Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61568
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 18:17

Konu: Grip
Mesajı Yazan: denijj
Konu: Grip
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2018 Saat 21:30
Hocam merhaba 16 aylık kızım 15 gündür üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyor ve hala geçmedi doktorada götürmek istemiyorum çünkü verecekleri ilaç antibiyotik her halta hep antibiyotik sizin yazılarınızı okuyarak bir çok şey uyguladım ama hala burun tıkanıklığı akıntısı ve bazen öksürüğü kuru bazende balgamlı olur inatçı virüs kızımın bedeninden bir türlü çıkmıyor bu kadar uzun sürmesi normal mi sadece bu üç şey var iştahsızlık ateş halsizlik huzursuzluk yok aksine keyfi baya iyi ve ben hala doktora götürmemkten yanayım ama bir yandanda uzun sürmesi beni korkutuyor ne yapmam gerek kızıma kendim ilaç hazırladım sürekli ondan veriyorum karışımım bal taze zencefil çubuk tarçın limon vir kavanoza koyup dolaba koydum bir yemek kaşığı ya suya yada ıhlamurla karıştırıp içiriyorum elimden başkada bişey gelmiyor illiadin damla kullandım üç gün serum fizyolojik uyguluyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum tek derdim 15 gün sürmesi normal mı yoksa o yalancı ezbercilere gitmem gerek (kesin bunu yazdığım için kızmışsınızdır hem inanmayım hem gitmem mi gerek diye sorduğum içim)ama başka ne yapabilirim bilmiyorum iyi akşamlar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2018 Saat 03:52
Gripler, zaten EN AZ: 2-3 hafta surerler…. Sabirli olun.. Once; su gibi olan burun akintisi, sirasi ile Beyaz
 ve Sari (Bally gibi) olur.

Sadece; Limonlu bal verin, gerisini karistirmayin, cocuklarda yan etkileri olabiliyor (miktara bagli)!!!!

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2018 Saat 19:43
Hocam kızım tam iyi oldu derken bugünde kuru bir öksürük ve saf su renginde burun akıntısı var bu kuru öksürük için bal ve limonlu su dışında başka ne yapabilirim

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2018 Saat 02:57
Ilaveten; ColdMix ve ara ara sicak su Buhari uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2018 Saat 05:17
Hocam çok yorgun ve kafası artık ağrıyan biriyim artık nedeni kızımdaki geçmeyen inatçı grip en son yazdığım kuru öksürükten sonra şimdidi bir haftadır balgamlı olarak var tabi yanında burun akıntısı ve tıkanıklığıda devm ediyor sürekli hastalığı tekrarlıyor canımı sıktıkça bu durum açıp yazılarınızı okuyorum rahatlıyorum biraz böyle uzun sürmesi çok can sıkıcı üzücü tam bir ay oldu geçmiyor geçmiyor ne yapsamda eşimin baskısı sonucu üçkağıtçı doktorlra götürmek zorunda kaldım vazgeçilmezleri olan antibiyotik baş reçetede tabi akabinde balgam sökücü fitil içinden mecburen balgam sökücü olanı aldım bir hafta yarım ölçek verdim ama onuda baskı üzerine allahtan kızım döktüde vermedim faydasınıda görmedim ama ne olacak böyle hocam nasıl geçirtecem bu gribi bilemiyorum sizin yaptıklarınızı yapıyorum olmuyor daha ne kadar sabırlı olmalıyım ha kzım şükür keyifsiz değil sadece inatçı öksürük burun akıntısı var başka bir hastalığın habercisi olabilir mi böyle uzun olması kötüye yormaya sebeb oluyor biraz uzun oldu bir nevi dertleştim bu saatte şuan saat 5.16 sabahın körü ve uyuyamıyorum :( baba mışıl mışıl uyuyor anne uyuyamıyor düşünmekten:)

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2018 Saat 05:28
Bazi viruslar bu sekilde enfeksiyon yaparlar.. Bunlar genellikle ZAYIF viruslar oldugundan, vucut KASTEN
 bunlari yok etmez… ZIRA; vucutta boyle zayif bir virus varken, ikinci bir virus(cok  zarar verici olsa bile) 
GIREMEZ... 
Koyluk yerlerde, bu yas cocuklari sumuklu-sumuklu ortaliklarda dolasirlar.. Hicbir sey de olmaz..
Siz de misil-misl uyuyun!!  Kus mu konduracaksiniz sanki??? Bu kadar ugrastiniz da ne oldu?? Aldiniz 
sonunda antibiyotik recetesini.. Allahtan kullanmamissiniz. 
Bir daha giderseniz, KESIN, Allerji deyip,  "Sahtekarligin 1. safhasi"  ilaclari dayarlar.

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2018 Saat 03:55
Hocam biliyorum saçma ama yapacam bu saçmalığı şansımı deneyecem Evlilik nedeniyle Bursada yaşıyorum havası en pis yer galiba sürekli puslu can sıkıcı bir havası var ve ben buraya geldiğimden beri ısınamadım diyebilirim yaz aylarıda dahil alışmışım sıcak memlekete ondan mı bilemedim(Antalyadan geldim bu arada) evimde güneş görmeyen bir yerde yazın sadece arkadan iki odam güneş alıyor o da kısa süreli boşuna demiyorlar eskiler güneş girmeyen eve doktor girer diye acaba bu pis havada dolaşan mikroplardan mı kızım iğleşmiyor bilmiyorum doktora götürsek hayır olmaz diyip vazgeçiyorum direniyorum ama bir yandan da araştırıyorum acaba iyi bir doktor varmı her halta ilaç yazmayan dinleyen teselli eden diye ama bulamadım sorduklarımda genelde bursa sağlık ve eğitim açısından çok geride olduğunu söylüyorlar burda da yaşamak zorunda olduğum için yapacak bişey yok gibi asıl soruma gelirsem belki bildiğiniz tanıdığınız bir çocuk doktoru var mı inşallah vardır en azından gönül rahatlığıyla gidebilirim

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2018 Saat 05:07
Ev ile, oda ile alakasi yok.. 
Doktorlarla muhatap bile olmayin, Yoksa caniniza okurlar.. Siz hic bu pustlarin Grip teshis ettiklerini gordunuz
 veya duydunuzmu??
Onlara gore butun oksurenler; Astim, her burnu veya geniz akintisi olanlar; Allerji.. Pustlar, baska hastalik
 ismi bilmiyorlar ki!! 

Tek kurtulusunuz, yazilarimi okumaniz… 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2019 Saat 16:17
hocam merhaba 2 ay önceki gibi tekrar grip enfeksiyonu geçiriyoruz şuan 18 aylık kilosu 8,800 doğum kilosu 2,450 idi yaşıtlarına göre zayıf ama sorun değil benim içinde çok sık bu grip olayını geçiriyoruz zaten iki aydır geçmeyen öksürük bu griple birlikte tekrar artı hatta şiddetlendi 5 gündür grip burun tıkanıklığı dün gece biraz iyiydi ama bu seferde balgamlı öksürük şiddetli sizin dediğiniz gibi balgamlı öksürüğü kesmek için bir şey yapmıyorum sadece bal limon günde 1 bardak içiriyorum ama bu öksürük onu çok huysuz yapıyor göğsü kapalı olduğu çok belli başka yapmam gereken bir şeyler var mı özellikle gece uykudan ağlayarak uyanıyor bir önceki gecede ateşi çıktı ama düşürmek için bişey yapmadım görevini bitirince kendiliğinden düştü şuan sıkıntılı  olan bu şiddetli öksürük ve 2 aydır da geçmiyor serum fizyolojik burun temizliğini yaptırmıyor ağlamaktan çekemiyorum bile sadece sıcak buharla açabiliyorum cold mix iliadin damla kullanıyorum şuan başkada yaptığım bir şey yok aslında sizin sayenizde bir çok bilgiye sahip olduk en azından artık doktorların her dediğini yapmıyorum ve yeri geldiğinde çemkirebiliyorum önceden saf gibi tamam efendim olur efendimliydi şimdi itiraz edebiliyorum teşhislerine kısacası sesimiz çıkamya başladı :)

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2019 Saat 19:47
3-5 gun atesli devre. 2-3 hafta Grip durumu surecek.. 
Anlattigim sekilde yardimci olun. Ilaveten sicak su buhari da iyi gelir. 
Okumaya devam.. 
Okudukca, Turk dodktorlarini daha iyi anlayacaksiniz. 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2019 Saat 22:06
kesinlikle size katılıyorum sizinle öğrendik herşeyi inanırmısınız sürekli bu sayfada buluyorum kendimi sadece yazılarınızla kalmıyorum üyelerin sorularını da takip ediyorum hocam peki kızım grip halindeyken kar görmesi için dağa götürebilirmiyim hastalığını ilerletmez demi

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2019 Saat 03:27
Uzun sure soguk havaya maruz kalirsa, hastaligi agirlasabilir. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 12:25
hocam merhaba kızımdaki burun tıkanıklığı yok akıntı var akıntıda  koyulaştı hatta yeşil oldu bu iyi bişey de öksürük mahvediyor özellikle uykudan uyanırken yada uykudan uyandığından art arda kuru öksürüyor ciğerleri çıkacak kadar sonra balgama dönüşünce o şiddetli öksürük gidiyor ara ara öksürmeye başlıyor sorum şu güya doktorlar art arda 10 kere öksürdüklerinde tehlikeliymiş o zaman ciğerine inermiş ben gitmeden doktora filan gidenlere öyle demişler doğruluğu nedir? diyelim ki öyle ciğerlere inse dışardan anlaşılmaz mı yani bunun için doktor olmaya gerek var, mı?

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 19:35
  "... güya doktorlar art arda 10 kere öksürdüklerinde tehlikeliymiş o zaman ciğerine inermiş .."
Bayiliyorum, bu sahtekarlarin uydurmalarina!! AMA, emin olun, bu yalanlari iyi niyetle soyluyorlar zira Tip
 Fakultelerinde bu sekilde ders veren, sahtekar Prof. lar var..  
Daha Gecenlerde; Rhino viruslara; "Gergedan virusu" diyeni de gorduk!!! Aptal, bu virusun "Domuz Gribi" 
gibi,  Gergedanlardan bulastigini zannediyor!!
Dusunun!! Bu kapasitede ahmaklar, Tip fakultelerinde ders veriyorlar.. 

Tabii ki, goguse (Akcigerlere) inerse anlarsiniz.. Dakikadaki solunum sayisi;60'in ustune cikar, cocuk 
kafasini yastiktan kaldiramaz, atesi ilaclarla bile dusmez.  
Zaten, siz bu sahtekarlarin verdikleri ilaclari (Aferin, Peditus, Asist, ve her cesit oksuruk surubu) kullanmaz iseniz, 
goguse inme ihtimali son derecede azdir. 
Dikkat ederseniz, artik pek Asist yazan kalmadi!!  
Dikkat edin, hala  Aferin, Peditus ve calpol'u ayni recete yazan ahmaklar var. Bu ilacin ucude, Parasetamol
ihtiva eder , 2-4 gunde olusacak olan "Parasetamol zehirlenmesi" sonucu cocugu kaybedebilirsiniz. 
Zaten bugunlerde,  nerede ise her cocukta; ALT ve AST lerin garip bir sekilde yuksek cikmasi bu yuzdendir. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 21:31
Evt malesef şimdi bu aralara gergedan gribi var öyle diyorlarmış asıl siz belki bilmiyorsunuzdur yeni bir hastalık çıkmış forumdan kontrol ettiğim kadarıyla göremedim öyle bir soru ama şimdide mide gribi varmış arkadaşım kızı sabah kusma ishal halsizlik sonucu hastaneye götürmüşler mide gribi geçiriyor demişler ama ilaç vermemişler zaten bu arkadaş çocuğa bişey olmasın hemen hastaneye koşan bir tip ateşi çıkacağını tahmin ederek ateş düşürücü veren biri önlemini önceden alıyor ben hayatımda bir kere hata yapıp gereksiz yere kızıma antibiyotik verdim sizin sayenizde çok bilgilendiğimi düşünüyorum iyiki varsınız :)

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 23:42
Hocam yarın birde 18 aylık aşısı var yapılmasında bir sakıncı varmı ebeye sordum ateş yoksa antibiyotik kullanmıyorsa bir sakıncası yok dediler

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 03:19
  "... şimdide mide gribi varmış …"
Turkiye'de aptal doktor cok!!!   Bizim zamanimizda bile boyle Prof. lar vardi.. 
- Ruby'nin  kirmizi renk olmadigini iddia eden cocuk profesoru.
- Laser tedavisini bilmeyen ve ben imtahanda bahsettigim icin; "-Oyle isikla-misikla tedavi olmaz" diye beni
kapi disari eden Prof.. 
Hangi birini sayayim ki!! 
NOT: Atesli iken de, Antibiyotik kullanilir iken de, Asi yapilabilir… 
Bizdeki Saglik calisanlari ASLA bir kitaptan okuyarak Asi hakkinda bilgi sahibi olmus degillerdir.. Hep, kulaktan
dolma yalanlarla isi goturmeye calisirlar.. 
30 sene oldu, hala Hepatit B asilarinin Genetik asi oldugunu ve ozelliklerini  bilmezler.. 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 14:56
hocam aşımızı olduk iki tane koldan bir ağızdan birde tekrar Devit-3 verdiler kullanmamız için sizde öneriyorsunuz 1 yaşına kadar sürekli kullanmıştım şimdi 18 aylık tekrar devam edin dediler ben şunu sormak istiyorum bunun ampul olanını mı yoksa bu damla mı iyi baya baktım yazılarınıza ama tam emin olmadım yada anlayamadım belki benim gerizekalılığım :)eğer ampul olursa onu 18 aylık çocuğa nasıl kullanmam gerek birde şöyle bişey var demir eksikliğini olup olmadığını bilmeden veriyorlR NEYE GÖRE VERDİKLERİNİ ANLAMIŞ değilim acaba zayıflığına bakarak mı vermiş oluyorlaR 18 AYLIK 9 KİLO:)

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 19:58
1 yasindan sonra, damla seklindeki Dvitaminleri ile ugrasilmaz.. Senede (en az) 1 defa Dvit3 Ampul icirin,
 en basit yontemdir. Ampulu kirin, 1-2 lokma ekmegin ustune damlatip, yedirin. 

Turkiye'de Demir ilaci sacmaligi Maalesef; Tibbi CEHALETIN en Tipik ornegidir..
Bunu uygulayin Saglik bakanligi doktorlari o kadar cahil kimselerdirki, Anemi deyince onlarin aklina sadece
Demir eksikligi anemisi gelir.. Thallassemia, Orak hucreli Anemi, Aplastik anemi, diye hastalilardan haberleri
 bile yoktur..
Sunu da BILIN; Yaygin bir sekilde Demir ilaci kullanilan toplumlarda, butun hastaliklar, en agir sekilde seyr ederler..
ZIRA, Demir elementi, mikroplar icin "Buyume hormonu" gibi etki eder.. 
YA kasten yapiyorlar, ya da cahilliklerinden!! 
Tabii birde bu OKUZLER, cocuklardaki "Kan degerlerinin" eriskinlerle ayni oldugunu zannederler, o ayri 
bir konudur!! 
Okumaya devam edin.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat