Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Demir Eksikliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61617
Tarih: 16 Eki 2025 Saat 09:58

Konu: Demir Eksikliği
Mesajı Yazan: htcserra
Konu: Demir Eksikliği
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2018 Saat 22:05
İyi akşamlar hocam. Oğlum 8 yaşında bebekliğinden beri kansızlık var. Ara ara baktırıyorum hemogram. Ama doktorlar hep demir şurubu veriyolardı. Bende paraben var diye düzenli vermedim. Çocukta kustu zaten tadınıbegenmedi.
Bende yemeklerle dikkat ederek en azından daha da düşmesini engelledim.
Şimdi dün tekrar baktırdım. Hemogram demir bağlama ferritin. Doktor demir deposu boş dedi. Ferrro zinc isinli ilacı verdi
Ama onu da kullanmak istemiyorum. Ne yapmam gerekir sizce. Eczane güzel nir şurup önerdi çok iyi geri dönüşler aldık dedi. Kullananlar öok memnun kalmış. Floradiks şurubun adı. Alman firması. Kullanmamda bir sakınca
Wbc: 9.83. Rbc :5.32 Hgb : 11.90 Hct : 36.70 MCV : 69.00 MCH : 22.40 MCHC :32.40 PLT : 342

Cevaplar:
Mesajı Yazan: htcserra
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2018 Saat 22:11
Hocam tahlillern devamını yazmayı unutmuşum.
Demir : 52 Demir bağlama : 345 Ferritin : 11.68

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2018 Saat 00:15
Anemi filan yok, "Demir depolari bosalmis" lafi sahtekar Turk doktirlarinin uydurmalarindan biridir… 
HGB:11.9g/dL…  Ne bicim Anemi???
O doktor salak oldugundan, Viral enfeksiyonlar esnasinda ve sonrasinda, Ferritin ve Demir degerlerinin
 dusecegini bilmez.. Sakin Demir ilaci filan vermeyin.. 
Bu doktorlar, boyle sahtekarliklarla, doktorlara giden HER HASTADA, Anemi teshis edip, abone ediyorlar..
Sakin bu pustlara kanmayin.. 
AYRICA DA:
8 Yas icin: Ferritin: 7-140ng/dL dir. Assagilik doktor belliki kendisigibi assagilik bir laboratuvarla calisiyor..
Hakiki Demir eksikliginde; Demir dusuk, Demir baglama yuksek cikar.. Sizde her ikisi de dusuk. 
Belliki, daha yakin zamanda Gripal bir enfeksiyon gecirmis. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat