Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bronşiolit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6178
Tarih: 24 Tem 2025 Saat 16:06

Konu: Bronşiolit
Mesajı Yazan: melek uslu
Konu: Bronşiolit
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 17:05
BRONŞİOLİT

Akut bronşiolit; geçirilen bir  viral infeksiyon sonrası, akciğere giden hava yollarında iltihabi olayın başlamasıdır. Genellikle 2 yaşından küçük çocuklarda ve özellikle 3-6 ay arası erkek bebeklerde rastlanır. En sık kış ve ilkbaharın ilk aylarında görülür ve özellikle anne sütü almayan ve kalabalık ortamda yaşayanlarda rastlanır.

Çocuklarda bronşiolite en sık yol açan virüs respiratuar sinsityal virüstür (RSV). Bu virüsler erişkinlerde de burun akıntısı, öksürük ve bazen bronşit gibi klinik tablo oluşturur.

Virüslerin bulaşma yolu en sık damlacık yoluyla (yani hasta çocuğun solunum yolundan konuşma, öksürme, hapşırma yoluyla etrafa dağılan damlacıklar içerisindeki virüsün diğer bir çocuğun solunumu yoluyla alması) olmakla birlikte, yine solunum yoluyla yayılan virüsün bulaştığı eşya ve eller aracılığı ile de olmaktadır.

Korunmak için süt çocuğunu çok kalabalık yerlere sokmamak, el yıkamak ve hijyen kuralları faydalı olabilmektedir.

Çocuklarda hastalık, burun akıntısı ve hapşırık ile başlar. Genellikle anne babada da benzer hastalık şikayetleri vardır. Çocuğun iştahı kesilir, ateş hafif veya yüksek olabilir. Solunum sayısı artar solunum sıkıntısı başlar.

Tedavisinde solunum güçlüğü olan süt çocuğu hastaneye yatırılır, oksijen verilir. Hastalığın etkeni bir virüs olduğu için, sekonder bakteriyel infeksiyon olmadıkça tedavide antibiyotiğin  yeri yoktur. Ribaverin gibi antiviral ilaçlar doğumsal kalp hastalığı olan çocuklarda ve ciddi akciğer yetmezliğinde kullanılır.

Dr.Gülsen MERAL

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Arkadaşlar kızım 1 hafta önce hapşurmaya ve burnu akmaya başladı ateşi olmadığı için serum sıkıp pompayla temizlemeye devam ettim ve diş çıkarma döneminde olduğundan mızıldamaları ve iştahsızlığıda normal gelmişti..
Taa ki 6 .gün öksürük ve 7 .gün  akşamı fışkırtarak kusunca olay önem kazandı ..
Hemen doktora gittik ve bronşiolit teşhisi kondu ve oksijene bağlandı 2 gün hastanede oksijen verildi 1 haftadır sabah akşam antibiotik iğne oluyor ve neredeyse 4 gün hiç durmadan ağladı uyumadı ve hep kustu...
Çok zor bir haftaydı ve bugün mama ve emme sorunu  neredeyse kalktı....
        Tavsiyem salgın var ve lütfen hapşuran öksüran yakınlarınızı bebeğe yaklaştırmayın dışarı fazla çıkmayın havada yeterince mikrop var şu aralar ve kalabalık yerlere girmeyin .......

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Cevaplar:
Mesajı Yazan: botag
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2008 Saat 18:32
Canm çok geçmiş olsun.Kızıma da pazartesi bronşiolit başlangıcı tanısı kondu.Ama çarşamba günü kızımımın kötülemesi,zor nefes alması nedeni ile tekrar doktorumuza gittik.Doktorumuz ilaç konulan maskeli buhar makinesi ve antibiyotik verdi.O günden beri uyguluyoruz.Melek'e katılıyorum.Anneler çok dikkatli olun.Bizim de doktorumuz bu aylarda bunun salgın olduğunu söyledi.

Mesajı Yazan: Melek
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2008 Saat 12:18
Geçmiş olsun canım..Ben de çok korkuyorum bu hastalıklardan...elimden geleni yapıyorum ..umarım yakalanmayız..umarım bir daha yaşamazsınız...sevgiler...

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2008 Saat 14:32
Geçmiş olsun canımClown

-------------
[

Mesajı Yazan: sevalce
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 08:24
geçmiş olsun canım küçük oluyor böyle şeyler inşallah birdaha tekrarlamaz

Mesajı Yazan: berra
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 09:15
melekcim sana ve botaq sanada geçmiş olsun bugün benim kızımada bronşiolit teşhisi kondu CryCryCry

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 10:01
çok geçmiş olsun kızlar Clown

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat