Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lenflerin buyumesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61836
Tarih: 27 Ara 2025 Saat 21:38

Konu: lenflerin buyumesi
Mesajı Yazan: bahar1317
Konu: lenflerin buyumesi
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2018 Saat 16:50
Iyi gunler hocam. 5 yasinda kizim 3 gundur bogazda lenf yerlerini gostererek acigini ve agridigini soyluyor. Elimle yaptigim kontrolde ele gelecek kadar buyumuslerdi. 3 ay once geniz eti ve bademciklerimiz alindi. Ates yok bogazda kizariklik kusma yok sadece yorgunlumuz var. Onuda demir eksikligine bagladim. Bugun doktora goturdum lenfler dune gore daha kuculmustu. Bu arada dislerinde agrili curukleri de var. Doktor Takip edelim dedi. Hocam sorum su

Lenf bezlerinde boyle agrili ancak ates bogaz agrisi burun akintisi gibi araz vermeyen buyumeler normalmi?

Hangi durumda ne gibi belirtiler olursa arastiralim hocam. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2018 Saat 19:54
Bu isi goren "Bademcikler" alininca, butun isler boyundaki diger Lenf bezlerine duser..
Ne HALT etmeye bademciklerini aldirdiniz ki!!! 
Bundan sonra, en ufak bir bogaz enfeksiyonunda bogazlari sisecek.. 
Bu yasta "Demir eksikligi" diyebilmek icin, HGB:11,5g/dL'nin altinda olmasi gerekir. 
SAKIN; lenf bezleri icin, o doktorun soyleyecegi hicbir seye inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2018 Saat 20:20
Hocam yazin bile bademcik enfeksiyonu oluyordu cok sık geciriyorduk. Onlar soylese inanmazdim ama hocam bizzat kendimiz badrmcikler alinca gorduk rengi siyaha yakin bir renk almisti iltihaptan. 3 ay oldu alinali bu mevsimde her ay enfeksiyon olurduk 3 aydir grip bile olmadik hocam. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2018 Saat 20:37
Hadi bakalim... 

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2018 Saat 22:09
Enfeksiyonlardan dolayi ilac kullanmaktan cok yorulduk hocam umarim daha az hastalaniriz enazindan beklentimiz daha az hastalanmak. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat