Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geniz akıntısı ve öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61701
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 23:23

Konu: Geniz akıntısı ve öksürük
Mesajı Yazan: Ata
Konu: Geniz akıntısı ve öksürük
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2018 Saat 23:01
Hocam merhabalar. Oğlum 40 günlük genizinde akıntı var ve öksürüyor. 3 gündür geçmedi. serum fizyolojik kullanıyoruz. Hastaneye götürdüğümüzde herhangi bir teşhis konulmadı. Hastaneye yatırıp gözetim altında tutmak istediler. Ancak küçük olduğu ve herhangi bir teşhis konulmadığı için hastanede yatmasına izin vermedik. Serum fizyolojik dışında kullanmamız gereken bir ilaç veya yapmamız gereken herhangi bir tedavi yöntemi var mı ? Saygılar...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2018 Saat 05:22
      "....Hastaneye yatırıp gözetim altında tutmak istediler….."
Ba ba ba !!!! Bu kadar mi AC KALMISLAR!!!! 
Sadece Serum Fiz kullanin, 2-3 hafta surecek.. Iyilesirken bu akinti koyulasir ve hiriltilar olabilir, sakin 
Turkiye'de doktorlara goturmeyin, ya Astim, yada Alerji der caniniza okurlar..

Mesajı Yazan: enesf
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2018 Saat 11:45
Merhaba hocam farklı başlık açmamak adına buraya yazmak istem. Bir bucuk ay oldu burun tıkanıklığımız ve öksürük geçmedi. Özellikle sabah ilk uyandığında hafif balgamlı yoğun öksürüğü oluyor yarım saat sonra azalıyor. Gün içi ondan sonra pek öksürmüyor. En sonunda çocuk doktoruna götürdük önce asistan reflüden olabilir dedi ilaç yazdı öğleden sonra hocası geldi oda alerjik Hastalıklar da kullanılan ilaçlar yazdı. Bizde iki arada kaldık. Atopik dermatit (teşhisi cildiye koydu sürekli kollarının altında ve boynunda kabarıklar oluyorda kaşıdıkçada yaraya dönüyor ) olduğu için sürekli doktorlar alerjik yaklaşıyor öksürüklerine. Her doktor ayrı telden çalıyor. Tek avantajımız mevcut doktorumuzun hiç antibiyotik yazmaması. İliadin kullandık iki haftadırda serum fizyolojik sabah akşam yapıyoruz. Daha ne yapabiliriz. Tavsiyelerinizi bekliyoruz

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2018 Saat 19:34
Goruyorsunuz; Turk doktorlarinin teshisleri sadece: Allerji, Reflu ve Amipli dizanteriler ile sinirlidir. 
Her hastaya illaki, "Allerji' teshisini koyacaklar. Bunlarin hocalari da boyle PUST idi.. 
Eskiden birde, her oksurene Astim diyorlardi, onca hakaretlerden sonra, dilleri bir yerlerine girdi.. 
Her kis bu sekil hastaliklar olur. 10 seneyi geckin suredir, HER KIS bu mevzuyu anlatirim.. Biraz okusaniz, bu doktorlarin adi tuzaklarina dusmezsiniz.. 
Gripler en az; 2-3 hafta surerler.. Hele hava soguk ise, daha uzun sure etkisini gosterir.
Sadece; Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix kullanin, gerekirse, sicak su Buhari uygulayin.
Serum fiz; (uyanik iken) her 4 satte bir uygulanir.. 
Her gun banyo yaptirin. 

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2018 Saat 20:48
Teşekkürler hocam. Bizim çocuk biraz zayıf olduğu için doktorlara kanıyoruz bazen. Tavuk bacağı gibi incecik kemikleri. Zayıf olup birde hastalığı uzadımı bizde çıkış kapısı arıyoruz. Sizlerin yardımıyla daha da bilinçleniyoruz. 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2018 Saat 10:45
Dediğiniz şekilde iliadin kullandık sıcak buhar yaptık. Şimdi balgamı daha yoğunlaştı ve ateli çıkmaya başladı 38 derece.  Ara sırada üşüme geliyor üşüyorum başım ağrıyor diye mızmızlanıyor. Normal günlerden daha yorgun ve halsiz görünüyor. İki güne bütün canlılığı gitti. Ne tavsiye edersiniz. Acilden bir kan sayımı yaptıralım mı ?

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2018 Saat 15:13
Hocam başı ağrıyor diye calpol verdik ağrısı geçti ancak 5 saat sonra yine baş ağrısı ateş başladı. En son 38.5 ti ateşi. Buarada çocuk 4 yaşında hocam.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2018 Saat 19:43
Tamamen; tipik bir GRIP seyri bu sekilde olur.. 
Ilk gunler su gibi olan akinti, hastalik iyilesirken, koyulasir, sari/yesil renkte, ve bally kivaminda olur..
Halsizlik, adele agrilari hastadan, hastaya degisir.. Kimisinde olur, kimisinde olmaz. 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2018 Saat 19:51
Arasıra hapşuruyor ama dışarıya doğru bir akıntı yok. Hocam iki aydır öksürük hiç mi kesilmez. Bu süre zarfında hep balgamlı öksürüyor. Burnuda tıkalı. İki ay aralıksız normal mi sizce ?

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2018 Saat 19:55
Lutfen eski suallere bir goz atin. 10 seneden beri her kis, bu sual sorulur.. 
Evet, normal.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2018 Saat 19:57
Bu doktorlar bizi çok cahilleştirdi hocam kızmayın anca kendimize geliyoruz :)

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 20:04
Hocam öksürüğü yoğunlaşınca doktora götürdük. Boğazında kızarıklık var dedi ciğerlerini dinleyince raller var dedi antibiyotik ventolin pulmicort yazdı. Ağızda koku yada dilde pas yok ne yapalım hocam. balgamlı Öksürükte uzun süredir var.

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 20:39
SAKIN verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin... PUST Astim ilaclarini vermis.. 
Hele hakikaten gerek olup da; Antibiyotik verilen bir hastaya (Allahtan Sizinkisi Antibiyotik  gereken bir
 hasta degil),  Kortizon verildiginde, hasta kesin hastanelik olur. 
Zaten hastanelerde yatan hastalarin nerede ise tamami Kortizon kullanmis hastalardir. 
Oksurugu kafaniza takmayin.. Sonuc hasil oldugunda, kendiliginden kaybolur. Oksuruk vucudun savunmasidir.
Turk doktorlari kafaniza takmayin. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 12:00
Hocam raller dedikleri ses nedir? Bunu duyan her doktor hemen önce rontgen ardından antibiyotik başlıyor. Bu ses sadece mikrobik hastalıklarda mı olur? Birde reaktif üst solunum yolu diye teşhis koyup sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren ve ciğerlerini dinlediğinde bu raller sesini duyan çoğu doktor hemen ventolin pulmicort başlıyor. Bu iki hususta bizi aydınlatırmısınız.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 20:08
"Rall" diye akcigerde hastalik durumlarinda duyulan seslere denir..
Turk doktorlari sadece; " kaba raller" duyarlar.. 
Dunyanin her yerinde (Turkiye haric) doktorlar; Sibilan, Ronflan ve Krepitan raller duyarlar, Turk doktorlari
 bu rallerin ne isimlerinin anlamlarini nede farklarini bilirler. Bunlarin her biri farkli hastaliga isaret eder.
Ama onlara gore:  Varsa yoksa; "Kaba raller"  duyulur... 
Sakin bu salaklara inanmayin.. 
Siz sadece, benim "Oksuruklu Hastaliklar" tablosunu iyi OGRENIN ve ona gore hareket edin.. Bu aptallara hic
ihtiyaciniz olmaz.
Pustlar; Ventolin ve Pulmicort baslayabilmek icin, her turlu namussuzlugu yaparlar..
Zaten bunlarin elinden, bu ilaclari almayan, hasta yok!!!  Herkes; Astim, herkes Bronsit..
Hic Grip YOK... Yerseniz. 

1971'de Ingiltere'ye gittigimde, AYNI sahtekarligi onlar da yapiyorlardi!! Ama, orada ADAM gibi hukumet
 oldugundan, onlar 3-4 senede ayildilar.. Bizde ise; oyle bir, ne hukumet ne de devlet var..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat