Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anne sütü alerjisi mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61689
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 02:22

Konu: Anne sütü alerjisi mi?
Mesajı Yazan: Camdakicicek
Konu: Anne sütü alerjisi mi?
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2018 Saat 01:54
Merhabalar hocam. 2 aylık kız bebeğim var. Yaklaşık doğumundan itibaren gaz sorunumuz var bunun yanı sıra, sac diplerinde,yüzunde kulak arkaları ve enseye, doğru yayilan minik sivilceler cikmaya başladı. İlk basta isilik oldugunu düsündüm ancak  ilerleyen zamanlarda kabuklanma haline dondü şu anda kaşlarında da mevcut. Mukuslu kaka yapıyor ve neredeyse her emme sonrası kaka yapiyor. Ilk kez 2 gece önce kakasında iplikimsi nokta şeklinde kan gördum. Süt alerjisi olabilir mi? Çok endişeliyim bu konuda lütfen beni aydinlatın.

-------------
camdakicicek

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2018 Saat 03:33
Anne sutu allerjisi diye bir teshisi, dunya'da; bir tek Turk cocuk doktorlari koyarlar..
Asiri beslenme sonucu bu sekilde kaka cikar. 
Beslenme aralarini ACIN.... 

Ciltteki hadiseler; ASIRI sicak tutmaya (giydirmeye) baglidir. HERGUN yikayin, takke, patik kullanmayin, 
basi terlemeyecek kadar giydirin. 

Asiri sicak tutulan bebekler, asiri terleme  ile su kaybederler ve susuzluk hissettikleri icin de, memeye
 saldirirlar. Sonucta, hem cilt hem kaka  bu sekilde olur… Meme aralarinda su teklif edin, istedigi kadar
 icsin.. 
Etrafinizda; yaslilar varsa, KESINLIKLE dinlemeyin.. 

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2018 Saat 14:11
Hocam Allah razı olsun. Inanin yemeden icmeden kesildim yediklerim bebegime dokunur diye , sütumde azalma bile oldu. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Birde bu yuzundeki kuruluk icin kullanabilecegim bir nemlendirici öneriniz varmıdır hocam? 

-------------
camdakicicek

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2018 Saat 19:27
Ozel bir "nemlendiriciye" gerek bile yok. Sizin kullandiginiz krem de olur, hicbir sey bulamazsaniz, cok ince 
bir tabaka pisik kremi surun. 

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2018 Saat 21:28
Hocam peki kulak arkalarindaki kabuklanmalarin sebebi nedir? Gun asiri yikiyorum bebegimi nemli de tutmuyorum mantar olabilir mi? 

-------------
camdakicicek

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2018 Saat 04:59
Hayir, mantar o sekilde olmaz.. Teri ile derisi gecimsiz!!!
Bir zaman sonra olmayacak. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat