Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Antibiyotik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61786
Tarih: 08 Haz 2025 Saat 00:58

Konu: Antibiyotik
Mesajı Yazan: imrann
Konu: Antibiyotik
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2018 Saat 20:50
Liyi akşamlar dr bey benim oğlum 6 yaşında daha önce bir çok kez antibiyotik  kullandık hatta depoculuk de yaptırdık ama geçenlerde dr klamoks 400 es verdi çocuk ilacı alınca fenalaştı eli yüzü şişti hastaneye zor yetiştik hocam sonradan  çıkmış gelisebilirmi alerji bundan sonra bu gruptan antibiyotik kullanabilir miyiz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2018 Saat 22:02
Antibiyotik allerjileri:
1- ASLA ilk veriste olmazlar, zaman gecmesi ve belirli sayi ustune cikmasi gerekir. 
Bu yuzden de; cocuklarda Penisilin allerjileri olmaz, cok igne vurulmus eriskinlerde olur.. 
2- Antibiyotiklerin allerji yapabilmeleri icin, uzun sure (3-5 sene) gecmesi sarttir. 
Agizdan alinan, Penisilin ( ve Ampisilin turevleri) asla olumcul reaksiyon yapmazlar.. 
Bunlarin "Test'i" de yoktur.  SAKIN Turk doktorlarinin bu konuda soyleyecegi hicbir seye inanmayin. 
Neyini yetistiriyorsunuz ki hastaneye????
Bundan sonra, Iki farkli durum olabilir:
1- Ilacin esas maddesine allerji gelismistir, Augmentin, Klamoks, ve benzerlerini kullanamazsiniz..
2- Ilacin icindeki 'dolgu maddesine' karsi bir allerji gelismis olabilir, bu durumda sadece o markayi
 kullanamazsiniz.

Bu durumlarin hicbir tedavileri yoktur, ilacin tamami barsaklardan atilinca, dokuntuler kaybolur. 
Alerji ilaclari, SADECE goruntuyu silerler, ilac kesilince tekrar ortaya cikarlar, ta ki; ilac barsaklardan
 atilana kadar. Turk doktorlari "goz boyamayi" cok sevdikleri icin, boyle her hastaya cuval dolusu ilaclar
 yazarlar, kullanmayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat