarrassed
Daha gecikme falan olmadığı için gitmedim doktora. Kesin belli olsun sizlerden İstanbul Avr. yakası için doktor ve hastane önerilerinizide rica edeceğim Clown

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 21:58
tamam canım inşallah hamilesindir değilsende hiç canını sıkma inş.en yakın zamanda olursunClown

istanbullu arkadaşlar bakarsa buraya sana yardımcı olucaaklardırClown

bak ben takip etçem burdn seni heeLOLLOLgelişmeleri bildir habersiz bırakma olurmuClown

-------------

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 22:02

hakkında hayırlısı olsun duysalcığım .istiyorsan inşallah hamilesindir ..ne güzel foruma bir hamiş daha gelirve bebişi kucaklarızz ..LOLhamile olduğun kesin olduğunda tavisye ederim sana doktorumu Clown 

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 22:32
Clown sağolun arkadsaşlar, inşallah hayırlısı diyoruım bende Wink
zehreacım ama ben senin doktorunu merak ettim,şimdi söylesen olmaz mıApprove
benim çalıştığım kurumla çoğu özel hastanenin anlaşması var ama çok pahalı olanlara yanaşmak istemiyorum, malum doğumun hepsini karşılamıyolar...Clown

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 22:40
canım olur tabi söylerim sen merakta kalma yeter iki merak fazla gelir dimi bünyene LOL
ben çocuk düşünmeye  başladığın anden itibaren memorial hastanesinde dr Figen Güney TAŞER hanfendiye gittim . çok memnundum .canım gönülden tavsiye edebilirim .
hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz Clown

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 22:46
Çook teşekkür ederim, haklısın valla bu merak yok mu...
inşallah netleşir netleşmez paylaşıcam sizinle,
sevgiler...Clown

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2008 Saat 09:26
Orjinalini yazan: duysal08 duysal08 Yazdı:

Biz artık istiyoruz o yüzden olabilir diye düşünüyorum, benimde göğüslerimde çok fazla acı ve hassasiyet başladı ( ama bunu günüm gelmeden öncede yaşıyoduım şimdi biraz erken başladı) (iştahım zaten bi kaç zamandır baya açık Embarrassed ) daha çok yeni ama, belki; ne biliyim şimdiden bi şey söylemekte istemiyorum aslında.

hayırlısı olsun inşallah canım, benimde  hassasiyet günümden önce başlamıştı zaten umarım iyi haberler alırız sendenTonguebu arada hamile kalmayı planlıyorsanız folik asit kullanmaya başla canım, hamile kalmadan 3 ay önce ve sonra kullanman gerekiyor berlki biliyorsundur ama hatırlatmak istedimSmile

Mesajı Yazan: tugbayusuf
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2008 Saat 10:09
benimde ilk günlerde çok işthım açıldı bide çok fazla uyumak istiyordum sürekli uykum geliyodu uyuyakalıyodum.hayırlısı olsun canım inş gönlünüze göre olurClownClown

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2008 Saat 11:02
canım ben hamile olduğumu adetim gecikmeden  önce göğüslerimin büyümesinden anladım.aradan zaman geçincede test yaptığımda hamile olduğumu anladım.mide bulantısı ve baş dönmesi gibi şeyler yaşamadım

-------------
[

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2008 Saat 19:53
Ben adet öncesi dönemdede mide bulantıları göğüs şişlikleri ve hassasiyeti yaşıyorum ama bu ay bekliyorum ya o yüzden ona bağlamak istiyorum Embarrassed
Folik asit değil ama içinde folik asitte barındıran elevit adlı bi vitamin kullanıyorum, doktorum onu önermişti. Bakalım haberim olur olmaz size de bilgi vereceğim Clown

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 14:39
canım inşallah iyi haberlerini alırız.benim göğüs şişliklerim adet dönemindeki gibi değildi.kahverengi kısım bayağı büyümüştü.ben planlı bir hamilelik geçirdiğim için 3 ay önceden folik asit kullanmaya başlamıştım.

-------------
[

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 20:04
ne güzel farkında olmadan hiç sıkıntısını yaşamadan hamile olduğunu öğrenmek Smile  erkek bebek anneleri çok mide bulantısı sorunuyla karşılaşmazlarmış, kız bebek annelerinin mide bulantısı şikayeti daha fazla olurmuş.
Allah hepiniizn bebişlerine uzun ömürler sağlıkla nasip etsin...

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2008 Saat 18:01
Canım mutlu haberini bekliyoruz. 
Çok şansız bir hamilelik başlangıcım oldu. Gittiğim ilk doktora günümün geçtiğini söyledim. Bana ultrasyonda baktı hamile değilsin dedi. Sonra Vajina ultrasyonla baktı yine hamile olmadığımı söyledi. Ve pazartesi günü gel ilaç verip seni hastalandıralım dedi. Yumurtalğın çatlamış ama kanama olmamış dedi. Ve bana tüp bebeğe kadar tüm tedaviyi yapacağını söyledi. Yani bana kısırmışım gibi muamele yaptı. 
O hafta sonu idrar testi ve kan tahlili yaptırttım ve pozitif çıktı.
Canım doktor çok ama çok önemli araştır ve çok seçici ol. Şu anda gittiğim doktorumdan o kadar memnunum ki gönlüm çok rahat.
Belirtilere gelince: Valla benim klasik belirtilerden oldu. Mide bulantılarım çok oldu. Yemek yiyemedim. Limonu görmeye tahammülüm yok iken bir limon yer oldum anlatamam. Deli gibi tatlı hastasıyken şu anda 27 haftalık hamileyim ve hala tatlı yiyemiyorum. Mide bulantımda halen devam ediyor. Ama bunlar çok güzel şeyler. İçinde bir şeyin kıpır kıpır olduğunu hissetmek muhteşem bir duygu. Benim gibide içinde akrobesi yapan bir bebeğin olursaLOL
Allah hayırlısıyla sanada bu güzel duyguları nasip etsin inşallah. Clown

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: duru
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2008 Saat 21:26

ne güzel farkında olmadan hiç sıkıntısını yaşamadan hamile olduğunu öğrenmek Smile  erkek bebek anneleri çok mide bulantısı sorunuyla karşılaşmazlarmış, kız bebek annelerinin mide bulantısı şikayeti daha fazla olurmuş.

benim iki oğlum var 2.yoldaTongueikisinde de bulantı çektim yani bebeğin erkek kız olması durumunda bulantı olmayacağı doğru değil,ilkinde 5 ay 2.de 4 ay sürdü bulantılar çok ta kilo kaybettim bu dönemde

-------------

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2008 Saat 09:19

Canım sanırım bu bünyeden bünyeye değişiyor. Benim bebeğimin cinsiyeti erkek, valla benim inanılmaz mide bulantılarım oldu ve halende devam ediyor sanırım 9 ay sürecek. Hatta derlerya "Ye ekşiyi doğur Ayşeyi, ye tatlıyı doğur Hakkı'yı" diye bende buda tutmadı. Ekşi yer oldum. Wink

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 23:13
bence de bünyeden bünyeye değişiyor. benim de hiç sıkıntım olmamıştı.. halamda da olmamış.. kız halaya bnzermiş ya.. belki de gerçekten klıtsaldır bu tür şeyler

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: emiralp
Mesaj Tarihi: 13 May 2008 Saat 11:29
bende ilk günlerde hissetmiştim.ve ben kendime çok kokuyordum.kendimden rahatsız olmaya başlamıştım..sonra tabi günüm geçince anlaşıldı..
bide bişey sorcam kızlar.gün geçtiği zaman illaki hamilemi oluyor..bu arada günüm 2 gün geçti.sıkıntıdayım..bakalım bişey varmı.olmaması lazım ama emin olamadım..inşallah yoktur.olursada kısmet böyleymiş artık...Embarrassed

-------------

Mesajı Yazan: sevalce
Mesaj Tarihi: 13 May 2008 Saat 22:31
Zeynepçim,Habibecim hadi hayırlısı bakalım güzel haberlerinizi bekliyoruz merakta bırakmayın bizi ha,hep beraber şafak sayarız artık 9 ay boyunca.bu arada ben hamileliğimi 1 ay sonra öğrendim ramazan ayıydı ve ben hamile olduğumu bilmeden 30 gün boyunca orucumu da tutmuştum sonra bayram alışverişi için gittiğimiz mağazada başım dönmüştü,ilk belirtisi de oydu zaten ben şüphelenmiştim daha sonra günüm de gecikince test yaptık ve pozitif çıktı o günü hiç unutamıyorum hemen telefona sarılıp ailelerimizi armıştık,eşimin gözleri doldu ben şaşkınlıktan nasıl davrancağımı şaşırmıştım ,içimde bi canlı varya,daha sonra da mide bulantılarım başladı ayyyy hiç sormayın buzdolabını bile açamıyordum.Derken rahat bi hamilelik geçirdim ben sadece 4 ay mide bulantım olmuştu.

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: şeniz
Mesaj Tarihi: 15 May 2008 Saat 12:23
MERHABA BEN 11 AY ÖNCE DOĞUM YAPTIM.HER GEBELİK FARKLI BELİRTİLER GÖSTERİYOR.MESELA BENİM DE GÖĞSÜMDE HASSASİYET VARDI VE ÇIK SIK TUVALETE GİDİYORDUM.SONRA AŞIRI UYKU YAPIYORDU.GÜNÜM GEÇTİ 1 HAFTA SONRA TEST YAPTIM POZİTİF ÇIKTI.O ANKİ MUTLULUĞUMU ANLATAMAM.TABİKİ SONRA BAŞAĞRISI,ENERJİ KAYBI,TANSİYON DÜŞMESİ OLDU.VE BEN 5.AYA KADAR KUSTUM.İŞTE BENİM HİKAYEM BÖYLE.HAYIRLISI OLSUN CANIM

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2010 Saat 13:58
benımde bu ara aşırı uykum var

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat